Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Fastighetsvärderare till Svefa

Svefa, Stockholm

Ansök nu

Är delaktighet och engagerade medarbetare viktigt för dig i ditt arbete? Drivs du av långsiktiga relationer? Vill du vara med och bidra till utveckling?

Bakgrund

Svefa är Sveriges ledande fastighetskonsult och utgör Sveriges största och mest rikstäckande rådgivare inom fastighetsvärdering och analys. Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en konsult inom fastighetsvärdering som har ett genuint intresse för fastighetsmarknaden.

Värdering och Analys

Svefa är Sveriges största fastighetskonsult med verksamhet inom områdena: Corporate Solutions, Värdering & Analys, Skog & Lantbruk, Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling, Förvaltningsrådgivning samt Transaktioner.

Avdelningarna Värdering och Analys arbetar väldigt nära varandra. Avdelning Analys består av fem personer, tre i Stockholm och två i Göteborg. Avdelning Värdering består idag totalt av 35 personer varav Stockholm utgörs av åtta seniora värderare och tre juniora värderare. Till avdelning Värdering i Stockholm söker vi nu ytterligare en erfaren värderare. Vi söker dig som drivs av att jobba nära kunden och att vara med i hela affären där du kan bidra med din spetskompetens.

Svefa bistår med kvalificerad fastighetsekonomisk rådgivning och marknadsanalys med över 60 fastighetsvärderare över hela Sverige. Vi utför uppdrag inom bl a följande områden: 

 • Kommersiella fastigheter 

 • Skog & Lantbruk 

 • Intrångsvärdering 

 • Förhandling 

 • Fastighetsinformation

Rollen

Som konsult hos oss på Svefa arbetar du med egna kunduppdrag och deltar också som teammedlem i större uppdrag. Du arbetar med värdering och analys av exempelvis kommersiella fastigheter, flerbostadshus samt industri- och specialfastigheter. En stor del av vår uppdragsportfölj utgörs också av råmarks- och byggrättsvärderingar. Svefa är även specialiserade på rättsekonomiska värderingar.

Uppdragen utförs åt såväl större som mindre fastighetsägare som på uppdrag av kreditgivare och offentlig sektor. Vår kundmix ger verksamheten stabilitet och lönsamhet oavsett konjunkturläge. I rollen ingår att hålla sig uppdaterad gällande händelser på fastighetsmarknaden, bl a genom att analysera genomförda fastighetstransaktioner och kontinuerligt följa den generella marknadsutvecklingen och marknadens aktörer.

Erfarenhet och kompetens

 • Du har troligtvis en högre utbildning i form av civilingenjörsutbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

Svefa ser fram emot olika typer av kandidater – vi söker dig som kommer med 3-4 års erfarenhet som värderare, och som har en drivande personlighet med ett gediget intresse för värderingsområdet – som vill växa och utvecklas med oss.

Vi söker också dig som hunnit jobba mer än 7 år som värderare, och som vill ta nästa steg i en miljö där du kan utvecklas och bidra till att utveckla Svefa. Du har ett eget driv och en djup kunskap som du gärna delar med dig av. Dina nätverk i branschen är goda och du har ett stort förtroendekapital.

Personliga egenskaper

Till rollen söker vid dig som är social, positiv, prestigelös, driven och analytiskt lagd. Du trivs i en driven miljö där samarbete är en del av vardagen. Struktur och ordning är naturligt för dig, då arbetet periodvis är intensivt och har korta deadlines.

Som person är du professionell, engagerad och har integritet. Du drivs av att hitta nya, värdeskapande lösningar och skapa förtroendefulla kundrelationer. En analytisk förmåga samt att du gillar att jobba med korta deadlines är viktigt för att trivas i rollen. Att jobba i team samt sälja och marknadsföra Svefas tjänster ser du som ett naturligt inslag i din vardag.

Vi erbjuder dig

 • att arbeta tillsammans med branschens bästa konsulter

 • en självständig roll med stor variation av arbetsuppgifter

 • möjlighet att utvecklas som specialist och affärsman/-kvinna

 • en företagskultur som präglas av professionalism, kundfokus och hög integritet

 • tillgång till ett unikt nätverk i ett företag som har ambitionen att vara det skickligaste i branschen

 • en värderingsstyrd organisation

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svefa med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 8 februari 2021. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se alternativt 070-872 41 41.

Om Svefa

Berättelsen om oss börjar den 1 juli 1995 då Svefa Svensk Fastighetsvärdering såg dagens ljus. Men egentligen börjar den långt tidigare. Svefa föddes ur Lantmäteriverket som inte kunde kombinera rollen som myndighet med den växande konsultverksamheten inom värderingar. Denna, minst sagt annorlunda, tillblivelse har präglat oss starkt.

Vi har 18 kontor från Malmö i Söder till Luleå i norr som står i ständig kontakt med varandra och fastighetsmarknaden i respektive region. Den lokala närvaron har utvecklats till en av våra största konkurrensfördelar. Tillsammans är vi 200 medarbetare och vi omsätter årligen 300 MSEK vilket gör oss till en av de största oberoende fastighetsrådgivarna i landet.

Publicerad 2020-12-18

Ansök nu