Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektchef Syd till Hemsö, Malmö

Hemsö, Malmö

Ansök nu

Är du en lyhörd relationsbyggare och driven av resultat? Trivs du bäst i en miljö som präglas av nära samarbeten och högt engagemang? Lockas du av tanken att skapa samhällsnytta på riktigt? Hemsö fortsätter att växa och söker en projektchef som vill vara med och driva utvecklingen i Region Syd!

Bakgrund

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Idag förvaltar Hemsö ett fastighetsbestånd som omfattar 441 samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på närmare 75 miljarder kronor.

Inom regionen finns det 66 fastigheter i portföljen till ett värde av ca 9,2 miljarder kr.Våra projekt är mestadels belägna inom Skåne, Halland, Blekinge och Småland.

I vår fortsatta expansion behöver vi förstärka vår verksamhet med en affärsdriven och prestigelös Projektchef som vill vara med och leda Hemsö till nästa nivå. Ditt genuina intresse för samhällsfastigheter, hållbarhet och innovation gör dig till en naturlig del i bolagets fortsatta utveckling.

Tjänsten

I rollen som Projektchef kommer du ingå i projektutvecklingsavdelningen och rapportera till Chef Projektgenomförande Syd/Väst. Din roll är bred och du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor inom avdelningen och regionen.

Ditt huvuduppdrag är att ansvara för att driva genomförande av projekt utifrån uppsatta mål och riktlinjer. Du kommer också att vara involverad i tidiga skeden tillsammans med ansvarig projektutvecklare och ha ett tätt samarbete med befintlig projektchef samt transaktions- och förvaltningsteamet. Idag är majoriteten av projekten nyproduktion men även om- och tillbyggnationer förekommer. Att vara lyhörd, identifiera behov och styra konsulter utifrån projektets behov är några nycklar till framgång. Ditt agerande i ditt dagliga arbete är affärsmässigt och dina beslut grundas på långsiktighet. Totalt finns idag ett 20-tal projekt som vi aktivt arbetar med inom regionen.

Tjänsten utgår från våra trevliga lokaler på Norra Neptunigatan 7 i Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för att dina projekt uppnår uppställda mål avseende ekonomi, omfattning, tid och kvalitet

  • Vara Hemsös ansikte utåt mot kommuner och hyresgäster i pågående projekt

  • Projektplanering i samarbete med projektutvecklare och extern projektledare

  • Upphandling, ledning och koordinering av externa projektledare, projekteringskonsulter, entreprenörer och andra externa samarbetspartners

  • Projektstyrning

  • Vara involverad i arbetet med att identifiera potentiella fastigheter som kan utvecklas

  • Löpande dialog med kollegor, hyresgäster, entreprenörer och andra samarbetspartners i pågående projekt samt med kommuner och myndigheter

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med relevant akademisk bakgrund såsom civilingenjör eller högskoleingenjör med flera års branscherfarenhet och ett gediget intresse för samhällsbyggnad, hållbarhet och fastigheter.

Du har dokumenterad erfarenhet av projektgenomförande, har bra förståelse för hela projektprocessen och affären samt goda kunskaper inom entreprenadjuridik. Kanske sitter du idag på en ledande roll på entreprenadsidan och vill bredda dig och utöka ditt arbete med mer strategiskt ansvar? Eller har du idag en liknande roll som Projektledare eller Projektchef på ett fastighets- eller konsultbolag och vill jobba i ett mindre team och närmare besluten?

Oavsett vilket så tror vi att du trivs med att arbeta i projektform tillsammans med andra mot gemensamma mål. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du också dig trygg med att självständigt hantera flera större projekt parallellt och olika kontaktytor. Erfarenhet av nyproduktionsprojekt eller samhällsfastigheter är starkt meriterande.

Personliga egenskaper

För denna roll söker vi dig som är prestigelös med ett naturligt driv. Du har en trygg personlighet med förmågan att vara lyhörd och vinna förtroende. I ditt arbete är du pådrivande och strukturerad samt har en förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten. Dina framgångsfaktorer är att du är lösningsorienterad och kommunikativ med en förmåga, att i samarbete med andra, driva dina projekt framåt. Naturligtvis delar du Hemsös vision om att vara den bästa fastighetsvärden för samhällsservice och ett föredöme i branschen. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en utvecklande roll med stort eget ansvar hos en stabil, långsiktig och värderingsstyrd fastighetsägare i tillväxt. Du får arbeta i en bred roll med stora och spännande samhällsbyggandsprojekt med möjligheten att påverka din roll och din utveckling. Hemsö har för femte året i rad blivit utsedd till ett av Sveriges bästa karriärföretag.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hemsö med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 12 oktober 2022. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se eller Michaela Axelsson på michaela.axelsson@realcompetence.se

Om Hemsö

Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s. Mer information på www.hemso.se

Publicerad 2022-09-20

Ansök nu