Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

PROJEKTLEDARE BYGG

Lokalfastigheter, Sundbyberg

Ansök nu

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler lokaler för kommunal verksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har stadens uppdrag att förvalta 230 000 kvm skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning och handha nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 20 anställda och en omsättning på ca 155 mnkr med kontor centralt i Sundbybergs Centrum.

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord att vara affärsmässiga, kunniga och enkla att samarbeta med. Hos oss möter du en öppen och avslappnad arbetsplats där vi tycker att det är viktigt att också ha roligt tillsammans. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg?

Som projektledare ansvarar du för att driva dina projekt i enlighet med beställning från staden och företagsledningen. Projektledarens ansvar är arbete från tidiga skeden, förstudier, framtagande av programhandling, beslutsunderlag och kalkyler till projektering, genomförande, dokumentation och projektuppföljning. Byggprojektledaren ansvarar för projekten från programskede till garantibesiktning samt ansvarar för att projekten genomförs i tid, inom budget. Ansvaret gäller  även kvalitet, säkerhet, lagkrav, miljö, arbetsmiljö- och hållbarhetskrav och kundrelationen under projektet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Säkerställa att alla faser i projekten genomförs från förstudie, projektering och genomförande till slutbesiktning och överlämnande.

 • Involveras och bidra i arbetet i tidiga skeden.

 • Planering och genomförande av underhållsprojekt samt ny-, om- och tillbyggnadsprojekt.

 • Redovisa, rapportera och följa upp projektstatus såväl internt som mot beställare.

 • Sköta dialogen gentemot konsulter och entreprenörer samt samordna och följa upp dessa i samband med projekt.

 • Bistå med stöd till upphandlare med upphandlingar, förhandlingar samt utvärdering av anbud.

 • Samordna och koordinera entreprenad- och myndighetsbesiktningar i samband med projekt.

 • Utföra projektadministration inom ramen för sina projekt.

 • Stödja förvaltningsorganisationen avseende projektfrågor samt bidra med lösningar i lokalförsörjningsplanen.

 • Medverka och bidra till utveckling av projektavdelningens rutiner och processer

Vem är det vi söker?

Som projektledare Bygg har du en viktig roll att säkerställa att våra byggprojekt levereras på ett professionellt och affärsmässigt sätt. Du är en person som leder och motiverar aktörer i projektet för att effektivt nå gemensamma projektmål. Skapar engagemang och delaktighet. Förstår helheten och ser till att få ihop all kompetens projektet behöver. Du är kommunikativ och gillar struktur och ordning och reda. Du har intresse för olika tekniska lösningar och du har olika angreppssätt att lösa komplexa problem. Du arbetar bra med andra människor samt relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Kompetens och yrkeserfarenhet

 • Dokumenterad erfarenhet från liknande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen såsom projektledare, platschef, byggledare, arbetsledare, projektör eller liknande.

 • Kunskap om entreprenadjuridik och erfarenhet från byggprocessen samt kännedom om aktuella lagar och förordningar.

 • Kunskap om projektledning av verksamhetslokaler såsom skola, förskola, äldrevård, kultur och fritid.

 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Utbildning eller motsvarande bakgrund

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning väg och vatten, bygg, arkitektur, projektledning eller motsvarande eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Kontakt och ansökan

Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till Niclas Fredriksson 08-518 336 20 , niclas.fredriksson@lokalfastigheter.se. Skicka din ansökan till; HR konsult Mari Friberg, mari.friberg@lokalfastigheter.se, 0737-29 99 09.

Sista ansökningsdagen är den 31 augusti 2021. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-07-13

Ansök nu