Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Markchef till växande Västerås

Västerås stad, Västerås

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Är du en duktig ledare med gedigen kompetens inom markfrågor och fastighetsutveckling? Vill du utveckla vår verksamhet, våra engagerade medarbetare och ta fram strategier för markförvärv? Västerås växer och utvecklas och vi är mycket stolta över vårt ansvar i att se till att det händer. Nu söker vi dig som vill vara med och leda MEX-verksamheten inom Västerås stad.

På Mark- och exploateringsenheten arbetar vi med exploatering för bostäder, samhällsfastigheter och näringsliv liksom med förvaltning av stadens mark och tomträtter. Vi ansvarar även för alla köp och försäljningar av fastigheter. Vi är 25 ambitiösa medarbetare som tar oss an utmanande projekt med stort engagemang och en fin samarbetskultur. Några av de större exploateringsprojekt vi driver just nu är byggnationen och omvandlingen av Gäddeholm, Mälarporten med resecentrum och en helt ny stadsdel, utvecklingen av Öster Mälarstrand, Kopparlunden och den nya stadsdelen Sätra. Läs gärna mer på:

www.vasteras.se/kommun-och-politik/vasteras-utvecklas.html

Mark- och exploateringsenheten ingår i Teknik- och fastighetsförvaltningen. Läs gärna mer på:

www.vasteras.se/teknikochfastighetsforvaltningen

Arbetsuppgifter
Rollen som Markchef är ny hos oss. Vi rekryterar även en Biträdande Exploateringschef, vilket betyder att du och dina chefskollegor har stort utrymme att påverka utformningen av och samordningen mellan rollerna. Vår Mark- och exploateringschef har det övergripande ansvaret för enhetens medarbetare och resultat, men ni tre chefer ingår alla i ledningsgruppen som tillsammans planerar, genomför och följer upp verksamhets- och medarbetarutveckling.

Som Markchef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för en grupp om ca 10 medarbetare. Du ansvarar för stadens markreserv och för planering och uppföljning av stadens markverksamhet, bland annat arrenden, tomträtter samt fastighetsköp och -försäljningar. Du arbetar med samordning och beredning gentemot politiken och har många kontaktytor såväl inom staden som på fastighetsmarknaden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnad, Fastighetsutveckling eller Lantmäteri och flerårig erfarenhet av markfrågor (främst köp, sälj och upplåtelser). Du har erfarenhet av en ledande roll, gärna men inte nödvändigtvis i form av chefsansvar för medarbetare, verksamhet och ekonomi. Du talar och skriver utmärkt svenska. Vi ser det som meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation och om du har kunskaper i fastighetsutveckling och exploatering.
Vi söker vi dig som är en utvecklings- och relationsorienterad ledare med god förmåga till samarbete, kommunikation, struktur och strategiskt tänkande.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor:

Mark- och exploateringschef Antonio Ameijenda y Mouzo, 021-39 74 83
Ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Matsson, 021-39 22 92
Vision Elin Cederberg, 021-39 16 27
Ledarna Susanne Thorsell, 021-39 29 09
SACO Cecilia Collin, 021-39 17 22

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2021-04-14
Referensnummer: 2021/00181

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ansvarig rekryterare Ulrika Matsson
021-39 22 92
ulrika.matsson@vasteras.se

Övrigt
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Publicerad 2021-03-26

Ansök nu