Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hållbarhetssamordnare - fokus byggprojekt till Akademiska Hus

Akademiska Hus, Göteborg/Lund

Ansök nu

Vill du vara en del i Akademiska Hus spännande utveckling? Vi har ambitiösa klimatmål som ligger i utvecklingens framkant. Hållbarhetssamordnaren är en nyckelspelare inom de miljömässiga hållbarhetsfrågorna.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Ditt uppdrag
Som Hållbarhetssamordnare för Energi och teknik Syd verkar du som Akademiska Hus representant inom kompetensområde hållbarhet. Du bidrar till att bra helhetslösningar uppnås med bäring på våra mål och krav genom att samordna, effektivisera och implementera det operativa och strategiska hållbarhetsarbetet i företaget som helhet. Du säkerställer att Akademiska Hus riktlinjer samt lagar, förordningar och avtal inom miljöområdet framförs och efterlevs genom nära samarbete med Förvaltning, Projekt och Campus & affärsutveckling i område Syd. Ditt intresse och kunnande inom området bidrar till att vi som bolag ökar vår kompetens och förståelse för vår egen och våra kunders vardag och utmaningar. Genom omvärldsbevakning och koll på trender och myndighetskrav bidrar du även till vår utveckling. Som Hållbarhetssamordnare har du ett eller flera huvudmannaskap inom hållbarhetsområdet och när du arbetar företräder du hela Akademiska Hus. I denna tjänst ingår det att stötta byggprojekt i viktiga skeden i hela landet med hållbarhetskompetens.

Att jobba hos oss
Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. För chefer och projektledare finns särskilda utbildningsprogram. Med bra chefer som ger oss förutsättningar, förtroende och mandat att leverera, utvecklas vi både som människor och bolag.
Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation

Ditt bidrag
Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom hållbarhetsområdet och har arbetat i exempelvis ett fastighetsbolag, eller som konsult med fastigheter. Du ska ha en bred hållbarhetskompetens kring de frågor som uppkommer i en förvaltande fastighetsorganisation, strategiskt miljöarbete kopplat till fastighetsförvaltning eller med liknande arbetsuppgifter. Eftersom denna tjänst, utöver den förvaltande delen, har ett fokus på byggprojekt i hela landet är det särskilt meriterande om du besitter spetskunskap avseende hållbarhetsfrågor i projekt, klimatberäkningar och cirkularitet/återbruk.

För att lyckas i ditt uppdrag har du akademisk utbildning inom miljö och hållbarhet, alternativt teknik med inriktning mot miljö eller motsvarande. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift samt är van användare av Office-paketet. Som person är du strukturerad, självgående, har en problemlösande analysförmåga samt tar egna initiativ. Eftersom rollen innebär många kontakter är det avgörande att du är lyhörd, relationsskapande och kommunikativ. Det är viktigt för oss att du trivs i en roll där du bidrar till att utveckla Akademiska Hus sätt att arbeta med hållbarhet genom samarbete.
Tjänsten har placering i Göteborg eller Lund.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Har du några frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult patrik.nordberg@jeffesonwells.se, 040-660 63 55 eller christopher.weeks@jeffersonwells.se, 072-728 54 30.
OBS! Ansökan ska ske på akademiskahus.se senast 26 september.

Publicerad 2021-09-10

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News