Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Mark- och exploateringsingenjör, Stadsledningskansliet till Borås Stad

Borås Stad, Borås

Ansök nu

Vill du vara med och utveckla Borås när staden växer inom flera stora stadsomvandlingsprojekt?

Din nästa arbetsplats

Din arbetsplats Mark- och exploateringsavdelningen har en central roll i samhällsutvecklingen och byggandet i kommunen. Vårt arbete spänner över hela samhällsbyggnadsprocessen, från idé till genomförande och vi arbetar exempelvis med köp och försäljning av fastigheter, detaljplanering, exploateringsverksamhet och markupplåtelser. Vi är ett härligt arbetslag som nu söker ytterligare kollegor som vill vara en del av samhällsbyggandet i Borås. Vårt kontor ligger i Stadshuset, centralt beläget i stadscentrum med närhet till service och centralstationen.

Vår avdelning företräder kommunen såsom markägare och genom markägandet skapar vi möjligheter för många samhällsfunktioner såsom företagsetableringar, bostadsbyggande, mötesplatser, skolor, friluftsområden och infrastruktur. I jobbet möter du privata fastighetsägare, företag, byggherrar, konsulter, organisationer och myndigheter samtidigt som du har nära samarbete med andra kommunala förvaltningar och den politiska ledningen inom kommunen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringsingenjör har du många varierande och roliga arbetsuppgifter som spänner över hela samhällsbyggnadsprocessen, från idé och planering till byggklar mark. Arbetet innebär detaljplanering, fastighetsutveckling, exploateringsverksamhet, markteknik, genomförandefrågor och mark/fastighetsförvaltningsfrågor. Ofta handlar dina arbetsuppgifter om de tekniska, ekonomiska och juridiska frågorna i samhällsbyggnads- och detaljplaneprocesserna.

Mycket av din vardag utgörs av att hitta lösningar och mervärden i olika fastighets- och samhällsbyggnadsutmaningar. Ibland kan dina uppdrag vara stora bostadsprojekt eller exploatering för ny verksamhetsmark, medan du också kan arbeta med att lösa olika markärenden, genomföra fastighetstransaktioner och utredningar eller att medverka i utveckling av natur- och friluftsområden.
Du ansvarar för exploateringsprojekt genom hela processen, där ekonomi, juridik, kvalitet, tid, och resultat är viktiga parametrar.

Du som söker

Genom din kommunikations- och förhandlingsförmåga, vilja att leverera resultat och fallenhet för att skapa goda relationer och samarbeten bidrar du till Borås samhällsutveckling.
Du har universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnadsteknik, fastighetsrätt eller fastighetsekonomi.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av mark- och exploateringsverksamhet, olika stadsutvecklingsprojekt, lantmäteri, fastighetsbransch, entreprenader eller annan relevant erfarenhet. Vi välkomnar även dej som är nyutexaminerad.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Elisabeth Eickhoff, mark- och exploateringschef
Telefon: 033-35 72 61076-888 72 61

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för vision
Telefon: 033-35 80 47

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-05-26.

Publicerad 2022-05-10

Ansök nu