Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kundorienterad Fastighetsförvaltare till Akademiska hus i Umeå

Akademiska Hus, Umeå

Ansök nu

Är du en drivande och engagerad ledare med intresse för innovation, utveckling och samhällsbyggande? För att fortsätta utveckla ledande kunskapsmiljöer söker vi en fastighetsförvaltare som vill vara med och bidra till en långsiktig och hållbar utveckling av universitetsområdet Campus i Umeå. Hos oss på Akademiska Hus välkomnas du in i en miljö som präglas av vänlighet, omtänksamhet och kreativitet. Välkommen till oss!

Vad kan vi på Akademiska Hus erbjuda dig?

På Akademiska Hus värnar vi om en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål - att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation med omtanke på social hållbarhet, arbetsmiljö och teknikutveckling.

Vi erbjuder dig en ansvarsfull och central roll, som innebär många kontaktytor. Du får möjlighet att jobba med tekniskt avancerade byggnader och med hyresgäster inom forskning och utbildning. Du bidrar med din kompetens till att stötta deras verksamhet och blir på så sätt delaktig i en långsiktig, hållbar utveckling - och har samtidigt möjlighet att själv utvecklas. Vårt fastighetsbestånd på Campus består av b la laboratorier, undervisningslokaler och kontor men vi står också inför positiva förändringar med stora investeringar och nybyggnationer.

Exempel på uppgifter

Din roll blir att ansvara för den löpande förvaltningen och driften samt medverka proaktivt i utvecklingen av campusområdet tillsammans med ditt team. Befogenheterna står i paritet med det ansvar som ingår i rollen. Vi har stort fokus på kundupplevelsen likväl som den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

I rollen har du övergripande ansvar för hyresgästkontakter - du omförhandlar hyreskontrakt, skriver avtal och genomför anpassningar av lokalerna i dialog med våra kunder. Du har resultatansvar för ditt område och bidrar aktivt till effektivisering. Du sammanställer också underlag för investeringsbeslut och bidrar som kravställare i eventuella projekt. Fastighetsförvaltaren har personal- och arbetsmiljöansvar för en grupp drifttekniker och två driftingenjörer och du rapporterar till fastighetschefen. I ditt team ingår även teknisk förvaltare som stöd i tekniska frågor. Teamet arbetar i nära samverkan med projekt- och campusutvecklingsorganisationerna inom det geografiska området.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en trygg ledare med erfarenhet av att leda och coacha andra i en organisation som ligger i framkant när det gäller utveckling. För att lyckas i rollen bör du ha minst ett par års erfarenhet av drift och förvaltning av kommersiella, administrativa eller liknande lokaleru bidrar med dina erfarenheter inom hyresförhandling, avtalsskrivning, beredning av beslutsunderlag för investerings- och underhållsprojekt samt upphandlingar etc.

Som person är du drivande och engagerad, har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att arbeta självständigt. Eftersom rollen innebär många kontakter med medarbetare, kunder och entreprenörer är det avgörande att du är lyhörd, relationsskapande och kommunikativ - att du har servicekänsla och kundfokus men samtidigt är affärsmässig. Vi värdesätter goda ledaregenskaper, prestigelöshet och samarbetsförmåga.

Om du tycker om att jobba med både förvaltning och utveckling och har ett stort hjärta för långsiktiga kundrelationer då kommer du att trivas med oss!

Om Akademiska Hus

Akademiska hus är Sveriges andra största fastighetsbolag och vi ägs av staten. Varje dag studerar, forskar och arbetar omkring 300 000 personer i de kunskapsmiljöer som Akademiska Hus förvaltar. Med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för kunden. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Genom ny teknik, innovativa lösningar och bred samverkan arbetar vi för att göra våra fastigheter så effektiva och energismarta som möjligt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 104 miljarder och en omsättning på 6,5 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 14 miljarder. Vi Stärker Sverige som kunskapsnation. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se

Din ansökan

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells, en del av Manpower Group. Anställningen är hos Akademiska Hus i Umeå. För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cathrine Lind på telefon 070-5770618 eller e-post: cathrine.lind@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-10-19

Ansök nu