Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Fastighetsskötare

Säkerhetspolisen, Stockholm

Ansök nu

Säkerhetspolisen söker en lösningsorienterad och driven fastighetsskötare som vill ha en varierad vardag där praktiskt arbete blandas med att ge god service.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Som fastighetsskötare på Säkerhetspolisen ansvarar du för tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av myndighetens lokaler, inventarier och utrustningar. Du tar emot och åtgärdar felanmälningar och beställningar samt hanterar felanmälningar mot fastighetsägarens drift- och förvaltningsorganisation vid behov. Vidare anlitar, samordnar och ledsagar du entreprenörer för arbeten inom skötseluppdraget och i våra lokaler. I rollen kan du även komma att delta vid besiktningar och anpassningar av lokaler.

Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens fastighetsgrupp och fastighetsägarens drift- och förvaltningsorganisation. Det bedrivs huvudsakligen i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

Tjänsten är placerad vid enheten för fastighet och service som är en del av verksamhetsstöd. Enheten ansvarar för myndighetens lokaler och interna service och levererar bland annat tjänster som fastighetsskötsel, kontorsmaterial, bokning av resor och konferenser, kaffemaskiner och städning.

Din kompetens
Vi söker dig som har gymnasieutbildning och minst tre års aktuell erfarenhet som fastighetsskötare alternativt annan dokumenterad erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer som likvärdig. För tjänsten krävs också att du har B-körkort.

Meriterande är om du har god kännedom om fastighetstekniska system, erfarenhet av arbete inom byggbranschen och/eller inom statlig verksamhet. Certifiering inom mobila arbetsplatsformer, arbete på hög höjd, heta arbeten och/eller truckbehörighet är fördelaktigt. Har du dessutom utbildning som anläggningsskötare med inriktning brand är det meriterande. Vi ser gärna att du har allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att ta egna initiativ, ta ansvar för ditt arbete och självständigt driva ditt arbete framåt. Du har ett naturligt kund- och servicefokus och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och samarbeta med andra såväl internt som externt. Arbetets art kräver även att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 94 50. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 20 augusti 2020.

Publicerad 2020-07-07

Ansök nu