Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Mark- och exploateringschef till Sundbybergs stad

Sundbybergs stad, Stockholm

Ansök nu

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.  

Sundbyberg utvecklas nu till en än mer attraktiv stad och lockar såväl människor som företag. Spännande projekt finns det gott om! Sundbyberg är Sveriges mest tätbefolkade kommun och samtidigt minst till ytan. Ändå har vi relativt stora friområden och obebyggd mark. Våra förutsättningar gör att en välavvägd planering är extra viktig. Stort fokus ligger på stadsutvecklingsprojekten i centrala Sundbyberg med utbyggnad av Mälarbanan, Hallonbergen-Ör samt i Rissne och Ursviks västra delar inklusive tvärbanans utbyggnad.

Som chef för mark-och exploateringsenheten hos oss kommer du leda en ny enhet som ingår i den satsning som staden nu gör för att säkerställa kvalitet och långsiktighet i vårt stadsbyggande. Efter att ha vuxit kraftigt och i snabb takt är staden nu inne i ett skede där vi jobbar långsiktigt och övergripande för att säkra framtidens möjliga och hållbara utveckling.

Du ansvarar för enhetens resurs- och verksamhetsplanering och leder och stöder enhetens medarbetare i sitt arbete är vårt arbete ett lagarbete som bedrivs i god samverkan med politiker, tjänstepersoner och övriga aktörer, både internt och externt. Det är avgörande att du jobbar utifrån uppdragets, platsens och omgivningens förutsättningar.

Enheten företräder kommunen i fastighetsjuridiska frågor, genomför förhandlingar och upprättar avtal. I vissa stadsbyggnadsprojekt arbetar mark- och exploateringsingenjörerna som projektledare. I andra projekt som sakkunnig/expert i genomförandestrategier, värderingar, avtalsfrågor m.m. Mark- och exploateringsingenjörerna arbetar även med att ta fram genomförandestrategier och upprättar förslag till olika avtal vid överlåtelser och upplåtelser av fast egendom samt hantering av markfrågor såsom arrenden, tomträtter, markupplåtelser och servitut. Enheten deltar i kommunens samhällsbyggande genom löpande kontakter med fastighetsbolag, markägare och myndigheter.

Enheten för Mark- och exploatering utgör Stadsbyggnadsavdelningen tillsammans med enheterna för Översiktsplanering samt Stadsplanering. Enheten består idag av 5 mark och exploateringsingenjörer. I samband med stadens satsning på stadsbyggnad har avdelningen nyligen genomgått en omorganisation. Parallellt med denna tjänst kommer avdelningen (i separata annonser) bland annat rekrytera chef för stadsplaneringsenheten och en arkitekturstrateg.

Du som söker tjänsten ska kunna coacha, leda och utveckla potentialen hos dina medarbetare för att nå verksamhetens mål. Du har förmågan att strukturera och planera ditt arbete och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du trygg och skapar bra relationer med dina kollegor.  Du har lätt för att samarbeta och gillar att arbeta med strategiska frågor. Du har god förmåga att strukturera och prioritera, är lyhörd, kommunikativ, prestigelös och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Vi vill att du har gedigen erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor med fokus på utbyggnad och genomförande. Du har erfarenhet av och intresse för chefs- och ledarskapsfrågor.  Du är civilingenjör inom samhällsbyggnad eller motsvarande tekniskt inriktad högskoleutbildning. Du behöver goda kunskaper i plan- och genomförandefrågor och projektarbete, då huvuddelen av avdelningens verksamhet drivs i projektform. Goda kunskaper i såväl stadsbyggnadsprocessen som mark- och fastighetsjuridik samt förhandlingsvana är en förutsättning. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 12e oktober. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Kontaktpersoner

Emma Svensson, Chef för exploateringsenheten
08-706 88 01 - emma.svensson@sundbyberg.se

Facklig kontaktperson:
Nås via kommunens växel - 08-706 80 00

Publicerad 2022-09-23

Ansök nu