Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kundfokuserad drifttekniker

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Idag sitter vi i moderna lokaler på Kungsholmen, intill Stadshuset, cirka 5 minuter från Centralstationen. Redan under våren 2022 flyttar vi till Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan 4. Det nya kontoret ligger i princip med samma avstånd från Centralstationen med nyrenoverade, fräscha och modernt anpassade lokaler.

Driftenheten söker nu en kundfokuserad drifttekniker med känsla för service!

Din roll som drifttekniker

I rollen som drifttekniker kommer du att ha en varierad arbetsvardag där du tillsammans med dina kundfokuserade kollegor ansvarar för tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll av fastigheten.

Du kommer att medverka i utvecklingen av driftarbetet på kontoret och ansvara för teknik-, miljö- och energifrågorna i fastigheterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • ansvar för rondering av fastigheterna

 • mottagning och hantering av felanmälan

 • anlita, samordna och följa upp leverantörer för arbeten inom ansvarsområdet

 • beställnings- och utförandekontroll av arbeten utförda av leverantör samt sakgranskning av fakturor

 • vid behov medverka vid genomförandet av planerat underhåll och reinvesteringar.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har YH-utbildning med relevant inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet från fastighetsdrift och har god systemförståelse för byggnaders installationer och dess samverkan. Det är meriterande om du har kunskaper i snickeriarbeten. Kommunikation via dator och telefon/surfplatta är en naturlig del av arbetet och du behärskar dessa redskap obehindrat. B-körkort är ett krav.

Som person tar du ansvar för din uppgift och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett bra sätt. Du tycker om att arbeta med och lösa komplexa och komplicerade problem. Du är serviceinriktad och har ett gott omdöme.

Vi tycker också att det är viktigt att du verkar för vår värdegrund - ansvarstagande, nytänkande, professionalism och helhetsperspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig och andra.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Din arbetsplats och dina kollegor

Som drifttekniker kommer du att tillhöra driftenheten, som är en av fem enheter på fastighetsavdelningen. På driftenheten arbetar ca 30 stycken drifttekniker och driftansvariga. Enheten leds av driftchef Daniel Rosén och han har tre arbetsledare till sin hjälp att leda enheten.

Fastighetsavdelningen ansvarar för förvaltning av Stockholms stads fastigheter, i första hand av lokaler för stadens egna behov som till exempel kontorslokaler, brandstationer, offentliga lokaler och lokaler för idrott och kultur. Några exempel på fastigheter är Kulturhuset, Stockholms stadsbibliotek, Liljevalchs och Östermalmshallen samt idrottsanläggningar som till exempel Eriksdalsbadet.

Vårt mål är att ha nöjda kunder och tillhandahålla ändamålsenliga lokaler och långsiktigt säkerställa värdet på våra fastigheter.

Att arbeta hos oss är alltid varierade och ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Hos oss får du

 • vara med och utveckla Stockholm arbeta med spännande och unika fastigheter

 • goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad

 • stor frihet att planera ditt arbete en chef som engagerar, stöttar och utmanar

 • hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret

 • en centralt belägen arbetsplats

 • förmåner som exempelvis Ticket Rikskortet, friskvård och semesterväxling

 • en arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar.

Har annonsen väck ditt intresse? varmt välkommen in med en ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Publicerad 2021-07-16

Ansök nu