Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Marknadsområdeschef Köpcentrum till Skandia Fastigheter

Skandia fastigheter, Stockholm

Ansök nu

Är du en naturlig ledare med ett kommersiellt sinne? Är du nytänkande, relationskapande och driven av resultat? Vill du vara med och skapa rum för fler?

Bakgrund
Skandia Fastigheter är ett svenskt privat fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter samlade i 124 fastigheter - eller 1,1 miljoner kvadratmeter - i huvudsak i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi äger och utvecklar åtta köpcentrum, från Uppsala till Helsingborg, alla strategiskt belägna i tillväxtområden. Mer än halva Sveriges befolkning är bosatt i omkringliggande upptagningsområden och totalt sett uppgår antalet årliga besökare till nära 50 miljoner. Det gör oss till en av landets största aktörer inom köpcentrum.

På våra centrumledningar runtom i landet, samt i den centrala köpcentrumorganisationen på huvudkontoret i Stockholm, arbetar vi med alltifrån förvaltning till marknadsföring och uthyrning. Vi behöver nu förstärka marknadsområdet med en affärsdriven och prestigelös ledare som vill vara med i Skandia Fastigheters fortsatta utveckling.

Rum för fler
När vi är fler händer fantastiska saker. Därför skapar vi rum som är särskilt utformade för samvaro. Med kontor, samhällsfastigheter, köpcentrum och bostäder genererar vi avkastning till Skandias 1,4 miljoner ägare.

Tjänsten
Som Marknadsområdeschef Köpcentrum kommer du att ha det övergripande ansvaret för verksamheten inom ditt marknadsområde inklusive personal- och resultatansvar. Marknadsområdet består av drygt 300 000 kvm uthyrningsbar yta, 800 butiker och ett fastighetsvärde på ca 17 miljarder kr.

Du rör dig mellan strategiskt och operativt arbete. Ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för tillväxt samt att hjälpa dina medarbetare att kunna leverera effektiv förvaltning med hög kundnöjdhet utifrån våra respektive köpcentrums behov. I din roll ingår det också att aktivt verka för en positiv värdeutveckling av fastighetsbeståndet genom att bland annat proaktivt arbeta med digitaliserings- och utvecklingsprojekt och andra aktiviteter.

Ditt agerande i ditt dagliga arbete är affärsmässigt och besluten grundas på långsiktighet. Ditt genuina intresse för handel, stadsutveckling och innovation gör dig till en naturlig katalysator i att driva utvecklingen inom marknadsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bidra i att årligen upprätta och realisera en verksamhetsplan inom ansvarsområdet

 • Resultat-, budget- och personalansvar för marknadsområdet

 • Bidra till att fastighetsutveckling inom ansvarsområdet sker och vara behjälplig vid transaktioner när dessa genomförs

 • Utveckla arbetssätt och processer inom ansvarsområdet

 • Leda digitala processer inom marknadsområdet

 • Kundkontakter i samband med hyresförhandlingar, uthyrning och förvaltningsärenden

 • Omvärldsbevakning av hyres- och fastighetsmarknad inom aktuellt ansvarsområde

 • Leverera enligt uppsatta mål genom att leda och fördela arbetet inom gruppen samt stödja och utveckla medarbetare

 • Arbetsmiljöansvar enligt arbetsmiljöuppgiftsfördelning

 • Medverka till utveckling och implementering av bolagets gemensamma processer

 • Utveckla gemensamma arbetssätt och rutiner i samverkan med övriga bolaget 

I denna roll utgår du från vårt huvudkontor på Jakobsbergsgatan i Stockholm och rapporterar till Fastighetschef Köpcentrum.

Erfarenhet och kompetens

 • Vi ser att du har en akademisk utbildning inom fastighetsekonomi och/eller samhällsbyggnad

 • Du har flera års relevant erfarenhet inom fastighetsbranschen med tyngdpunkt inom handel

 • Du har dokumenterad chefserfarenhet och har haft roller med resultatansvar

 • God affärs- och förhandlingsvana samt mycket goda kunskaper inom fastighetsjuridik och fastighetsekonomi ser vi som ett krav för denna tjänst

Specialkompetens som är applicerbar på Skandia Fastigheteters verksamhet är starkt meriterande såsom digitalisering, hållbarhet och fastighetsutveckling. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att leda utvecklingen i Marknadsområde Köpcentrum.

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi en drivande och affärsmässig person som brinner för handel och stadsutveckling och för ledarskap. Som person är du trygg i dig själv och i ditt agerande utstrålar du trovärdighet. Du har ett kommersiellt tänk och ett prestigelöst förhållningssätt. I ditt arbete är du analytisk och har en förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten.

Du har ett coachande ledarskap som präglas av engagemang och nytänkande. Naturligtvis delar du Skandia Fastigheters mål att tillsammans med våra medarbetare skapa och förvalta rum för fler.

Vi erbjuder dig
I rollen som Marknadsområdeschef Köpcentrum får du sätta din prägel och vara med att utveckla köpcentrum och stadsmiljöer i strategisk belägna tillväxtområden hos en långsiktig och kapitalstark fastighetsägare. Hos oss får du jobba med ett starkt varumärke, en hög kundnöjdhet och mycket engagerade medarbetare.

Företagskulturen präglas av öppenhet och stort medarbetarförtroende med eget ansvar. Organisationen inom marknadsområdet besitter stor erfarenhet inom handel, ett stort kommersiellt sinne och god lokal förankring.

Skandia Fastigheter utsågs till ”Årets arbetsgivare” 2021 i Brilliant Awards.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia Fastigheter med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 8 november 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Farnaz Mortazavi på farnaz.mortazavi@realcompetence.se

Om Skandia Fastigheter
Våra kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 124 fastigheter – eller 1,1 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna. Med 150 medarbetare skapar och förvaltar vi rum för fler, och i slutändan ska det ge en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,4 miljoner ägare.

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu