Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Juridisk rådgivare inom fastighetsrätt till Svefa

Svefa, Stockholm

Ansök nu

Känner du att fastighetsrätt är ditt område? Vill du bidra med din kompetens och jobba i ett företag under stark utveckling? Vill du bli en del av ett av Sveriges starkaste rådgivningsbolag? Då kanske det här är något för dig?

Bakgrund

Svefa är Sveriges största och mest heltäckande rådgivare vad gäller såväl specialistkompetens och expertis som strategisk rådgivning och geografi inom fastighetssektorn. Till kontoret i Stockholm söker vi en juridisk rådgivare inom Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling med ett genuint intresse för fastighetsrätt och juridiska processer.

Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling

Affärsområdet Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling består av sammanlagt 60 personer. Vi befinner oss i ett tillväxtskede och har en ny ägare sedan årsskiftet. Vi är bland annat experter inom speciell fastighetsrätt och plan- och byggrätt.Svefa erbjuder ett dedikerat team av specialiserade jurister och civilingenjörer med spetskompetens inom tvistlösning. Vi arbetar med stadsutvecklings- och stadsbyggnadsfrågor, som rådgivare, projektledare och experter. Svefa har lång erfarenhet av att hjälpa kommuner, bolag och privata fastighetsägare att framgångsrikt lösa komplexa tvister och har stor kunskap kring hur man bäst går tillväga i olika situationer för att uppnå sina mål.Med en stark efterfrågan på våra tjänster och som ett led i vår expansion söker vi därför ytterligare en juridisk rådgivare till vårt kontor i Stockholm.

Rollen

Svefas fastighetsrättsteam består av en unik blandning av konsulter med bred expertis och gedigen erfarenhet av fastighetsrätt. Genom att kombinera Svefas olika kompetenser kan vi anpassa vår rådgivning till varje uppdragsgivares behov och förutsättningar för bästa möjliga resultat.Som juridisk rådgivare arbetar du i olika uppdrag åt våra kunder. Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Ansvara för och driva uppdrag med utgångspunkt från fastighetsrätt, från avgränsade insatser och tvister till att driva processer i domstol

 • Fungera som kompetensstöd till privata och offentliga uppdragsgivare

 • Samarbeta med olika typer av specialister

 • Skapa kontakt med nya kunder och förvalta relationer med befintliga kunder

 • Vara sakkunnig med specialistkompetens i olika projekt/uppdrag

 • Du medverkar till din egen men också affärsområdets utveckling

Erfarenhet och kompetens

Vi söker en person med juristexamen. Du har gedigen processvana och erfarenhet av arbete med tvister. Din specialistkompetens ligger inom det fastighetsrättsliga området.Vi söker dig som känner dig hemma inom fastighetsrätt och som vill ta nästa steg i en miljö där du kan fortsätta att utvecklas och samtidigt bidra med dina tidigare erfarenheter. Kanske arbetar du idag med fastighetsrättsliga frågor eller har drivit fastighetsrättsliga processer i domstol och vill bredda dig i en roll där du kan utnyttja din kompetens till fullo?Förståelse för den kommunala beslutsprocessen ses som starkt meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du professionell, nyfiken, engagerad och har integritet. Du drivs av att hitta nya värdeskapande lösningar för att uppfylla kundens förväntningar och att bygga förtroendefulla kundrelationer. Du drivs av att ständigt lära dig nya saker och att utveckla din expertkompetens.Du har ett eget driv, dina nätverk i branschen är goda och du har gedigen erfarenhet. Du trivs i en aktiv miljö där samarbete är en del av vardagen. Du har ett strategiskt tänk och vill medverka i hela bolagets utveckling.

Vi erbjuder dig

 • Möjligheten att arbeta tillsammans med branschens bästa konsulter och få tillgång till ett unikt nätverk

 • Självständig roll, omväxlande och attraktiva uppdrag

 • En företagskultur som präglas av professionalism, kundfokus och hög integritet

 • En värderingsstyrd organisation med balans mellan arbete och fritid

 • Att bredda ditt perspektiv och få förståelse för hela samhällsbyggnadsprocessen

 • Att komma in i ett företag under utveckling

 • Möjligheten att medverka vid uppbyggnad och fortsatt expansion av erbjudandet

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svefa med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se alternativt 070-872 41 41.

Om Svefa

Berättelsen om oss börjar den 1 juli 1995 då Svefa Svensk Fastighetsvärdering såg dagens ljus. Men egentligen börjar den långt tidigare. Svefa föddes ur Lantmäteriverket som inte kunde kombinera rollen som myndighet med den växande konsultverksamheten inom värderingar. Denna, minst sagt annorlunda, tillblivelse har präglat oss starkt. Ta det faktum att vi finns i hela landet. Vi har från vårt ursprung valt att finnas nära våra uppdragsgivare. Det har nu utvecklats till en av våra största konkurrensfördelar.Vi har 18 kontor från Malmö i Söder till Luleå i norr som står i ständig kontakt med varandra och fastighetsmarknaden i respektive region. Tillsammans är vi ca 200 medarbetare och vi omsätter årligen 300 MSEK vilket gör oss till en av de största oberoende fastighetsrådgivarna i landet. Sedan 2020 har vi nya ägare vilket ger stora möjligheter till vår fortsatta utveckling.

Publicerad 2021-12-09

Ansök nu