Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hållbarhetssamordnare till Huddinge Samhällsfastigheter

Huddinge Samhällsfastigheter, Stockholm

Ansök nu

Vi är i starten av vår återbruksresa! Vill du vara med hos oss, och ta hållbarhet till nästa nivå? Trivs du i en miljö som präglas av framtidsanda, engagemang och sammanhållning?

Bakgrund

Huddinge Samhällsfastigheter är en stabil, långsiktig och värderingsstyrd fastighetsägare. Vi äger och förvaltar merparten av Huddinges skolor och förskolor, men också kommunens äldreboenden, idrottshallar, kulturfastigheter samt friluftsanläggningar. Vårt uppdrag är att äga, utveckla och förvalta samhällsfastigheter i Huddinge på ett serviceinriktat sätt för att tillgodose kommunens behov av ändamålsenliga lokaler. Totalt ingår ca 160 fastigheter.

Kommunen befinner sig i en spännande period av byggande med stor satsning på samhällsbyggnader, bostäder och infrastruktur.

Vi söker nu en engagerad och driven hållbarhetssamordnare som vill vara med och driva vår, och kommunens, utveckling inom hållbarhet.

Hos oss får du arbeta i en miljö där det finns ett stöd från hela organisationen i det självständiga arbetet. Vi lägger stor vikt vid att skapa en trivsam och samarbetsorienterad miljö. Du ska hitta balans mellan arbetsliv och privatliv.

Här får du arbeta brett och använda och utveckla din kompetens. Viljan och ambitionen på företaget är hög och hållbarhet är prioriterat hos oss.

Du utgår från våra trevliga lokaler på Förrådsvägen 2, i Huddinge, med kort avstånd till pendeltåg. Buss stannar strax utanför kontoret. Möjlighet till parkering både för cykel och bil finns.

Tjänsten

Som hållbarhetssamordnare är du ansvarig för att leda projektet ”Återbruk i Huddingekoncernen”. Projektet är ett samarbete mellan kommunala förvaltningar och dotterbolag. I rollen ligger att ta fram riktlinjer och ge förutsättningar för organisationen att arbeta aktivt med frågorna internt. Du är sakkunnig och ska utbilda organisationen inom återbruk. Att planera, organisera och skapa struktur för hållbarhetsarbetet i ny- och ombyggnadsprojekt ligger också i rollen. Du är också stöd i förvaltningsrelaterade frågor kring avfall, återbruk, biologisk mångfald, material m.m.

Du rapporterar till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för arbetet med återbruk inom Huddinge Samhällsfastigheter och samordning av återbruksarbetet inom Huddinge Kommun

 • Omvärldsbevakning inom återbruk

 • Utveckling av rutiner och mallar för hållbarhet i projekt- och förvaltningsverksamhet

 • Medverka i framtagande av hållbarhetsredovisningen

Erfarenhet och kompetens

Du har eftergymnasial utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning miljö, energi eller likvärdig inriktning samt goda kunskaper om byggnader/fastigheter, tekniska system och byggprocessen.

Du har kunskap och erfarenhet av projektledning.

Vi ser att du gärna har kunskap och erfarenhet av:

 • Fastighetsbranschen

 • Återbruk och återbruksinventeringar

 • Kommunalt styrd verksamhet

 • Klimatberäkningar och olika materialvals klimatpåverkan

 • Utbildningar inom hållbarhet

 • LOU

 • Ledningssystem så som ISO 14001:2015

 • Hållbarhetsrapportering

Personliga egenskaper

Till den här rollen söker vi dig som är strukturerad och nyfiken. Eftersom rollen är ny är det viktigt att du är analytisk, självständig och att du trivs med att etablera och utveckla goda relationer.

Som person beskrivs du oftast som social och engagerad med förmågan att tillsammans med andra arbeta mot gemensamma mål.

Med ett strukturerat arbetssätt skapar du ordning och reda i ditt arbete. Tydlig kommunikation är också en viktig del av arbetet och en framgångsfaktor, proaktivitet och pedagogik skapar förtroende.

Vi erbjuder dig

Hos oss bidrar du med samhällsnytta. Du ges möjlighet att arbeta i en kommun under stark utveckling med en satsning på samhällsbyggnader, vilket påverkar oss och behovet av lokaler. Du blir en del av ett engagerat team med hög kunskapsnivå och samarbetsvilja. Eftersom vi befinner oss i en utvecklingsfas, får du möjlighet att vara med och sätta din prägel på hur rollen utformas och hur vi utvecklar vårt arbete.

Vi är en modern arbetsgivare som tycker att det fysiska mötet är viktigt men ger möjlighet till flextid och distansarbete när arbetet tillåter.

Huddinge Samhällsfastigheter vill vara med och skapa ett samhälle där människors lika värde står i centrum och toleransen för människors olikheter är hög. På våra arbetsplatser ska alla känna sig välkomna oavsett kön, social bakgrund, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Huddinge Samhällsfastigheter AB med Real Competence AB. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 13 oktober 2022. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se alternativt på mobil 070-872 41 41.

Om Huddinge Samhällsfastigheter AB

Huddinge Samhällsfastigheters verksamhet startade den 1 oktober 2017 genom en delning av Huge Fastigheter AB. Huge Fastigheters verksamhet delades i två kommunalägda systerbolag, Huddinge Samhällsfastigheter och Huge Bostäder AB.

Vi är en stabil, långsiktig och värderingsstyrd fastighetsägare. Hos oss är du en representant för våra värderingar: Framåtanda, Omtanke och Ansvar. Mer information finns på: www.husf.se

Publicerad 2022-09-08

Ansök nu