Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Fastighetsområdeschef Stockholm till Specialfastigheter

Specialfastigheter, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och utveckla framtidens samhällsfastigheter?

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett statligt ägt bolag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 30 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 170 medarbetare.

Specialfastigheter har en pågående projektvolym på ca 4 miljarder kronor varav 3,5 är investeringar och ca 500 miljoner underhåll. Våra kunder har stora behov av utökning och utveckling av sina lokaler vilket gör att vår investeringsvolym förväntas fortsätta öka de närmaste åren. 

Komplexa fastigheter kräver höga krav på säkerhet och tekniskt utförande. Eftersom många av våra fastigheter innehåller viktiga samhällsfunktioner är hög driftsäkerhet dygnet runt en förutsättning. Den snabba teknikutvecklingen inom området fastighetsautomation gör att stora krav ställs på robusta driftsystem, god planering och noggranna medarbetare. De kraven möter vi med egen personal, som är mycket väl insatt i såväl fastigheterna som de tekniska installationerna och kundernas behov.

Om tjänsten
Som Fastighetsområdeschef har du affärsansvar för Specialfastigheters fastighetsbestånd i Stockholm där bl.a. Kronobergskvarteret och Högkvarteret Försvarsmakten ingår. Du har totalansvar för fastighetsbeståndets affärsplan och driftnetto samt för att utveckla förvaltningen och fastigheterna. I rollen kommer du att leda ett kompetent team om 15 medarbetare bestående av tre tekniska förvaltare, en energisamordnare en driftchef, och 10 drifttekniker. Du har personalansvar för fem personer och det blir ditt ansvar att coacha dem i förvaltningen av fastigheterna.

Med stort engagemang förväntas du och ditt team vara med att bidra till att uppnå fastighetsområdets utvecklingsmål och önskat resultat. Vidare arbetar du aktivt med utveckling av fastighetsportföljen och förutsätts bedriva ditt arbete med stort inslag av nytänkande. Som Fastighetsområdeschef rapporterar du till vår Fastighetschef och du ingår i ledningsgruppen för fastighetsavdelningen.

I rollen som Fastighetsområdeschef ingår, förutom ledaruppdraget:

  • Ansvar för att verksamhetsplaner och budget läggs, följs upp och nås

  • Hyresgästkontakter

  • Att vara ansiktet utåt i nätverk och gentemot andra intressenter

  • Övergripande ansvar för att egenkontroll och myndighetskrav efterföljs

  • Övergripande ansvar för att vi når våra energisparmål och klimatmål

  • Ansvar för att leverera kundnöjdhet vilket mäts genom NKI

Om dig
Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning eller motsvarande inom företagsekonomi eller med inriktning mot fastighetsförvaltning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet inom teknisk förvaltning-och kunskap inom ekonomisk förvaltning. Vidare har du ett intresse för fastighetsrelaterade hållbarhetsfrågor samt dokumenterad ledarerfarenhet som har gett dig mycket goda ledaregenskaper och beslutsförmåga. Du är en trygg förhandlare och har goda kunskaper inom hyres- och entreprenadjuridik. Vi värdesätter erfarenhet och intresse för de speciella utmaningar som våra säkerhetsfastigheter medför, både vad gäller hus, teknik och kund.

Som person är du driven, orädd, självgående och har en stor passion för människor och fastigheter. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team samt tycker det är givande att leda, motivera och utveckla dina medarbetare. Till rollen som Fastighetsområdeschef söker vi dig som vill utöva ett närvarande ledarskap och som motiveras av att coacha dina medarbetare till framgång.

Vi värdesätter prestigelöshet och söker en person som känner engagemang för såväl de stora frågorna som detaljerna. Vidare har du intresse och förståelse för kundens behov och ett utpräglat sinne för service och affärsmannaskap samtidigt som du är förändringsbenägen och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat. God samarbets- och kommunikationsförmåga är ett krav för att du ska lyckas i rollen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering
Din placeringsort kommer att vara i Stockholm men resor ingår i tjänsten. 

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 6 augusti men ansök gärna redan idag då urval sker löpande. Specialfastigheter samarbetar i denna rekrytering med Judith Kovacs på People360. För mer information är du välkommen att kontakta, Judith på t: 0705–111 466 eller e-post: judith.kovacs@people360.se.  Skicka gärna din meritförteckning märkt ” ”Fastighetsområdeschef Stockholm” snarast möjligt 

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Publicerad 2021-07-02

Ansök nu