Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hållbarhetscontroller

Vasakronan, Stockholm

Ansök nu

Har du ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och vill jobba i en organisation som ligger i framkant i dessa frågor? I så fall vill vi hälsa dig varmt välkommen som hållbarhetscontroller på Sveriges ledande fastighetsbolag!

Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vi vill vara i framkant i allt vi gör och vara Sveriges ledande fastighetsbolag genom att bedriva vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Vi är därför extra stolta över att vi lyckats mer än halvera energianvändningen i våra fastigheter, sänkt koldioxidutsläppen från verksamheten med över 90 procent samt miljöcertifierat nästan hela vårt fastighetsbestånd. Och såklart är vi också stolta över att rankas som ett av de mest hållbara fastighetsbolagen i världen enligt GRESB. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Till grund för det arbete vi gör ligger kontinuerliga analyser av vår verksamhet där vi identifierar hur vi påverkar människor, miljö och samhälle, hur stor denna påverkan är och vad vi behöver göra för att minska den negativa påverkan – och det är här du kommer in!

Som anställd på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus.

Om rollen
Som hållbarhetscontroller på Vasakronan kommer du att bidra aktivt i arbetet med att sätta och följa upp bolagets hållbarhetsmål. Du blir ansvarig för att ta fram samt analysera hållbarhetsdata och -information till bolagets publika rapportering såsom exempelvis kvartalsrapportering, årsredovisning och impact-redovisning för grön finansiering. Du blir helt enkelt en nyckelperson i Vasakronans arbete med att driva verksamheten på ett hållbart sätt.

Andra ansvarsområden som ingår i rollen inkluderar:

  • Ansvara för att upprätta GRI-rapport, lagstadgad hållbarhetsrapporter samt TCFD- rapporter.

  • Samordningsansvar för årlig revision av hållbarhetsredovisning

  • Utveckla samt implementera processer för framtagande av hållbarhetsdata

  • Analysera utfall och presentera resultat till ledning och styrelse

  • Bevakning samt implementering av ny lagstiftning inom ESG-rapportering

  • Samarbeta och nätverka i externa och interna forum

Din bakgrund
För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av arbete med rapportering enligt GRI, TCFD och GHG-protokollet. Du har god erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsrevision och de lagstadgade och frivilliga regelverk som styr hållbarhetsrapportering. Vi tror att du är en analytisk och självgående person som har intresse och erfarenhet av att styra och leda projekt. Du trivs bäst i en roll där du får ta egna initiativ och ansvar från processens början till slut. Du har ett genuint intresse av miljö- och hållbarhetsfrågor och vill arbeta aktivt för att uppfylla målen i Global Compact & Agenda 2030.

Eftersom du kommer ha många kontaktytor internt och leda egna projekt är det viktigt att du inte bara gillar att skapa bra samarbeten och dela kunskap, utan har en vilja att göra det – på absolut bästa sätt.

Tjänsten utgår ifrån Sergel och du rapporterar till chef koncerncontroller.

Utveckla och utvecklas med oss
På Vasakronan finns alla förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och att driva sin egen utveckling. Genom vår kultur och vårt arbetssätt, olika utbildningar och en möjlighet att delta i spännande projekt kommer vi att göra vad vi kan för att du ska lyckas. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Välkommen till Vasakronan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stina Carlson, chef koncerncontroller, 076-784 88 43 eller Anna Denell, hållbarhetschef, 070-968 15 81.

Sista ansökningsdag är den 21 augusti och intervjuer kommer påbörjas under senare hälften av augusti.

Trevlig sommar - vi ser fram emot att höra av dig!

Publicerad 2022-08-02

Ansök nu