Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektchef Liljeholmen till Citycon

Citycon, Stockholm

Ansök nu

Är du en naturlig ledare och driven av resultat? Har du ett affärstänk och viljan att bygga hållbart? Trivs du i genomförandeskedet av komplexa stadsutvecklingsprojekt? Då tycker vi definitivt att du ska läsa vidare!

Bakgrund
Citycon utvecklar centrum- och stadsmiljöer för en urban livsstil med handel, service, boende, kontor och kultur. Som stadsutvecklare är vårt mål att skapa långsiktigt hållbara områden – socialt, ekonomiskt och miljömässigt.

Vi planerar att utveckla bostäder och kontor i Liljeholmen genom en överdäckning av spårområdet vid Liljeholmstorget. Under namnet RE: Liljeholmen kommer här skapas en attraktiv livsmiljö med nya bostadsrätter, arbetsplatser och en inglasad plaza med utrymme för aktiviteter, kultur och upplevelser.

Totalt kommer RE: Liljeholmen omfatta nya ytor på drygt 70 000 kvm fördelade mellan kontor, hotellverksamhet, handel, service, kultur och mötesplatser. Med RE: Liljeholmen fortsätter förvandlingen av Liljeholmen mot Stockholms mest dynamiska mötesplats.

I detaljplaneprocessen behandlas nu inspelen från genomfört samråd. Byggstart planeras till 2023. För att säkra upp en god samordning av projektets genomförande behöver vi anställa en drivande och affärsmässig person till en nyinrättad tjänst som Projektchef.

Tjänsten
I tjänsten som Projektchef ingår du i avdelningen Development Sverige och rapporterar till Stadsutvecklingschefen för Sverige. Rollen är bred och du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor inom avdelningen och regionen. Vi arbetar i projektform tillsammans med andra kompetenser, där samarbete och öppenhet är några av våra ledord.

Ditt huvuduppdrag är att samordna och driva genomförandefasen av RE: Liljeholmen. Du kommer att tillsammans med Stadsutvecklingschefen ta fram ramar och riktlinjer för projektet och dess arbete i genomförandefasen, bygga din organisation för utvecklingsprojektet och kvalitetssäkra genomförandet av uppdraget.

I din roll ingår det att ansvara för genomförandeplanering, inkl. upphandlingsstrategier och samarbeten, styrning av entreprenörer och samordning av intressenter. Du har ett resultatansvar för projektet som drivs med stora hållbarhetsambitioner. Du ansvarar för rapportering av projektet och agerar som bollplank i olika frågeställning som berör projektet.

Att vara lyhörd, identifiera åtgärder och styra konsulter utifrån projektets behov samt brinna för byggskedet med den dynamiska miljön som det innebär, är några nycklar till framgång. Ditt agerande i ditt dagliga arbete är affärsmässigt och dina beslut grundas på långsiktighet.

Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som vill axla en ny och spännande roll där du med din gedigna erfarenhet inom projektgenomförande och samhällsbyggnadsfrågor kan och vill utmana dig själv att utveckla detta arbete. Kanske går du i tankarna på att ta en mer ledande roll? Eller bara utöka ditt arbete med mer strategiskt och övergripande ansvarstagande? Oavsett vilket så tror vi att du har relevant akademisk bakgrund såsom civilingenjör, högskoleingenjör eller likvärdig utbildning med flera års branscherfarenhet.

Du kan tidigare ha arbetat som projektchef, delprojektledare för ett stort komplext projekt, entreprenadchef, affärschef eller liknande. Du har dokumenterad erfarenhet av projektgenomförande, har bra förståelse för hela byggprocessen och har arbetat med upphandlingsstrategier och olika entreprenadformer. Har du dessutom tidigare erfarenhet av genomförandeskede i komplexa stadsutvecklingsprojekt är det en stark merit.

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi en drivande person som kan skapa och leda framgångsrika team. Som person är du trygg i dig själv, har förmågan att vara lyhörd och vinna förtroende. I ditt arbete är du pådrivande och strukturerad samt har en förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten.

Dina framgångsfaktorer är att du är lösningsorienterad och kommunikativ med en förmåga, att i samarbete med andra, driva dina projekt framåt. I ditt ledarskap skapar du en positiv arbetsmiljö som präglas av engagemang, transparens och nytänkande.

Naturligtvis delar du Citycons långsiktiga mål att skapa varaktiga värden för hyresgäster, ägare och samhälle. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en utvecklande och affärsnära roll hos en ledande stadsutvecklare och ägare av köpcentrum i Sverige. Du får arbeta med ett spännande och komplext stadsutvecklingsprojekt och själv vara med och forma ditt uppdrag eftersom tjänsten är ny. Vi har en inkluderande företagskultur som präglas av nära samarbeten och högt engagemang.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Citycon med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 26 september 2021. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se

Om Citycon
Citycon har en stark position som ägare, förvaltare och utvecklare av blandade centrummiljöer för en urban livsstil med handel, service, kultur, kontor och bostäder. Vårt mål är att skapa långsiktigt hållbara områden – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Som ägare till fastigheter i Norden värda totalt 4,4 miljarder Euro står vi för en hållbar fastighetsförvaltning med möjlighet att skapa konkurrenskraftiga centrum och trivsamma områden.

Våra köpcentrum är centralt placerade i knutpunkter för kollektivtrafik och möter kundernas dagliga behov av livsmedel, hälsovård och tjänster. Av våra 37 centrum finns 6 i Sverige, inklusive Kista Galleria och Liljeholmstorget Galleria, 10 i Finland, 17 i Norge, två i Estland och två i Danmark. Därtill driver vi ett antal större stadsomvandlingsprojekt med syfte att skapa attraktiva, trygga livsmiljöer för människor och företag.

Läs mer om RE: Liljeholmen på reliljeholmen.se
Mer om Citycon hittar du på citycon.com

Publicerad 2021-08-17

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News