Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förhandlingschef till Wåhlin Fastigheter

Wåhlin Fastigheter, Stockholm

Ansök nu

Vill du kunna påverka och arbeta med frågor som har strategisk betydelse för verksamheten? Wåhlin Fastigheter är i ständig utveckling och för en nyinrättad tjänst söker vi därför en driven person med god insikt inom hyresjuridik, ett analytiskt sinne och stort affärsintresse.

Wåhlin Fastigheter AB är idag ett av Stockholms större privatägda fastighetsbolag. Beståndet omfattar ett hundratal fastigheter, cirka 1 500 lägenheter i utvecklingsfas samt cirka 3 500 befintliga lägenheter, 200 lokaler i huvudsak belägna i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Verksamheten omfattar allt från projektutveckling, teknisk och ekonomisk fastighetsförvaltning med egen fastighetsskötsel och trädgårdsarbete. Bolaget som har cirka 40 anställda och huvudkontoret i Solna är ett framgångsrikt bostadsbolag med välskötta fastigheter och god ekonomi.

Rollen

I rollen har du det yttersta ansvaret för bolagets alla hyres- och fastighetsjuridiska frågor. Det inkluderar alla hyresförhandlingar och alla juridiska ärenden som går till Hyresnämnd och Hovrätt. Du förväntas också ha ett stort affärsintresse och arbeta brett med vår nyproduktionsavdelning gällande affärskritiska frågor såsom marknadsinformation, investeringskalkyler och budget. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för våra årliga hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen samt förhandlingar vid standardökningar och andra ombyggnationer.

 • Ansöka och handlägga ärenden i Hyresnämnden.

 • Inför nya projekt, kontinuerligt skanna av och förstå marknaden samt ta fram investeringskalkyler och budget tillsammans med projektavdelningen.

 • Utveckla tydliga processer och uppföljningsrutiner som är mätbara, motiverande och effektiva.

 • Vara en aktiv medlem i ledningsgruppen.

 • Kontinuerligt arbeta för ett nära samarbete med bolagets alla avdelningar samt specifikt bistå förvaltningsavdelningen i hyresjuridiska och hyressättningsfrågor.

 • Ansvara för kompetensutveckling inom hyres- och fastighetsjuridik inom bolaget.

 • Företräda bolaget i branschspecifika forum och nätverk.

Din bakgrund och kompetens

 • Du har arbetat minst fem år med kvalificerade hyresjuridiska frågor och hyresförhandlingar framför allt inom bostadssektorn.

 • Du har eftergymnasial utbildning med fokus på juridik.

 • Du har ett brett kontaktnät inom fastighetsbranschen.

Den vi söker har alltså en erfarenhetsmässig tonvikt inom hyresjuridik, men vi vill gärna att du också är analytisk och intresserad av att arbeta brett med olika affärskritiska frågor. Du kommer arbeta nära vår VD och då är det viktigt att du är proaktiv och intresserad av hela fastighetsaffären.

För att göra ett bra jobb är det viktigt att du är driven och strategisk. Du är noggrann och strukturerad och kan hantera processuella ärenden i Hyresnämnden rörande såväl hyressättning som juridik. Du är naturligtvis en riktigt duktig förhandlare och intresserad av hållbara och långsiktiga relationer. Då du internt kommer se till att våra medarbetare kontinuerligt uppdateras och blir allt bättre inom hyresjuridiska frågor är det naturligtvis viktigt att du är både pedagogisk och social.

Varför Wåhlin Fastigheter?

Vi är ett framåtlutat bolag med engagerade och stolta medarbetare som trivs och känner ansvar. Vi kan erbjuda dig en ny spännande nyckelposition som du delvis kan utveckla efter egna tankar och med möjligheten att påverka och bidra till bolagets fortsatta utvecklingsresa. Wåhlin Fastigheter är en trygg arbetsplats, en etablerad stabil verksamhet som med ett gott renommé på marknaden har långsiktiga mål och höga ambitioner. Vårt kontor finns i fina lokaler i Solna.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 4 december 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. I denna rekrytering samarbetar vi med Real Competence och har du frågor är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705 eller mail: emi.irefalk-laffan@realcompetence.se. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Publicerad 2021-11-05

Ansök nu