Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Projektchef till Midroc

Midroc Properties, Stockholm/Uppsala

Ansök nu

Midroc Properties söker projektchef till Stockholm/Uppsala

Har du erfarenhet av att jobba i projekt och vill bidra till en bättre framtid genom att bygga hållbara fastigheter? Är du analytisk och relationsskapande med förmåga att se möjligheter? Trivs du i en central roll med stort ansvar och nära samarbeten? Nu har du chansen att jobba på ett familjärt bolag som 2020 blev framröstat som Sveriges bästa arbetsgivare.

Bakgrund

Midroc Properties är en del av Midroc Europe som är en svensk familjeägd koncern som genom sina bolag utvecklar hållbara lösningar för morgondagens samhälle och industri. Midroc Properties utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter, såväl kommersiella lokaler som bostäder. Projektportföljen omfattar idag ca 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och Stockholm/Mälardalen.

Nu söker Midroc Properties en projektchef som skall ansvara för projekten i Uppsala där vi har en spännande projektportfölj med projekt som befinner sig i olika skeden. Det handlar framför allt om bostadsrätter och hyresrätter men portföljen innehåller även en del kommersiella projekt.

Tjänsten

I rollen som projektchef kommer du ingå i avdelningen för fastighetsutveckling och rapportera till affärschefen i Stockholm. Din roll är bred och du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor i gruppen och inom regionen.

Ditt huvuduppdrag är att leda genomförandet av fastighetsprojekt utifrån uppsatta mål och riktlinjer där majoriteten av projekten just nu utgörs av bostäder. Du kommer att delta i flera olika skeden men primärt från systemhandlingsskedet hela vägen till inflytt och överlämnande till slutkund. Tillsammans med affärsutvecklaren/affärschefen driver du tre till fem parallella projekt samtidigt.

Midroc Properties arbetar enbart med intern entreprenadorganisation och idag består projekten i Uppsala uteslutande av nyproduktion, men även om- och tillbyggnationer kan förekomma. Att klara av att driva projekt framåt, vara lösningsorienterad och ha förmåga att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt är några av nycklarna till framgång.

Tjänsten utgår från våra fina lokaler på Telegrafgatan 6A i Solna och det finns även ett produktionskontor på plats i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Delaktig i upprättande av beslutsunderlag för förvärv, finansiering, säljstart och igångsättning/byggstart av fastighetsprojekt

  • Delaktig i upprättandet av huvudbudget/kalkyl för enskilt projekt

  • Projektplanering i samarbete med affärsutvecklare/affärschef

  • Delaktig i projekten under samtliga faser dvs detaljplan, exploateringsavtal, bygglov, programhandling, projektering, upphandling samt produktion

  • Delaktig i upphandling, ledning och koordinering av externa projektledare, projekteringskonsulter, entreprenörer och andra externa samarbetspartners

  • Operativt ansvarig för projekten i systemhandlings- och produktionsfasen

  • Ansvarig för att projekten uppnår uppställda mål avseende ekonomi, omfattning, tid och kvalitet

  • Ansvarig för löpande dialog med kollegor, hyresgäster/kunder, entreprenörer och andra samarbetspartners i pågående projekt samt med kommuner och myndigheter

  • Ansvarig för dokumentationen under projektens olika faser

  • Ansvarig för att det sker ett professionellt överlämnande till slutkund/förvaltningsorganisation

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av liknande ansvarsområden och som vill utmana dig själv i en ny roll. Vi ser det som en fördel om du har genomfört bostadsrättsprojekt. Du har en bra förståelse för projektprocessen och förmåga att göra affärsmässiga bedömningar och investeringskalkyler. Givetvis trivs du med att arbeta i projektform och att tillsammans med kollegor styra mot gemensamma mål. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att arbeta med detaljplaneprocesser för större projekt.

Du har en högskoleutbildning motsvarande kandidat- eller masterexamen inom Väg- och vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri eller Arkitektur alternativt en examen som Byggnadsingenjör, Högskoleingenjör eller motsvarande.

Regelbundna resor i Mälardalen ingår i jobbet varför B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Då du kommer att ha en koordinerande roll trivs du med att hantera människor och information, såväl internt som externt, i komplexa projekt. Att vara engagerad, drivande och att prioritera faller sig naturligt för dig samtidigt som du är strukturerad och håller god ordning i projekten. Du trivs med att arbeta med frihet under ansvar och vill vara med och utveckla för verksamheten nödvändiga strukturer och processer. Du är prestigelös, rak och samarbetsinriktad och vill tillsammans med kollegor och samarbetspartners vara med och skapa hållbara bostäder och städer och på så sätt bidra till att utveckla branschen. Du behärskar det svenska språket och uttrycker dig väl både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en utvecklande roll med stort eget ansvar hos ett stabilt, långsiktigt och värderingsstyrt bolag i tillväxt. Du får arbeta i en bred roll med stora och spännande projekt hos en arbetsgivare som satsar på medarbetarnas utveckling och aktivt jobbar med företagskulturen. Midroc har två år i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare i Universums årliga medarbetarundersökning.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Midroc Properties med Real Competence AB. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 16 april 2021. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Johansson på mejladress: karin.johansson@realcompetence.se.

Om Midroc

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som verkar inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Midroc Europe har 4 200 medarbetare och omsatte 11,4 miljarder kronor 2019. Midrocs vision är att bidra till en bättre framtid. Detta genom att utveckla de bästa hållbara lösningarna för industrier och samhällen som ökar företags konkurrenskraft och människors livskvalitet.

Mer om Midroc: www.midroc.se

Publicerad 2021-03-24

Ansök nu