Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Processledare inom fastighetsförvaltning sökes till HSB Affärsstöd

HSB Affärsstöd AB, Stockholm

Ansök nu

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Affärsstöd är det nationella IT- och utvecklingsbolaget som är navet i HSB:s digitala omställning. Vi befinner oss på en otroligt spännande resa där varje individ har en viktig roll – vill du vara med och göra skillnad?

Processledare inom fastighetsförvaltning sökes till HSB Affärsstöd 

HSB Affärsstöd befinner sig i början på en spännande resa där varje individ har en viktig roll - vill du vara med och göra skillnad? Här får du möjlighet att bidra och skapa egna erfarenheter inför framtiden på en varm arbetsplats med högt i tak. Låter det som något för dig? Då vill vi gärna se din ansökan så snart som möjligt!

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Affärsstöd är det nationella IT- och utvecklingsbolaget som är navet i HSB:s digitala omställning. HSB Affärsstöd ansvarar för att leda utvecklingen av HSB:s digitala processer och affärsområdet har som målsättning att tillhandahålla Branschens bästa verksamhetsstöd. HSB Affärsstöd verkar i hela Sverige med kontor i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö.

HSB Affärsstöd har varm arbetsmiljö med högt i tak och snabb förändringstakt, här erbjuds du att vara med och bidra till HSB:s fortsatta resa. Du får variation i arbetet och goda möjligheter att genom egna initiativ skapa dig unika erfarenheter för framtiden.

Om tjänsten
HSB Affärsstöd söker en processledare som kommer arbeta med att med att utveckla, implementera och förvalta HSB:s process- och IT-stöd.

Ditt uppdrag är att tillsammans med HSB-föreningarna vidareutveckla och förvalta digitala processer och verktyg, samt att utbilda och följa upp hur överenskomna arbetssätt och IT-system används i praktiken. I denna tjänst arbetar du med processer för planering, genomförande och uppföljning av såväl teknisk som administrativ fastighetsförvaltning som är en del av HSB:s kärnverksamhet.

I din närmaste omgivning arbetar du i en grupp som innehåller både processledare, systemspecialister och användarstöd och du rapporterar till förvaltningsledare. Du kommer även arbeta tvärfunktionellt med andra processledare/verksamhetsutvecklare inom Affärsstöds organisation. Här får du viktig framåtriktad roll i gränslandet mellan verksamhet och IT.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i centrala Stockholm. Det kan förekomma vissa tjänsteresor i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att ta fram och implementera gemensamma digitala processer för planering, genomförande och uppföljning av HSB:s tekniska och administrativa fastighetsförvaltningstjänster.

Du kommer även ta emot och självständigt utreda vidareutvecklingsönskemål från verksamheten via vårt ärendehanteringssystem. Då planering, genomförande och uppföljning av fastighetsförvaltning är nära sammanlänkat med HSBs övriga kärn- och stödprocesser, innebär det såväl tvärfunktionellt samarbete med våra övriga processledare som att samarbeta med systemspecialisterna i framtagandet av lösningsförslag på berörda IT-system samt testa och leda tester inför utveckling/införandet av ny funktionalitet och nya releaser.

Dina arbetsuppgifter kommer även bestå av att:

  • Vara sammankallande i referensgruppen som består av användare i olika HSB föreningar och förankra lösningar med dem.

  • Agera bollplank för verksamheten samt stötta superusers inom planering, genomförande och uppföljning.

  • Utbilda användare i arbetssätt och funktionalitet i berörda IT-system.

  • Arbeta i projekt som berör ditt arbetsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:  

  • Goda kunskaper i processerna för planering, genomförande och uppföljning av teknisk och administrativ fastighetsförvaltning

  • 1 - 5 års erfarenhet av praktiskt förändringsarbete

  • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift  

  • Goda kunskaper i Office-paketet 

För att passa in i rollen behöver du förstå kärnverksamheten fastighetsförvaltning såsom avtal, planering, genomförande och uppföljning. Du kan sätta dig in i behov och ensa och dokumentera krav och processer, tester samt utbildning av användare.

Vi tror att du kommer från en roll som verksamhetsutvecklare inom fastighetsbranschen eller som konsult inom processutveckling eller krav med erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen, och förstår avtalsbaserad fastighetsförvaltning. Det är en stor fördel om du har arbetat i en nationellt samordnande organisation och är van att hålla ihop mindre uppdrag/projekt.

Det är en fördel om du har arbetat med implementationer av system och om du har erfarenhet av en roll som beställare mot IT eller mot Systemleverantör.

Eftergymnasialutbildning inom ekonomi/fastighetsekonomi/fastighetsförvaltning är även det meriterande. Det är även positivt om du arbetat i PM3 - IT förvaltningsstyrningsmodell. HSB Affärsstöd arbetar i Dedu och erfarenhet inom Dedu eller motsvarande systemstöd är önskvärt.

Personliga egenskaper 
För att lyckas i arbetet behöver du som person ha ett eget driv, vara uthållig och initiativrik. Du är en van problemlösare och du löser problem självständigt. Det är av stor vikt att du arbetar bra både självständigt och i team. Du är duktig på att skapa långsiktiga relationer och din samarbetsförmåga är mycket god. Du är resultatinriktad. Rollen kräver att du har en god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt och att du har förmåga att bygga förtroende hos andra.

HSB erbjuder 
HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationers framgång kommer dina insatser värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

Välkommen med din ansökan! 
Om du tycker att tjänsten som Processledare inom fastighetsförvaltning passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. 

I denna rekrytering samarbetar HSB affärsstöd med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.  

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Lyngen på caroline.lyngen@fasticon.se eller 072-451 67 84. Sista ansökningsdag är den 16 januari. 

Om Fasticon 
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se.

Publicerad 2021-12-17

Ansök nu