Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Lokalspecialist med inriktning mot fysiskt skydd till Tullverket

Tullverket, Stockholm/Göteborg/Malmö

Ansök nu

Tullverket söker lokalspecialist med inriktning mot fysiskt skydd

Enheten för lokaler ingår i Administrationsavdelningen och ansvarar för Tullverkets lokalförsörjningsfrågor. Förhyrningarna består av kontor, specifika verksamhetslokaler samt disposition av fria lokaler. Lokalerna finns geografiskt över hela landet. Enheten styr, stödjer och utför arbetsuppgifter kopplat till anskaffning, förvaltning samt avveckling av lokaler. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta med Tullverkets lokalförsörjning, där arbete med fysiskt skydd av lokaler är en viktig komponent. Arbetet innebär bland annat att planera och genomföra anskaffningar och förändring av Tullverkets lokalbestånd. Att säkerställa att Tullverkets krav på fysisk säkerhet omhändertas på ett adekvat sätt vid anskaffning och anpassning är en viktig uppgift. Detta kräver att du är väl insatt i för branschen viktiga standarder och best practice, har förmåga att tolka regelverk, standarder med mera och omsätta dessa på ett sätt som blir realiserbara i praktiken. Det kräver också en god förmåga att styra och följa upp leverantörer.  

Din vardag består bland annat av lokalsök och beställning av ändringsarbeten i befintliga lokaler men också av att analysera, kravställa, beställa, stödja, besiktiga och följa upp både projektering och installation av byggnadstekniskt skydd, teletekniska säkerhets- och övervakningssystem samt överordnade system. 

En del i ditt uppdrag är att i samarbete med bland annat Tullverkets säkerhetsfunktion arbeta med ständiga förbättringar av Tullverkets fysiska skydd och medverka i strategiska vägval. 

Du kommer att vara delaktig i budget- och uppföljningsarbeten samt framtagning av årliga lokalplaner. Till viss del ingår även arbete med normgivningsunderlag. Du kommer ingå i ett engagerat team och i ditt arbete har du ett nära samarbete med andra enheter och avdelningar samt ett stort externt nätverk. Omvärldsbevakning ingår som en naturlig del i arbetet. 

Tullverket har kommit långt i ett digitalt och aktivitetsbaserat arbetssätt vilket bland annat innebär att tjänsten har stor frihet under ansvar samt till viss del är formbar efter den sökandes behov och förutsättningar. Resor inom Sverige ingår i tjänsten då lokalspecialisterna har nationellt ansvar. 

Vi söker dig som har:   

 • gymnasieutbildning

 • relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot fysiskt skydd/säkerhet eller likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

 • minst 3 års erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor, främst avseende anskaffning och anpassning

 • minst 3 års erfarenhet inom säkerhetsområdet med inriktning på fysiskt skydd av lokaler

 • erfarenhet av projektledning

 • förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

 • körkort, klass B, samt körvana

 • goda kunskaper inom MS Officepaketet, särskilt Excel och Outlook

 • svenskt medborgarskap. 

Det är meriterande om du har: 

 • högskoleutbildning

 • projektledarutbildning

 • utbildning inom lokalanskaffning eller fastighetsförvaltning

 • utbildning inom området fysisk säkerhet

 • erfarenhet av kommersiella lokaler och tekniska aspekter inom fastighetsbranschen

 • erfarenhet av installation, driftsättning och service inom passersystem, inbrottslarm och CCTV

 • erfarenhet av strategiskt arbete inom fysiskt skydd

 • erfarenhet av offentlig verksamhet. 

Personliga egenskaper 
Som person är du affärsmässig, ansvarsfull och flexibel, du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har förmåga att samordna, tar egna initiativ och tilltalas av att ha ett gemensamt arbetssätt med kollegorna. Du är strukturerad, analytisk, och trivs i rollen som problemlösare. Vi värderar social kompetens högt och är mycket angelägna om att du har lätt för att samverka, skapa och odla kontakter. 

Om det blir aktuellt med annan placeringsort än Stockholm ställs krav på att du är självgående och har ett utvecklat självledarskap då övriga kollegor har Stockholm som arbetsort. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt 
Referensnummer: PER 2021-109. 

Placeringsort är Stockholm, Göteborg eller Malmö, men företrädesvis Tullverkets huvudkontor i Stockholm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen samt drogtest genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi tillämpar provanställning och förtroendearbetstid.

För mer information och ansökan 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas Tobias Skelander, chef enheten för lokaler, tel. 08-405 04 65. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, tel. 08-405 00 69, och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65 eller saco@tullverket.se

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 21:a mars 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Publicerad 2021-02-19

Ansök nu