Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Investeringsmedarbetare till Vasakronan

Vasakronan, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och vidareutveckla Sveriges största fastighetsbolag? Gillar du att arbeta med investeringar, fastighetstransaktioner, investeringsanalyser och vill du vara med och skapa affärer i ett mycket erfaret team? Då är denna tjänst något för dig.

Vasakronan söker 1-2 investeringsmedarbetare till Investeringsteamet för att vara med i bolagets fortsatta expansion.

Om tjänsten
Du arbetar i ett team lett av bolagets CIO, där du tillsammans med bolagets Investment Managers identifierar, analyserar samt genomför investeringar som skapar värde för bolaget idag och på sikt. Investeringsteamet är centralt placerad med stora kontaktytor mot hela bolaget och har en bred uppgift avseende både transaktioner, kalkyler, analyser, m.m.

Du arbetar med att hitta och utvärdera affärsmöjligheter för Vasakronan i stort både i Sverige och potentiellt i övriga Norden; inom bl.a. transaktioner, fastighetsutvecklingsprojekt, investeringar i PropTech och utvärdering av nya affärskoncept. Vidare så kommer du att vara en viktig del i att bidra till att Vasakronan fortsätter att växa. Du rapporterar till bolagets CIO som leder Investerings- och Analysteamet. Teamet består i övrigt av 8 medarbetare.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm, f.n. på Mäster Samuelsgatan 56 men med inflyttning i Vasakronans nya huvudkontor i bolagets projekt Sergelhuset under hösten 2020.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I team med Investment Manager och/eller CIO

  • självständigt genomföra alla stegen i förvärvs- och försäljningsprocesser, inklusive noggrann DD, transaktionsstrukturer, förhandling och framtagande av interna beslutsunderlag

  • utreda och skapa investeringscase

  • säkra den kommersiella affärsmässigheten och affärsplan i föreslagna affärer

  • vara ansvarig för investeringskalkylerna i affärerna

  • Genomföra marknads-, finansiella- och strategiska fastighetsanalyser inför nya investeringar eller avyttringar

Affärer och analyser genomförs i nära samarbete med kollegor inom flera delar av Vasakronan.

Kvalifikationer och önskad kompetens

  • Kandidat alternativt Master inom ekonomi och/eller Civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi och/eller finansiell ekonomi

  • Ca 2-4 års kvalificerad transaktionserfarenhet inom fastigheter/finans, gärna från ett fastighetsägande bolag/struktur eller från finansiell transaktionsrådgivning

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; såväl på svenska som på engelska

  • Mycket god förmåga inom finansiell analys och modellering

  • Mycket god affärsmässig förmåga och nyfikenhet inför fastighetsbranschens framtid

Vem är du?
Brinner du för affärer och vill vara med på bolagets fortsatta expansiva resa i en fastighetsmarknad under förändring? Är du driven, ödmjuk och noggrann?

För dig som tycker om utmaningar och en driven miljö ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande medarbetare omkring dig. Vasakronan arbetar ofta i bolagsöverskridande och geografiskt spridda team. För att trivas i rollen tror vi att du, utöver ett stort intresse för affärer och investeringar och en önskan om att utvecklas brett inom fastighetsbranschen, uppskattar och förstår styrkan i samarbetet med kollegor från olika delar av bolaget. Vi ser det som meriterande om du har ett intresse av att utveckla dina kunskaper inom fastighetsbranschens framtida fastighetsekosystem samt att bistå i analyser inom området.

Din ansökan
Ta chansen att söka dig till Sveriges största fastighetsbolag! Ett framåtriktat, starkt och långsiktigt fastighetsbolag som utmärker sig inom hållbarhet, stadsutveckling och attraktiva fastigheter. Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Johan Magnusson (tel. +4672-248 65 31) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Vasakronan
Läs mer om Vasakronan på vasakronan.se
Bolagets vision: Den goda staden där alla människor trivs och verksamheter utvecklas

Publicerad 2020-06-04

Ansök nu