Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Konsult inom byggekonomi till AFRY

AFRY, Stockholm

Ansök nu

Vill du bidra till ett klokt byggande och en hållbar samhällsutveckling? Varje dag arbetar vi på AFRY med att skapa framtiden. Vill du utvecklas och utveckla? Då trivs du nog bäst i ett team där man tillvaratar och delar kompetenser och erfarenheter. Vill du leverera marknadens mest träffsäkra kalkyler och lotsa projekten i hamn från idé till verklighet? Vi tänker utanför ramarna för att öka värdet för våra kunder och göra skillnad. Om du som vi brinner för kostnadsstyrning, analyser och dessutom tycker att en förutsättning för att lyckas är att ha roligt på jobbet, ja då kan du nog vara den rätte för vårt team.

Bakgrund
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. ​Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. AFRYs fem divisioner – Infrastructure, Industrial & Digital Solutions, Process Industries, Energy och Management Consulting – erbjuder tjänster inom teknik, design och rådgivning inom tre huvudsakliga sektorer: infrastruktur, industri och energi. Besök oss gärna på www.afry.com

Tjänsten
I rollen som byggekonom hos oss arbetar du med kostnadsanalyser, kostnadsstyrning och rådgivning i hela bygg- och förvaltningsprocessen. Du kommer in i ett tidigt skede och är med från start till mål samt följer upp det du räknat på. Uppdragsgivarna är fastighetsutvecklare, investerare, offentlig sektor, byggherrar, arkitekter och andra beslutsfattare. Du har också en viktig roll som rådgivande till projektledare inom affärsområdet. Det är en mix av uppdrag, i allt från nyproduktion och tidiga skeden men också stambyten och anpassningar. Dina underlag ska ge ökad kunskap om kostnader för alternativa lösningar samt ge förutsättningar att i ett tidigt skede av projekten ta ställning till kostnadskonsekvenser för olika krav och önskemål.

Arbetsuppgifter:

 • Kostnadsanalyser

 • Kostnadsberäkning

 • Kostnadsstyrning

 • Alternativkalkyler

 • Rimlighetsbedömningar

 • Investeringsanalyser

 • Utredningar

 • Anbudsberäkningar

 • Uppföljning

 • Rådgivning

Erfarenhet och kompetens

 • Akademisk bakgrund, gärna högskole- eller civilingenjör. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt

 • Ca 3 års erfarenhet inom fastighet och/eller bygg

 • Du kan kalkylera och förstår byggprocessen

 • Du trivs med och önskar att arbeta i en bredare roll

 • Du kan uttrycka dig korrekt i tal och skrift

 • Du vill utvecklas och växa in i en rådgivande roll

Du kommer att tillhöra marknadsområdet Cost Management och affärsområdet Project Management, och du rapporterar till vår sektionschef. I rollen kommer du att i stor utsträckning även arbeta tillsammans med andra team och funktioner inom bolaget.

Personliga egenskaper
För att du ska trivas och nå framgång hos oss tror vi att du har en personlighet som kombinerar den analytiska sidan med noggrannhet och en social och relationsskapande sida. Är du därtill en hängiven och modig lagspelare med ödmjukhet passar du fint i vårt team. Har du med dig en lyhördhet, är pedagogisk samt rak och tydlig i din kommunikation kommer du dessutom kunna hantera våra kunder galant.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du vara med på en framgångssaga i ett internationellt bolag med mycket god tillväxt och lönsamhet. AFRY är rankade som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi är en modern arbetsplats där du får utvecklas i spännande projekt med senaste tekniken och verktygen till din hjälp.

För mer information och ansökan
Vill du vara med på vår resa? I denna rekrytering samarbetar AFRY med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 12 december 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Wretman på jeanette.wretman@realcompetence.se  alternativt 0708-98 68 25.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Publicerad 2021-11-17

Ansök nu