Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Projektledare Bygg verksamhetslokaler

Lokalfastigheter, Sundbyberg

Ansök nu

Projektledare Bygg verksamhetslokaler hos Lokalfastigheter


Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler lokaler för kommunal verksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har stadens uppdrag att förvalta 230 000 kvm skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning och handha nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 20 anställda och en omsättning på ca 155 mnkr med kontor i Hallonbergens centrum.

Projektledaren ansvarar för att driva sina projekt (beslutade i budget eller i företagsledningen) från framtagande av beslutsunderlag och kalkyler till projektering, genomförande, dokumentation och uppföljning. Ansvaret gäller kvalitet, tid, lagkrav, miljö och hållbarhet, arbetsmiljö, ekonomi och kundrelationer.

Byggprojektledaren ansvarar för projekten från programskede till garantibesiktning samt ansvarar för att projekten genomförs i tid, inom budget och på ett professionellt och affärsmässigt sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Säkerställa att alla faser i projekten genomförs från förstudie till garantibesiktning. I enlighet med gällande budget, tidsplan, säkerhet, kvalitet och miljö

 • Planering och genomförande av underhållsprojekt samt ny- och ombyggnadsprojekt.

 • Redovisa, rapportera och följa upp projektstatus såväl internt som mot beställare.

 • Sköta dialogen gentemot konsulter och entreprenörer samt samordna och följa upp dessa i samband med projekt.

 • Bistå med stöd till Upphandlare med upphandlingar, upphandlingsunderlag, förhandlingar samt utvärdering av anbud.

 • Samordna och koordinera entreprenad- och myndighetsbesiktningar i samband med projekt.

 • Utföra projektadministration inom ramen för sina projekt.

 • Stödja förvaltningsorganisationen avseende projektfrågor. Bidra med lösningar i lokalförsörjningsplanen samt bidra till en god överlämning från projekt till förvaltningsorganisationen enligt fastställda rutiner.

 • Medverka för utveckling av projektavdelningens rutiner och processer

 • Aktivt hålla sig uppdaterad om utvecklingen inom bygg- och anläggningsbranschen.

 • Myndighetskontakter som exempelvis kan vara stadens planavdelning eller bygglovsavdelning.

Vem är det vi söker?
Som projektledare Bygg har du en viktig roll att säkerställa att våra byggprojekt levereras på ett professionellt och affärsmässigt sätt. Du är en person som leder och motiverar aktörer i projektet för att effektivt nå gemensamma projektmål. Skapar engagemang och delaktighet. Förstår helheten och ser till att få ihop all kompetens projektet behöver. Du är kommunikativ och gillar struktur och ordning och reda. Du har intresse för olika tekniska lösningar och du har olika angreppssätt att lösa komplexa problem. Du arbetar bra med andra människor samt relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Kompetens och yrkeserfarenhet

 • Dokumenterad erfarenhet från liknande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen såsom projektledare, platschef, byggledare, arbetsledare, projektör eller liknande.

 • Kunskap om entreprenadjuridik, offentlig upphandling enligt LOU och erfarenhet från byggprocessen samt i övrigt kännedom om aktuella lagar och förordningar inom området bygg och projekt.

 • Kunskap om projektledning av offentliga lokaler såsom skollokaler, äldrevård, samt idrottsanläggningar

 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

 • God datavana och har lätt för att skriva mötesprotokoll

Utbildning

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning väg och vatten, bygg, installationsteknik, arkitektur, projektledning eller motsvarande eftergymnasial utbildning

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord att vara affärsmässiga, kunniga och enkla att samarbeta med. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg?

Kontakt och ansökan
Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till Projektchef Niclas Fredriksson 08-518 336 20, niclas.fredriksson@lokalfastigheter.se. Skicka din ansökan till; HR konsult Mari Friberg, 0737-29 99 09, mari.friberg@lokalfastigheter.se

Sista ansökningsdagen är den 7 augusti 2020.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-07-07

Ansök nu