Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Fastighetstekniker till SBB Bostäder Stockholm Norra

Samhällsbyggnadsbolaget, Stockholm

Ansök nu

Samhällsbyggnadsbolaget är Nordens ledande aktör inom social infrastruktur. Vi äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Norden och har som grundidé att utveckla, äga och förvalta långsiktigt med låg risk. Som partner till Sveriges kommuner vill vi bidra till att skapa ändamålsenliga lokaler för välfärdens viktigaste verksamheter.

SBB har en stark balansräkning och tillhör den utvalda gruppen av svenska fastighetsbolag som erhållit en så kallad Investment grade rating. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Vi söker serviceinriktad fastighetstekniker till SBB Bostäder Stockholm Norra

Är du en doer som tycker om att ha kontakt med hyresgäster, att laga och lösa praktiska problem? Gillar du att ge service och att arbeta självständigt? Hos oss händer det mycket och vi söker nu en fastighetstekniker som har erfarenhet av att arbeta praktiskt i bostadsfastigheter och som vill vara vårt ansikte utåt!

Tjänsten
En av våra fastighetstekniker slutar vi behöver därför hitta en ny kollega till oss i norrort. Ditt fastighetsbestånd består av ca 700 bostadslägenheter med tillhörande lokaler i Knivsta, Rimbo, Upplands Väsby och Sollentuna. Du kommer att arbeta tillsammans med två andra fastighetstekniker och du rapporterar till ansvarig förvaltare. Du kommer även av samarbeta med teknisk förvaltare för Stockholm. Vi är sammanlagt tio medarbetare i Stockholm Norra fördelade på kontoret i Sollentuna och i Spånga.

Som fastighetstekniker ansvarar du för driftsfrågor, felavhjälpande underhåll och tekniska installationer i framför allt bostadslägenheter men även i våra lokaler. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Ta emot och åtgärda felanmälningar

 • Genomföra reparationer

 • Genomföra ronderingar och kontroller

 • Byta filter och allmän tillsyn av ventilationssystemen, värmesystem och värmepumpar

 • Utföra lägenhetsbesiktningar

 • Sköta inre och i viss mån yttre miljö

 • Ansvara för beställningar och att följa upp mindre reparationer och underhåll

 • Vara behjälplig i ombyggnads- och renoveringsprojekt

 • Ansvara för verktyg och redskap

För oss är det viktigt att du följer givna föreskrifter och använder de skyddsanordningar som krävs för att skapa en bra och säker arbetsmiljö.

Placeringen är på vårt kontor i Sollentuna.

Vi erbjuder
Du kommer till ett entreprenörsdrivet börsnoterat fastighetsbolag med ambitioner att skapa värde och nytta. Du får stort eget ansvar och frihet i rollen och möjlighet att påverka rutiner och arbetssätt. Vi växer och det finns goda utvecklingsmöjligheter hos oss. Vi har dessutom en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur med bra villkor.

Kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant utbildning

 • Några års erfarenhet från arbete inom fastighetsteknik eller motsvarande, gärna från bostäder

 • God svenska i tal och skrift

 • Körkort

Du kan ha arbetat i en liknande roll tidigare eller så har du tex varit snickare eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet som gör att du klarar rollen.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som tycker om att ge service, är praktiskt lagd och som vill bidra till en bra boendemiljö för våra hyresgäster. Du har lätt för att samarbeta, håller vad du lovar och tycker om att lösa problem. För att trivas hos oss bör du vara flexibel gällande förändringar och klara att arbeta självständigt. SBB är ett entreprenöriellt bolag där varje medarbetare tar ansvar och bidrar med positiv energi och affärsmässighet.

Vi begär utdrag ur belastningsregister för alla våra medarbetare.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 31 maj 2022. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21 eller rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Publicerad 2022-05-13

Ansök nu