tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande
Till alla jobb

Hållbarhetssamordnare till Jernhusen, Göteborg

Jernhusen, Göteborg

Ansök nu

vPå Jernhusen brinner vi för stationsnära stadsutveckling, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning. Järnvägen är framtidens transportmedel och vi lägger grunden för nästa generation genom att värna om vår miljö och vårt klimat. Genom vår förvaltning och utveckling av stationer och stationsområden vill vi locka fler att åka kollektivt. Idag äger, utvecklar och förvaltar vi fastigheter längs den svenska järnvägen till ett värde av cirka 20 miljarder kronor.

Vår kultur genomsyras av ett stort engagemang, en stor dos nytänkande och vi har alltid kvalitet och säkerhet i fokus. Som arbetsgivare värnar vi om personlig utveckling, lärande och balans mellan arbete och fritid.

Nu söker vi en Hållbarhetssamordnare till vårt kontor i Göteborg för att stärka och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet i våra stadsutvecklings- och förvaltningsprojekt.

Om tjänsten

I rollen som hållbarhetssamordnare arbetar du både strategiskt och operativt för att hantera miljö- och hållbarhetsutmaningarna på ett systematiskt sätt i våra stadsutvecklings- och förvaltningsprojekt. Du ingår i en stabsfunktion som heter Teknik och Miljö, som tillsammans arbetar bolagsöverskridande i frågor som berör teknik, miljö och hållbarhet. I rollen kommer du även tillsammans med dina kollegor i teamet att arbeta med bolagets övergripande miljö- och hållbarhetsarbete och i utvecklingen av nya innovativa lösningar, arbetssätt och metoder. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor inom övriga Jernhusen som gentemot leverantörer och tillsammans bidrar ni till att vi når våra miljö- och klimatmål.

Som hållbarhetssamordnare arbetar du huvudsakligen i projekt med följande delar:

  • Miljö- och hållbarhetsstyrning

  • Klimat- och resurseffektivisering

  • Klimatkalkyler och LCA

  • Biologisk mångfald

  • Kravställning gentemot leverantörskedjor inom miljö och hållbarhet

  • Certifieringsstöd, huvudsakligen BREEAM

I rollen som Hållbarhetssamordnare är du en viktig spelare i vårt arbete med att skapa långsiktigt hållbara och attraktiva stadsmiljöer. Du kommer bland annat att arbeta med vårt stadsutvecklingsprojekt Centralstaden Göteborg, tidigare känt som RegionCity, mitt i hjärtat av Göteborg. Rollen ger dig stora möjligheter till personlig utveckling och fördjupad kompetens inom ditt område.

Om dig

Vi söker dig som i grunden har relevant akademisk utbildning inom miljö och/eller hållbarhet. Vidare har du några års arbetslivserfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har tidigare arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor i projekt. Du har förståelse för LCA, klimatkalkyler och har arbetat med att utbilda och kompetensutveckla en organisation inom miljö- och hållbarhet. Det är meriterande om du har kunskap om praktiskt återbruksarbete och cirkulär ekonomi eller om du har erfarenhet av BREEAM.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande och trivs med att driva på och följa upp dina frågor. Du är trygg i dig själv och i din kompetens och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt inom ditt arbetsområde. Vidare är du van att argumentera och kommunicera kring uppsatta mål och riktlinjer i en organisation och tycker om att arbeta lösningsorienterat och affärsmässigt för att hitta nya möjligheter att ta sig an olika frågor. Du har en god struktur i ditt arbete, vilket bidrar till god planering och en tydlighet för såväl dig själv som för din omgivning.

Kontakt och information

Kan Jernhusen vara din nästa arbetsplats? Om du tycker att tjänsten stämmer väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval pågår löpande och sista ansökningsdag är 19/2.

Publicerad 2023-01-24

Ansök nu