Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Försäljningschef, Projekt till Miele

Miele, Stockholm

Ansök nu

Du känner bygg- och fastighetsbranschen väl, du är driven och du längtar efter att få bygga något nytt, med egna idéer. Miele fortsätter sin starka tillväxtresa och söker nu en driven, relationsskapande person för en helt ny tjänst som FÖRSÄLJNINGSCHEF, PROJEKT som för vidare stoltheten kring ett premiumsortiment med kvalitet och hållbarhet i fokus.

Rollen, som är både strategisk och operativ till sin karaktär, är alltså ny. Det ger dig möjligheten att skapa och utveckla egna tankar för försäljning inom en väl grundad organisation som står för högsta kvalitet i alla led och som hela tiden strävar efter att bli bättre – ”Immer besser”. För att lyckas behöver du tidigare erfarenhet från kundgruppen, dvs företag som utvecklar, bygger, äger eller förvaltar fastigheter.

I rollen som chef är du lyhörd och intresserad. Du har ansvar för en mindre grupp dedikerade säljare som enbart vänder sig till bygg- och fastighetsbranschen. Du är också en kreativ, analytisk och framåtlutad person som drivs av att slå dina mål och har lätt att överföra dessa känslor till andra.

Dina primära arbetsuppgifter:

  • Stärka Mieles närvaro samt driva försäljningsutvecklingen inom kundsegmentet genom tydliga mål, aktiviteter och strukturerad uppföljning

  • Du har personalansvar och ska leda, bygga och utveckla teamet för projektförsäljning som i dag består av tre personer

  • Du har affärsansvar för din avdelning och upprättar försäljningsplaner, marknads- och aktivitetsplaner, budget och prognoser och följer noggrant upp dessa

  • Du ska bygga och upprätthålla goda relationer med nyckelkunder inom kundgruppen

  • Eget operativt försäljningsarbete

  • Nära samarbete med logistik för att säkra leverans till kund och andra avdelningar inom bolaget för att stärka varandra och tillvarata affärsmöjligheter

  • Kontinuerligt utveckla och effektivisera rutiner, processer och arbetssätt

  • Du ingår i Sales ledningsgrupp och rapporterar till Head of Sales, tillika VD

  • Annat som kan följa med tjänsten.

Din person och erfarenhet:
Du har erfarenhet av kunderna: du förstår hur affärsprocesser och samarbeten skapas inom bygg- och fastighetsbranschen. Kanske arbetar du med försäljning och dina kunder finns hos dessa idag eller kanske arbetar du som projektledare, utvecklare eller beställare hos entreprenör, bostadsutvecklare, konsult, arkitekt eller fastighetsägare. Kort sagt har du ett värdefullt nätverk som du hanterar med integritet.

Vi tror det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av budget- och prognosarbete.
Eftersom du ska bygga en ny avdelning är det viktigt att du kan se affären, har en tydlig målbild, är drivande, analytisk och kreativ. Du trivs med och hanterar frågor av både strategisk och operativ karaktär med bravur. Ditt arbete handlar om relationer och försäljning så självklart har du en pedagogisk ådra och tycker om att diskutera och övertyga samt har en mycket god förmåga att förhandla och nå mål.

Som försäljningschef ska du leda människor och då är det centralt att du kan och vill skapa delaktighet, kan motivera, utmana och entusiasmera dina medarbetare att växa, hitta sin potential och ta eget ansvar. Du kan ställa krav samtidigt som du även är ödmjuk och lyhörd. Du har en personlighet som skapar en god säljkultur, förtroende och tillit både gentemot kund och i din grupp.

Som du förstår lägger vi stor vikt vid din erfarenhet och din personlighet men har du en lämplig högskoleexamen kan det vara meriterande.

Rollen ställer också krav på att du är duktig på att samarbeta, är en bra kommunikatör, muntligen och skriftligen, oavsett om det gäller bokstäver eller siffror. Förutom svenska hanterar du engelska väl och eftersom resor förekommer i tjänsten är det ett krav att du har körkort.

Varför Miele:
Miele är hög kvalitet i alla aspekter. Vi behandlar varandra och våra kunder väl och med respekt. Vi kan erbjuda rätt person goda utvecklingsmöjligheter inom en internationell organisation representerat i nästan 100 länder. I den svenska organisationen arbetar ca 115 personer.

Vi strävar alltid efter att bli bättre, ”Immer besser” speglar de kärnvärden som Miele haft ända sedan bolaget grundades 1899: att alltid sträva efter att åstadkomma något bättre. Vi erbjuder dig en anställning med stor frihet, ger dig stora möjligheter att nå dina mål med kontinuerlig fortbildning, stora representationsytor och en kock med erfarenhet från Michelin-krogar i huset. Naturligtvis ingår tjänstebil i jobbet och vi har kollektivavtal med Unionen. Tjänsten är på heltid och tillsättning sker under K3, 2021.

Vi ser gärna att du utgår från vårt svenska huvudkontor som ligger i Solna men annan ort (runt Mälardalen) kan fungera.

Din ansökan:
Är tjänsten som försäljningschef, projekt på Miele ditt nästa steg? I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. För att söka tjänsten, skicka ditt CV tillsammans med ett personligt brev där du berättar lite om hur du vill göra skillnad hos oss på Miele Sverige till emi@rekrytering.nu. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-51 97 05. Naturligtvis behandlar vi alla ansökningar konfidentiellt.

Publicerad 2021-03-26

Ansök nu