Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Lokalansvarig till Skolverket

Skolverket, Stockholm

Ansök nu

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Vill du vara med och utveckla Skolverkets lokalförsörjning?
Skolverket söker nu en engagerad lokalansvarig till enheten för Internservice.

Rollen som lokalansvarig innebär att du har ansvar för löpande, operativa och strategiska frågor gällande vår lokalförsörjning. Du ser till att vi har ändamålsenliga, arbetsmiljövänliga, kostnadseffektiva och säkra lokaler. Arbetet innebär avtals-, brand- och skalskyddsansvar.

Du är kontaktperson och kravställare gentemot hyresvärdar och leverantörer samt ansvarar för att projektleda lokalanpassningar, ombyggnationer, flyttar och övriga förändringar. Säkerställer att tillsyn, skötsel, underhåll samt lagkrav efterlevs. I arbetet ingår att planera lokalförsörjningen, vilket bland annat innebär att analysera behov, ta fram strategier, krav, besluts och beställningsunderlag samt tillhörande interna rutiner för att effektivisera lokalutnyttjandet. Du ansvar för framtagande och löpande reviderar myndighetens lokalförsörjningsplan med kort och långsiktigt perspektiv inkluderat lokalprogram för inredning och arbetsplatser. I tjänsten ingår strategiskt och operativt ansvar för fysisk- och miljörelaterad säkerhet såsom incident- och avvikelsehantering, systematiskt brandskyddsarbete, skalskydd med lås- larm och bevakning av lokaler med mera.

Vidare ingår ansvar för budgetering och ekonomisk uppföljning av lokaler och drift. En stor del av arbetet innebär kontakter med hyresvärdar, entreprenörer, leverantörer samt interna kontakter inom myndighetens verksamhet. Du rapporterar till chefen för enhet internservice.

Vi söker dig som har erfarenhet av:

  • lokalförsörjning med fastighets-, hyres-, avtals och inköpsfrågor

  • säkerhetsarbete med inriktning brand-, person- och skalskydd

  • projektledning och samordningsansvar

  • ekonomisk uppföljning och underlag för budgetering

  • roll som lokalförsörjare, förvaltare, säkerhetssamordnare, facility manager eller liknande.

  • relevant högskoleexamen eller motsvarande kompetens och erfarenhet

Det är meriterande med erfarenhet av avtals- och hyresjuridik, inköp/upphandling, förhandling och fastighetsekonomi. Det är en fördel om du har bakgrund och kunskap av tjänsteområden inom facility management med lokalplanering och arbetsplatsservice. Vi ser gärna att du har kunskaper inom arbetsmiljö- och tillgänglighetslagstiftning samt att du arbetat i en liknande roll i offentlig verksamhet.

Vem är du?
Vi söker dig som är driven, proaktiv och målmedveten med god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt. Du har hög servicenivå och värdesätter nära samarbete med kollegor. Arbetet ställer krav på personlig mognad, ansvarstagande och social kompetens. Du är uthållig och arbetar lösningsorienterat med hög affärsmässighet samtidigt som du är lyhörd och förstår vikten av goda, långsiktiga relationer såväl internt som externt. Vidare är du en naturlig projektledare som driver dina processer framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Vilka är vi?
Enheten för Internservice ansvarar för att driva och utveckla myndighetens strategiska och operativa arbete inom lokalförsörjning och fysisk infrastruktur. Funktioner såsom lokalansvar, fysisk säkerhet och miljösamordning samt tjänster inom arbetsplatsservice med exempelvis vaktmästeri, konferens och reception är även uppgifter som vilar på enheten. Enheten tillhör avdelningen för verksamhetsstöd.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 3:e juni 2020. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska tydligt framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Intervjuerna är planerade under juni. Vi ser gärna att tillträdet sker så snart som möjligt efter sommaren.

Skolverket har nyligen flyttat till nya lokaler i Solna Business Park. Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som blir anställd hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika kön, bakgrund och etnicitet.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Ulrica Nordström
Enhetschef
ulrica.nordstrom@skolverket.se

Publicerad 2020-05-19

Ansök nu