Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektekonom till SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, Stockholm

Ansök nu

På SISAB får du möjligheten att vara en del av ett värderingsstyrt bolag som arbetar aktivt med att skapa ett gemensamt synsätt och förhållningssätt. Vi är affärsmässiga, ansvarstagande och engagerade och dessa värderingar synliggörs genom vårt sätt att bemöta andra, vårt sätt att agera och fatta beslut.

Med hållbarhet och smarta lösningar i fokus får du vara med och bidra till att skapa inspirerande utbildningsmiljöer som formar framtidens Stockholm och ger barn och ungdomar bästa möjliga start.
Vill du veta mer?
https://sisab.se/sv/om-sisab/

Vill du vara med och utveckla och förbättra SISAB:s byggprojekt genom att bidra till ett hållbart och kostnadseffektivt byggande för Stockholms barn och ungdomar?  Är du dessutom en fena på siffror, byggprojekt och har god kunskap om ekonomiskstyrning?

Då kan det här vara rätt utmaning för dig! SISAB söker nu en erfaren projektekonom som också vill vara med och bidra till utvecklingen av den ekonomiska styrningen i byggprojekten.

Om tjänsten

Rollen som projektekonom innebär att vara ett operativ och strategiskt stöd till avdelningens projektansvariga, projektområdeschefer avseende ekonomistyrningen i projektportföljen samt i de enskilda byggprojekten.

Rollen innefattar ett ansvar att samordna projektekonomin och rapportera avdelnings och enheternas budget och prognos samt att bidra med utvecklingen av ekonomistyrning i byggprojekt av såväl arbetsrutiner som systemstöd.

SISAB främjar innovation och jobbar med löpande med ständiga förbättringar av både vårt arbetssätt och våra systemstöd. I rollen som projektekonom förväntas du bidra med din egen kompetens och tillsammans med kollegor påverka utvecklingen framåt.

Övergripande arbetsuppgifter/ansvarsområden

  • Leder prognosgenomgångar med Projektansvarig gällande deras byggprojekt

  • Agerar stöd till Projektansvariga gällande projektuppföljning/prognos av byggprojekten samt till Projektområdeschefer med uppföljning och analyser av deras respektive Byggprojektportföljer

  • Ansvara för ekonomiska underlag och analyser för sina respektive projektområden avseende byggprojektportföljernas budget och prognoser

  • Utbildning och fortbildning av Projektansvariga

  • Löpande stöd/support till Projektansvariga med SISABs projektstyrningssystem samt ekonomisystem

  • Ansvarar och deltar tillsammans med Teamledare Projektekonomi i förvaltning och utveckling av mallar och rutiner för projektekonomi och ekonomistyrning samt ekonomimodulen i SISABs projektstyrningssystem

Är det här du?

För att vara framgångsrik i den här rollen har du de senaste fem åren arbetat som projektekonom i byggprojekt gärna inom offentlig verksamhet. Vidare har du erfarenhet av och kunskap om/av system för ekonomisk uppföljning och styrning av byggprojekt. Du har i grunden en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har också dokumenterat god erfarenhet och kunskap om ekonomistyrning och ekonomisk uppföljning av byggprojekt. Goda kunskaper i Excel är krav.
Har du dessutom erfarenhet av fastighetsekonomi med en förståelse för bokföringsregler, fastighetsmoms och redovisningsprinciper är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som med din erfarenhet och kunskap vill bidra till utvecklingen av SISAB:s arbetssätt, system för ekonomiskstyrning av byggprojekt och nyckeltalsbank. Du ser möjligheter ur flera perspektiv och kommer gärna med initiativ och planerar och driver dina uppdrag självständigt. Vidare trivs du med att dela med dig av din kompetens och kan lätt förmedla den till andra. Du är förändringsbenägen och har förmåga att agera flexibelt och är öppen för andras idéer.

Vill du veta mer?

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Mikaela Hansson 08 120 504 25. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Publicerad 2022-04-07

Ansök nu