Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Förvaltningsekonom (vik)

Statens fastighetsverk, Stockholm

Ansök nu

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

SFV Utrikes ansvarar för de statsägda utlandsfastigheterna, såsom svenska ambassader, residens och institut. Vårt uppdrag handlar om att förvalta existerande byggnader såväl som att bygga nytt och marknadsföra samtida svensk arkitektur, formgivning och design. Vår största hyresgäst är Utrikesdepartementet.

Din roll
Vi är 17 personer som arbetar på SFV Utrikes och är organiserade i fyra förvaltningsteam, en grupp med fyra förvaltningsekonomer samt två personer som arbetar med inköp och transport. Gruppen leds av ekonomiansvarig gruppchef. Hos Statens fastighetsverk erbjuds du en omväxlande roll med stort mått av eget ansvar. Du får arbeta med spännande fastigheter där olika lokala förutsättningar utmanar din kreativitet och problemlösningsförmåga.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden är följande:

  • Din huvudarbetsuppgift är att vara stöd till förvaltare och tekniska förvaltare i det dagliga arbetet

  • Daglig kontakt med personal ute på ambassaderna i olika delar av världen

  • Biträda ekonomiansvarig med prognos- och budgetarbete

  • Ekonomisk redovisning

  • Hantering av hyreskontrakt

  • Projektuppföljning

  • Framtagande av beslutsunderlag

  • Du kommer även att arbeta med andra administrativa arbetsuppgifter såsom viseringar och praktiska frågor kring förvaltningen på de olika orterna

Din profil
Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskole-, KY-nivå eller motsvarande kompetens.

Du har erfarenhet från en liknande roll med goda kunskaper av arbete i olika IT-stöd, främst Excel och ekonomisystem. Du behöver också ha goda kunskaper både i svenska och engelska såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen eller från offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du positiv, service- och kundorienterad. Vidare är du flexibel och kan prioritera att arbeta med flera uppgifter parallellt. Då rollen innebär ett nära samarbete både med personer på SFV och ute på ambassaderna krävs en god förmåga att kunna kommunicera i ekonomifrågor.

Mer information
Anställningen är ett föräldravikariat med start den 1 oktober 2020 och pågår till ordinarie förvaltningsekonom återgår i tjänst, dock längst till och med 31 augusti 2021.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer ske före anställning. Det betyder också att svenskt medborgarskap är ett krav.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Kontaktpersoner
Ulrika Sjöholm
Gruppchef
010-478 71 39

Publicerad 2020-07-28

Ansök nu