Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Områdeschef till Victoriahem, Norrköping

Victoriahem, Norrköping

Ansök nu

Victoriahem utvecklar attraktiva bostadsområden i landets tillväxtregioner. Många av våra hus byggdes under miljonprogrammet, och genom att investera i och utveckla hela stadsdelar skapar vi riktigt bra platser att bo på. Vi tar idag hand om drygt 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Och vi växer.

GREAT PLACE TO WORK! En utmärkelse vi är mycket stolta över.

Som områdeschef har du ett övergripande ansvar för drift, underhåll och förvaltning av vårt fastighetsbestånd på orten.

Om tjänsten

Vårt fastighetsbestånd i Norrköping omfattas idag av ca. 2 400 lägenheter. Vårt områdeskontor, som också är vår gemensamma arbetsplats, ligger på Sankt Persgatan 50 där vi idag är ett team bestående av områdeschef, förvaltare, uthyrare, fastighetstekniker, förvaltningskoordinator och miljövärdar.

Du ansvarar för utveckling och implementering av Victoriahems värdeskapande förvaltningsmodell lokalt, vilket utgår från två centrala områden: förbättringar av bostadsområdena där social hållbarhet är en viktig faktor, och arbete med att förbättra fastigheternas driftsnetto.

I rollen ställs höga krav på ditt ledarskap, att agera som en förebild, vara proaktiv och initiativrik för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi söker dig som skapar goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina mål och ta ansvar, för att på så sätt vidareutveckla verksamheten. Teamet i Norrköping består idag av 20 personer, och du som områdeschef har direkt personalansvar för teamet. För att trivas i rollen bör du ha ett stort intresse för hur vi kan generera värde i förvaltningsarbetet och hur vi kan skapa en god boendemiljö för våra hyresgäster.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ekonomiskt ansvarig för samtliga intäkter och kostnader ner till driftsnettonivå

 • Utveckla förvaltningsfilosofin där vårt arbete med rullande ROT och social hållbarhet är en viktig ingrediens

 • Ansvara för budget- affärsplan och prognosarbete

 • Övergripande personalansvar och ansvar för att verksamheten har rätt bemanning

 • Upprätta fastighetsplan

 • Aktivt identifiera investeringar och affärsmöjligheter och förverkliga beslutade projekt

 • Ansvara för månatliga avstämningar med driftsorganisationen med målsättning att optimera fastighetens värme, ventilation och andra tekniska system

 • Arbetsmiljöansvar

 • Ansvara för upphandlingar av t ex entreprenörer, agera beställare och driva förhandlingar som väger nytta och kvalitét mot kostnad på ett effektivt och professionellt sätt

 • Vara delaktig i förhandlingar med hyresgästföreningen, i förekommande fall årlig förhandling och tilläggsförhandlingar, tillsammans med hyresförhandlingschefen

 • Tillsammans med övriga i teamet utveckla bostadsområdet på flera nivåer

 • Driva förändrings- och förbättringsarbete

 • Skapa god dialog genom regelbundna möten och exempelvis rundvandring med lokala hyresgästföreningen

 • Agera som förebild och representera Victoriahem

Din bakgrund

Vi söker dig som idag arbetar som områdeschef/förvaltare eller liknande och som har en gedigen kunskap och erfarenhet av hyresrättsförvaltning. Din utbildningsbakgrund är företrädesvis relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Du har flerårig erfarenhet från en ledande roll och förmågan att leda och inspirera dina medarbetare mot uppsatta mål. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är social och har förmågan att bygga förtroendeingivande relationer. Du är självgående, initiativtagande och har lätt för att samarbeta med andra.

Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig

Victoriahem är ett bolag med korta beslutsvägar där frihet under ansvar gäller. Du kommer att få en självständig roll där du kan bidra med din kompetens och ambition till bolaget. Vi kommer utmana och stötta dig i din utveckling. Vi är ett ungt bolag med stora tillväxtplaner, vi utvecklas dagligen som individer och som bolag.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Norrköping

 • Bakgrundskontroll på slutkandidat är en del av rekryteringsprocessen

Ansökan

Välkommen med din ansökan här via vår karriärsida. Vi kommer löpande att läsa ansökningarna, så sök gärna så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Eleonor Biberg på mail eleonor.biberg@victoriahem.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-08-25

Ansök nu