Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektchef Stadsutveckling Flemingsberg till Huddinge kommun

Huddinge kommun, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och driva ett av Stockholms största utvecklingsprojekt? Är du lyhörd, kommunikativ och en naturlig ledare? Trivs du i en miljö som präglas av högt engagemang, komplexa stadsutvecklingsprojekt och nära samarbeten? Sök då denna tjänst!

Bakgrund
Flemingsberg är ett av de starkast växande områdena i vår kommun och i Stockholmsregionen. Flemingsberg utgör idag en av de största målpunkterna söder om Stockholms innerstad med universitetssjukhus, världsledande forskning, fem universitet och högskolor samt rättscentrum. Här ska Flemingsbergsdalen utvecklas till en dynamisk och multifunktionell plats som inrymmer 35 000 nya arbetstillfällen, 5 000 nya bostäder samt service, handel mm. 

I Flemingsbergsdalen ska en ny stad utvecklas som ska kännetecknas som levande, urban och spännande, där det är liv och rörelser dygnet runt. Flemingsbergsdalen ska vara utmärkande som en attraktiv och internationell stadsmiljö med fokus på människan och där det ska vara enkelt att verka, leva och bo. Flera projekt pågår, dels i planeringsskede, dels i genomförandeskede. Huddinge kommun har nära samverkan med en stor fastighetsaktör för områdets fortsatta utveckling. Vi söker en drivande och strategisk person till rollen som projektchef för att styra och samordna stadsutvecklingen i Flemingsbergsdalen.

Tjänsten
Denna roll är en tjänst på mark- och exploateringssektionen. Mark- och exploateringssektionen arbetar med samhällsbyggnads- och exploateringsfrågor i samband med framtagandet och genomförandet av detaljplaner för en ny markanvändning. Många och stora projekt pågår och planeras för att möta en ökad takt i bostadsbyggandet, uppförandet av fler arbetsplatser och för att förbättra infrastrukturen i enlighet med kommunens mål.

Ditt huvuduppdrag är att samordna utvecklingen av stadsutvecklingsområdet i Flemingsbergsdalen. Du kommer att ansvara för övergripande rapportering av projekten inom det geografiska området. Det innebär bland annat att uppmärksamma frågor om förändringar i prioritering, tidplan och resurs för projektens fullföljande. Du agerar som bollplank i olika frågeställningar som berör projekten och har regelbundna avstämningar med projektledarna om de enskilda projektens framdrift.Tjänsten innebär även att hantera övergripande frågor, följa upp och hantera samordning mellan projekten, t ex behov av utredningar, planeringsunderlag som berör flera projekt samt utvärdering av risker och framsteg. I denna roll rapporterar du till mark- och exploateringschefen. I ditt arbete ingår ett tätt samarbete med biträdande projektchef, projektledare samt externa aktörer.

Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som vill axla en spännande roll där du med din framstående erfarenhet inom exploatering och samhällsbyggnadsfrågor kan och vill utmana dig själv att utveckla detta arbete. Givetvis har du också förmåga och dokumenterad erfarenhet från arbete med stadsutvecklingsprojekt, tidiga skeden/planeringsskede samt samordna andra duktiga projektledare. Kanske går du i tankarna på att ta en mer ledande roll? Idag arbetar du kanske med stadsutvecklingsprojekt som delprojektledare eller biträdande projektchef och vill utöka ditt arbete med mer strategiskt ansvar? Eller har idag en liknande roll och vill bredda dig och arbeta inom ett annat segment? Oavsett vilket så tror vi att du har en relevant högskoleutbildning inom lantmäteri eller samhällsbyggnad alternativt likvärdig utbildning. Du har flera års erfarenhet av självständigt arbete som exploateringsingenjör eller projektledare inom detta område. Vi ser gärna att du har vana av att arbeta med eller inom en politiskt styrd organisation. 

Personliga egenskaper
Vi tror att du har lätt för att samarbeta och leda andra att arbeta mot gemensamma mål. Du har ett naturligt driv och en trygg personlighet med förmågan att vara lyhörd och vinna förtroende. I ditt arbete är du analytisk, noggrann och strukturerad och har en förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten. Du behärskar det svenska språket och uttrycker dig väl både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete i en av Sveriges snabbast växande kommuner. Här får du vara med och driva ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt och det finns stor möjlighet att forma rollen och på sikt förstärka organisationen ytterligare. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, bland annat genom förmånsmenyn med olika erbjudanden, årsarbetstid samt tillgång till motionslokal. Läs mer om detta på http://www.huddinge.se/formaner

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Huddinge kommun med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 24 januari 2022. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennica Klaman på jennica.klaman@realcompetence.se

Om Huddinge kommun
Huddinge är en stor och växande Stockholmskommun med fler än 100 000 invånare. Här pågår en kraftfull utveckling som påverkar hela regionen. Vi har flera stora infrastrukturprojekt på gång, bland annat Tvärförbindelse Södertörn och Spårväg syd. I Flemingsberg skapas en ny stadskärna och ett resecentrum som blir knutpunkt för 600 000 resenärer. Kungens kurva utvecklas till en urban stadsdel med fler än 3 000 bostäder mitt i Skandinaviens största shoppingområde. I centrala Huddinge utvecklas Storängen till en central stadsdel. Här skapar vi goda livsmiljöer och ett växande näringsliv. Vi planerar, utvecklar och bygger ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Läs gärna om några av våra medarbetare och se filmer när de berättar om sina arbeten på http://www.huddinge.se/samhallsbyggare

Publicerad 2021-12-15

Ansök nu