Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Fastighetstekniker till SBB Stockholm Södra

Samhällsbyggnadsbolaget, Södertälje

Ansök nu

Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. 

Vi söker serviceinriktade fastighetstekniker till SBB i Södertälje

Är du en doer som tycker om att ha kontakt med hyresgäster, att laga och lösa praktiska problem hos en fastighetsägare där det händer mycket? Gillar du att ge service och att arbeta självständigt? Vi söker nu en fastighetstekniker som blir vårt ansikte utåt och som har erfarenhet av att arbeta praktiskt i bostadsfastigheter.

Tjänsten
En av våra fastighetstekniker flyttar till vårt kontor i Västerås och vi behöver därför hitta en ny kollega till Roberto. Beståndet består av ca 500 bostadslägenheter med tillhörande lokaler i Södertälje, Nacka och Skarpnäck. Man arbetar i team om två och rapporterar till ansvarig förvaltare.

Som fastighetstekniker ansvarar du för driftfrågor, felavhjälpande underhåll och tekniska installationer i framförallt bostadslägenheter men även i våra lokaler. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Ta emot och åtgärda felanmälningar

 • Genomföra reparationer

 • Genomföra ronderingar och kontroller

 • Byta filter och allmän tillsyn av ventilationssystemen, värmesystem och värmepumpar

 • Utföra lägenhetsbesiktningar

 • Sköta inre och i viss mån yttre miljö

 • Ansvara för beställningar och att följa upp mindre reparationer och underhåll

 • Vara behjälplig i ombyggnads- och renoveringsprojekt

 • Ansvara för verktyg och redskap

För oss är det viktigt att du följer givna föreskrifter och använder de skyddsanordningar som krävs för att skapa en bra och säker arbetsmiljö.

Placeringen är på vårt kontor i Södertälje.

Vi erbjuder
Du kommer till ett entreprenörsdrivet börsnoterat fastighetsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen och möjlighet att påverka rutiner och arbetssätt. Vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur med bra villkor.

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning

 • Några års erfarenhet från arbete inom fastighetsteknik eller motsvarande, gärna från bostäder

 • Körkort

Du kan ha arbetat i en liknande roll tidigare eller så har du tex varit snickare eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet som gör att du klarar rollen.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att ge service, är praktiskt lagd och som vill bidra till en bra boendemiljö för våra hyresgäster. Du har lätt för att samarbeta, håller vad du lovar och tycker om att lösa problem. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och klara att arbeta självständigt. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Vi begär utdrag ur belastningsregister för alla våra medarbetare.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 10 oktober 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. 

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se.

Publicerad 2021-09-09

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News