Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hållbarhetsspecialist till CBRE, Stockholm

CBRE, Stockholm

Ansök nu

Om tjänsten

CBRE söker dig som vill arbeta med affärskapande hållbarhetsrådgivning inom fastighets- och projektutveckling. Som världens största kommersiella fastighetskonsultbolag har vi möjlighet att påverka hur fastigheter byggs, används och underhålls. Som en del av vår nationella och nordiska satsning inom hållbarhet söker vi nu Sustainability Advisors som, tillsammans med Sustainability Manager, fortsätter att bygga upp den svenska enheten.

I rollen som Sustainability Advisor genomför du konsultuppdrag inom hållbarhetsområdet. Du utvecklar befintliga och nya kunduppdrag som rådgivare inom strategi, implementering och rapportering av affärsdrivande hållbarhetsarbete. Du utvecklar och driver projekt för den svenska verksamheten relaterade till koncernövergripande hållbarhetsmål, i nära samarbete med Sustainability Manager. Du stöttar våra affärsområden med kunskap, analyser och material relaterat till hållbarhet och deltar i kundmöten. Det kan till exempel handla om klimatanalyser och riskbedömningar, energikartläggningar och energibesparingsprojekt, miljöcertifieringar, ESG Due Diligence, EU Taxonomy utvärderingar, klimatreduceringsstrategier och beräkningar samt diverse hållbarhetsrapportering. 

För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har engagerade kollegor och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i bolaget och driva ett arbete som skapar verklig förändring.

Vi söker dig som har

• Arbetat med konkret hållbarhetsarbete från strategi och målsättning till löpande uppföljning och rapportering.

• God kännedom om regelverk och riktlinjer inom hållbarhet som är applicerbara för svenska likväl nordiska bolag.

• Hanterar de mest kända certifikaten inom fältet och förstår deras utvärderingskriterier, samt har en förståelse och erfarenhet av certifieringsprocesser.

• Erfarenhet av att implementera och överväga energieffektiva och hållbara lösningar inom ny- och renoveringsprojekt, fastighetsutveckling och fastighetsunderhåll.

• Bakgrund från konsultbolag, revisionsbyrå eller kundsidan och vill utvecklas i rollen som rådgivare och ta stort ansvar i både affärsskapande och rådgivning

Vi söker en affärsmässig, engagerad och strukturerad person med genuin kompetens och intresse inom hållbarhet. Du bör ha starka analytiska färdigheter och pedagogisk förmåga att översätta komplicerade frågeställningar till praktisk tillämpning. Du trivs med högt tempo samt att arbeta självständigt och resultatinriktat. Du förstår vikten av långsiktiga relationer och arbetar därför förtroendeingivande och med ett prestigelöst förhållningssätt.

Kvalifikationer

• Civilingenjör/högskoleingenjör inom energi, miljö eller teknik eller motsvarande

• Två till tre års relevant erfarenhet av hållbarhetsrådgivning och rapportering inom företrädesvis bygg- eller fastighetsbranschen

• Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav

• Mycket goda kunskaper i Office-paketet

• Meriterande med erfarenhet av vedertagna certifieringssystem och/eller vanliga rapporteringsstandarder

Vi erbjuder dig

Med denna möjlighet blir du en del av världens största konsultbolag inom fastighetsbranschen och du får därmed chansen att arbeta i ett bolag som satsar på framtiden. Tillsammans med kompetenta kollegor och internationella kontakter vistas du i en stimulerande och lärorik arbetsmiljö där du sätter ribban för dina egna utvecklingsmöjligheter. Du får kontinuerlig kompetensutveckling genom ett stort utbud av kurser, utbildningar och utbytesprogram. Vi erbjuder den globala koncernens fördelar, men är samtidigt en självständig enhet med stark teamkänsla och högt i tak.

Din ansökan

Välkommen att registrera din ansökan för tjänsten på vår karriärportal https://cbre.teamtailor.com/jobs. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om CBRE

CBRE Group, Inc. är världens största kommersiella fastighetskonsultbolag med mer än 100 000 anställda och cirka 530 kontor globalt. Bolaget erbjuder en rad integrerade tjänster som inkluderar rådgivning vid transaktioner, uthyrning, projektledning, fastighetsförvaltning, värdering, hyresgästrådgivning, fastighetsutveckling och analys. I Sverige har CBRE Advisory kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med totalt cirka 80 anställda.

CBRE har varit med på Fortune 500-listan sedan 2008 och rankades 2021 som nummer 122. Vidare har bolaget utsetts till branschens främsta varumärke av Lipsey Company under 20 år i rad och har utsetts till ett av Fortunes "Most Admired Companies" i nio år i rad. För tredje året i rad har CBRE även rankats som nummer ett i fastighetssektorn 2021.

Läs mer på www.cbre.se eller www.sverigesfastighetsblogg.se

Publicerad 2022-09-08

Ansök nu