Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Planerare samhällsfastigheter till fastighetsenheten

Västerås stad, Västerås

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Har du kunskap och intresse i samhällsplanering och fastighetsfrågor och vill vara del av något större? Nu söker vi dig som är en fena på analys och planering och som vill bidra i det viktiga arbetet att göra kvalitativa prognoser för stadens framtida behov av samhällsfastigheter för förskola, skola, särskilda boenden, idrott och kultur. Välkommen till en stabil arbetsgivare med framtidstro och stort fokus på samhällsutveckling.

Västerås växer och stadsplaneringen står inför många spännande utmaningar. Det planeras och byggs bostäder, samhällsfastigheter, mötesplatser och infrastruktur för att skapa en trivsam, attraktiv och väl fungerande stad idag och imorgon. Arbetet som vi inom fastighetsenheten gör handlar egentligen inte om fastigheterna vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar, utan om människorna och verksamheterna som håller till där. Det kallar vi ett meningsfullt uppdrag. Du hittar oss som arbetar inom fastighet i stadshuset, centralt beläget i Västerås och med bara några minuters gångavstånd från centralstationen. Det betyder att vi är en bra arbetsgivare även för dig som pendlar.

Tjänsten ingår i fastighetsenheten inom Teknik- och fastighetsförvaltningen. Läs gärna mer om oss här: www.vasteras.se/teknikochfastighetsforvaltningen

Arbetsuppgifter
Din arbetsdag består till stor del av att ta in, bearbeta och tolka demografiska underlag från kärnverksamheterna för att ta fram, följa upp, utvärdera och revidera prognoser och planer för stadens lokalbehov på 10 - 15 års sikt och i såväl specifika områden och stadsdelar som i staden som helhet. Prognoserna ligger till grund för stadens investeringsplanering och/eller inhyrning av lokaler på den privata marknaden. Du arbetar självgående men har många samverkansytor. Bland andra i form av kollegor på fastighetsenheten, stadens olika verksamheter som levererar kärnuppdragen till stadens invånare liksom stadsledningen och stadsbyggnadsförvaltningen. Utöver planering och prognostisering, deltar du i arbetet med fördjupade översiktsplaner och större detaljplaner för att bevaka och lyfta fram stadens behov av samhällsfastigheter. Du ingår i beredningsgruppen för att testa olika lokaliseringsalternativ och i markgruppen för att leta platser som sedan studeras närmare av dina kollegor när det närmar sig volymstudier och lokalprogram.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning samhällsplanering eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper och arbetslivserfarenhet inom samhällsplanering och är duktig på att analysera och konkretisera komplexa underlag och utredningar till tydliga strategier och planer. Att tala, läsa och skriva svenska på en god nivå är en förutsättning för tjänsten medan kunskap om fastighetsfrågor och kännedom om bygg- och planprocessen är meriterande.

Vi fäster även stor vikt vid personliga egenskaper och drivkrafter i den här rekryteringen. Du som söker är nyfiken på hur olika funktioner i ett samhälle påverkar varandra och bidrar till den hållbara staden. Vi söker en lagspelare med förmåga till helhetssyn och som motiveras av att få tänka nytt och se saker ur ett framtidsperspektiv.

Ansökan
Ansök senast: 2020-09-01
Referensnummer: 2020/00439
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt
Kontaktpersoner
Ansvarig rekryterare Ulrika Matsson
021-39 22 92
ulrika.matsson@vasteras.se

Enhetschef Frederick Cederborg
021 39 28 54

Fackliga företrädare
Vision Elin Cederberg
021-39 16 27

SACO Åke Wahlsten
021-39 18 80

Övrigt
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Publicerad 2020-07-10

Ansök nu