Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Lease Manager till Volvo Group Real Estate, Göteborg

Volvo Group Real Estate, Göteborg

Ansök nu

Är du initiativrik, ansvarstagande och en kreativ person som gillar att driva mot tydliga resultat? Ser du god service och partnerskap som en självklarthet? Då skall du fortsätta läsa för du kan mycket väl vara den vi letar efter till vårt team! 

Volvo Group Real Estate (VGRE) söker nu en Lease Manager till divisionen Gothenburg & Campus Lundby. Divisionen driver, utvecklar och förvaltar fastighetsbeståndet på några av Volvos största och mest komplexa siter, vilket kräver ett strategiskt förhållningssätt och en tydlig långsiktig vision. Masterplan Campus Lundby stödjer den långsiktiga utvecklingen och säkerställer utrymmesoptimering, effektivitet i underhålls- och byggnadsarbeten och konsekvens i byggnads- och arbetsplatsdesign.

En stor del av den senaste teknikutvecklingen inom elektromobilitet, uppkopplade fordon och autonoma lösningar sker i Göteborg, framför allt på Campus Lundby, som kommer att bli ett globalt nav för utveckling av framtidens hållbara transportlösningar. Detta kräver stora investeringar, komplex byggprojekt och optimala kontorsmiljöer. 


DETTA KOMMER DU ATT FÅ JOBBA MED

Som Lease Manager kommer du att ha en nyckelroll! Du ansvarar för vår hyresportfölj inom divisionen och den övergripande planen för att optimera våra hyrda lokaler. Du företräder AB Volvo som hyresgäst, förhandlar hyresavtal och säkerställer att hyreskontrakten har rätt villkor samt grad av flexibilitet, dvs att de matchar de aktuella behov som AB Volvo har. Vidare säkerställer du att omförhandlingar av hyresavtal sker i rätt tid. Du kommer även att kliva in och hjälpa till att driva liknande ärenden när det behövs, inom andra divisioner med verksamhet i Sverige.

Du har löpande kontakt med de verksamheter som huserar i hyrda lokaler så att alla planer hålls uppdaterade.

Du säkerställer även eventuella interna avtal mellan olika Volvoenheter kopplat till våra lokaler.


Utöver detta kommer du att:

 • Samarbeta med vårt globala team vid Property Transactions & Leases (PTL) för att utveckla vårt sätt att arbeta med lease management inom AB Volvo.

 • Samarbeta med kollegorna inom space optimization samt med projektorganisation, driftorganisation samt olika supportfunktioner.

 • Driva projekt i samarbete med både interna och externa kollegor.

 • Säkerställa att tillämpliga direktiv och lagar följs.

 • Säkerställa finansiell uppföljning samt utvärdering av ingångna avtal.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som kanske idag arbetar som kommersiell förvaltare och är redo för nästa steg i karriären. Du har en god förhandlingsvana samt gedigen erfarenhet av hyresjuridik/-avtal och fastighetsförvaltning. Du gillar att tillhandahålla god service, trivs att arbeta med människor, är självständig och noggrann med ett gott humör.


För att vara riktigt framgångsrik i denna position ser vi även gärna att du:

 • Är professionell i din kommunikation och inser vikten av god kommunikation och återkoppling både internt och ut mot övriga intressenter.

 • Du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om ordning och reda.

 • Är en lagspelare, bra på att skapa och upprätthålla goda relationer med både kollegor och kunder.

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig professionellt i både tal och skrift.

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot bygg/fastighet, hyresjuridik, fastighetsekonomi (eller motsvarande).

 • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet från liknande roller. Du har vana vid att föra dialog med olika typer av verksamheter kring deras behov och/eller att vara kravställare i olika typer av lokalanpassningar.


VI ERBJUDER DIG

Du kommer att få möjlighet att arbeta med mycket motiverade och kompetenta kollegor som strävar efter att erbjuda tjänster av hög kvalitet, möta verksamhetens behov samtidigt som vi söker kostnadseffektiva lösningar. Du kommer också få möjlighet att utvecklas och växa både professionellt och personligt i en serviceinriktad organisation där lagarbete och öppenhet värderas högt. Vi gillar att lära av varandra och ser gärna att du har ett driv när det gäller kontinuerliga förbättringar.


Placeringsort: Göteborg, Sverige
Tjänsteresor: Begränsat

NYFIKEN?

Vid frågor kring tjänsten kontakta Emelie Fransson, HR Business Partner, +46 739 022 011

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Hoppas vi ses!
Sista ansökningsdag: 2022-10-24

Publicerad 2022-09-09

Ansök nu