tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande
Till alla jobb

Lokalprojektledare till Svenska kraftnät, Stockholm

Svenska kraftnät, Stockholm

Ansök nu

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

I Sverige har Svenska kraftnät kontor i Sundbyberg, Sundsvall, Göteborg och Sollefteå med totalt ca 1 000 anställda. Läs mer på www.svk.se

Lokalprojektledare till Svenska kraftnät

Vill du vara del av en tillväxtresa i en samhällsviktig funktion där du får arbeta med spännande stora komplexa lokalprojekt? På Svenska kraftnät har du möjlighet att utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Låter det intressant? Då kan tjänsten på Svenska kraftnät vara något för dig!

Svenska kraftnät befinner sig i kärnan av energiomställningen i Sverige. De erbjuder en spännande tjänst som lokalprojektledare där du får vara med och delta i arbetet att bygga verkets framtida lokaler och organisation för lokalförsörjning.

Om tjänsten

I rollen som lokalprojektledare kommer du att tillhöra fastighetsavdelningen. Avdelningen ansvarar för Svenska kraftnäts lokaler och består av enheterna fastighetsförvaltning och support, fysisk säkerhet samt funktionen projekt och strategi.

Affärsverket växer och för att skapa rätt förutsättningar i organisationens lokaler drivs ett program för att ta fram en långsiktig och hållbar lokalförsörjningsstrategi. Strategin kommer att medföra lokalprojekt runt om i landet där Svenska kraftnät är hyresgäst och/eller förvaltar fastigheter. Detta kan medföra att arbetet kan innebära resor inom Sverige.

Tjänsten är placerad på Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg. Rapportering sker till avdelningschef fastighet.

Då Svenska kraftnät arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning kan ingås. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att självständigt driva och koordinera ett antal lokal- och fastighetsprojekt från ax till limpa i Sverige. Projekten består av komplexa verksamhetslokaler och kan omfatta tekniska lokaler, förrådsverksamhet eller kontor. Projekten sträcker sig över en längre tid.

Du kan komma att arbeta med nyetableringar, ombyggnationer och tillbyggnationer av befintliga fastigheter.

Övriga arbetsuppgifter:

 • Ansvara, driva och leda projekt inom lokalstrategin.

 • Vara delaktig i fastighetsavdelningens arbete för att utveckla organisationen samt bedriva förändrings- och förbättringsarbeten.

Din bakgrund

Skallkrav:

 • Lämplig akademisk utbildning eller motsvarande års arbetslivserfarenhet som Svenska kraftnät anser likvärdig.

 • Minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av kommersiell projektledning med goda resultat i bygg- och fastighetsbranschen.

 • Grundläggande kunskaper och ett intresse för fastighetsteknik.

 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

 • B-körkort.

Meriterande krav:

 • Erfarenhet av arbete med tekniska installationer i lokaler så som kyla, kraftförsörjning och lokaler med omfattande tekniska installationer.

 • Projektledarcertifiering enligt PPS, IPMA, PMI eller liknande. Svenska kraftnät arbetar enligt PPS-modellen.

 • Erfarenhet av uppdrag med säkerhetsskyddsklassificerad information såsom byggnader för rättsvårdande myndigheter eller andra typer av skyddsobjekt för samhällskritisk verksamhet rörande Sveriges säkerhet.

 • Erfarenhet och förståelse av processen vid upphandlingar av varor och tjänster enligt LOU eller LUF.

 • Erfarenhet av att agera som hyresgästens representant vid ett ny-, till- eller ombyggnadsprojekt.

Personliga egenskaper

Då Svenska kraftnät befinner sig på en stark tillväxtresa är det viktigt du tar dig an dina uppgifter på ett strukturerat sätt och trivs i en miljö där allt inte alla gånger är på plats men där du får möjlighet att påverka och tycka till.

Din prioriteringsförmåga är god och du känner dig trygg i din kompetens och litar på ditt eget omdöme när du dagligen prioriterar och fattar beslut i ditt arbete. Vi tror även att du är nyfiken och har ett stort intresse för hållbara och genomtänkta lokallösningar samt fastighetsdrift. 

Det är viktigt din kommunikativa förmåga är väldigt god och att du kommunicerar på ett tydligt sätt då du bland annat kommer utföra presentationer och kommunicera med både verksamhet och ledning.

Du driver givetvis dina projekt framåt med goda resultat och sätter upp och håller tidsplaner. Vidare ser du alltid till verksamhetens bästa i agerande och beslut och ser därmed till helhet och tar hänsyn till verksamhetens större perspektiv.

För att ta dig an och lyckas bra i denna roll är det även viktigt att du är en trygg och stabil person som kan leda genom andra, som har förmågan att bygga tillit och förtroende, samarbeta och skapa goda relationer och nätverk över hela verksamheten.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät erbjuder

På Svenska kraftnät händer det mycket – det är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.  Som medarbetare hos Svenska kraftnät blir du en del i en samhällsviktig organisation där man värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som Svenska kraftnät ska uppnå sin vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som lokalprojektledare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med Fasticon. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.  

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Lyngen på caroline.lyngen@fasticon.se  Sista ansökningsdag är den 10:e februari. 

Fackliga kontaktpersoner för denna rekrytering:

Emma Thornberg, SACO
010-475 84 77
emma.thornberg@svk.se

Mikael Hedenheim, ST
010-475 84 68
mikael.hedenheim@svk.se

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer påwww.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.

Publicerad 2023-01-19

Ansök nu