Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hållbarhetschef till Trophi, Stockholm

Tophi, Stockholm

Ansök nu

Är du en engagerad lagspelare med erfarenhet av hållbarhetsfrågor i fastighetsbranschen? Ta chansen att ansluta till ett kompetent gäng i en organisation där hållbarhet och långsiktighet står i fokus!

Med 275 fastigheter i Sverige och Finland, är Trophi Nordens ledande fastighetsbolag inom dagligvaruhandel. Sedan starten 2012 har bolaget vuxit kraftigt och har idag en fastighetsportfölj av handelsfastigheter med långsiktighet i ägandet. Med Tredje AP-fonden som ägare har Trophi en låg verksamhetsrisk och en finansiell stabilitet vilket innebär en trygghet för hyresgästerna.

Vill du vara en del av Trophis fortsatta expansion och utveckla Sveriges största fastighetsbolag inom handel? Hos Trophi får du samla på dig värdefulla erfarenheter och arbeta med kompetenta kollegor i en organisation där beslutsvägarna är korta.

Vårt erbjudande
Trophi - med Hållbarhetschefen i spetsen - strävar ständigt efter att leverera ett hållbarhetsarbete som stämmer överens med förväntningarna från ägarna, kunderna och andra intressenter. Trophi vill bidra till ett samhälle där alla företag tar ekonomiskt, miljömässigt och socialt ansvar. Därför har de sedan 2015 arbetat kontinuerligt med hållbarhetsfrågor – för att leva upp till visionen om ett mer hållbart samhälle.

Som Hållbarhetschef hos Trophi ges du möjlighet att påverka mycket själv, både vad det gäller rollens utformning och bolagets hållbarhetsarbete i stort. Här får du arbeta i en dynamisk miljö som präglas av engagemang och samarbete. Du ges möjlighet att arbeta med kompetenta kollegor, samla på dig många värdefulla erfarenheter och driva projekt från ax till limpa. Vidare får du eget ansvar i ditt arbete och erbjuds stort handlingsutrymme.

Ditt uppdrag som Hållbarhetschef
I rollen som Hållbarhetschef förväntas du driva miljö- och hållbarhetsfrågor under eget ansvar. Du kommer att ansvara för uppdatering av bolagets strategi och handlingsplan avseende miljö- och hållbarhet samt vara övergripande ansvarig för uppföljning och mätning av uppsatta mål inom området. Det är du som ser till att den interna informationsspridningen kring miljö- och hållbarhetsfrågor når ut till organisationens samtliga delar.

I rollen som Hållbarhetschef ingår det att ta fram och uppdatera relevanta riktlinjer och styrdokument inom området, vilket förutsätter att du ständigt arbetar med omvärldsbevakning och har ett naturligt engagemang inom området. Till arbetsuppgifterna ingår även att identifiera möjliga besparingsåtgärder och du har ansvar för att följa upp och analysera fastighetsbeståndets energiförbrukning.

Arbetsuppgifter i urval

  • Uppdatering av Trophis strategi och handlingsplan avseende miljö- och hållbarhetsarbete

  • Säkerställa att Trophi efterlever och rapporterar i enlighet med gällande lagstiftning och praxis på området

  • Följa upp Trophis hållbarhetsarbete och vara delaktig i rapportering av utfallet till Trophis styrelse, ägare och andra intressenter enligt relevanta regelverk

  • Agera stöd till organisationen i miljö- och hållbarhetsfrågor, i såväl befintliga fastigheter som i samband med fastighetsförvärv och investeringar

  • Vara delaktig i relevanta hållbarhetsprojekt i fastighetsbeståndet

  • Ansvar för att informera Trophis externa intressenter om bolagets hållbarhetsarbete

Känner du igen dig i nedan?
För att lyckas i rollen som Hållbarhetschef hos Trophi ser vi att du har flerårig erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor i fastighetsbranschen. Du är förmodligen utbildad ingenjör eller har annan akademisk bakgrund inom relevant område. Du är van att röra dig i sammanhang på olika nivåer och är en strategisk lagspelare. Du förväntas vara självgående från start, vilket förutsätter att din kunskap kring hållbarhetsfrågor och fastigheter är mycket god.

Som person gillar du att tänka nytt och drivs av att få vara med och påverka i hållbarhetsarbetet. Vidare ser vi att du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att vara involverad i organisationens samtliga delar. Du är inte rädd för förändring, men är samtidigt strukturerad och organiserad i ditt arbete.

Passar denna beskrivning in på dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Vid denna rekrytering samarbetar Trophi med Croisette Human Capital, som tillsätter kompetens inom fastighetsbranschen. Det är viktigt för oss på Croisette att du som kandidat ska känna dig trygg under hela rekryteringsprocessen från start till mål. Vi har stor förståelse att det ibland kan kännas frustrerande att inte riktigt få känna sig delaktig i det som rör ens framtid, därför lägger vi ner ett stort arbete i att hålla dig uppdaterad så långt det bara är möjligt. Lika viktigt som att det blir rätt match för vår beställare, är att det blir rätt för dig. Vi vill att du ska känna ett förtroende i att vi gör vårt bästa för att säkerställa att just du hamnar på rätt plats, för din skull.

Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar därför få in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor angående tjänsten, vänligen kontakta Amanda Edén på amanda.eden@croisette.se eller 0761-18 74 09.

Om Trophi
Trophi är ett fastighetsbolag inriktat på handelsfastigheter med en stor andel dagligvaror och bolagets största hyresgäster är ICA, Coop, Axfood, Kesko och S-gruppen. Vår affärsidé är att skapa en stabil avkastning till våra ägare genom långsiktig och aktiv förvaltning.

Bolaget har sedan 2012 vuxit kraftigt och äger idag en fastighetsportfölj med fastigheter i både Sverige och Finland. Detta gör bolaget till Nordens ledande fastighetsägare till dagligvarubutiker. Trophi är en långsiktig fastighetsägare som dagligen arbetar för att utveckla sina fastigheter i nära samarbete med sina hyresgäster.

Publicerad 2022-08-25

Ansök nu