Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Fastighetsingenjör till Corem – Globenområdet, Stockholm

Corem Property Group AB, Stockholm

Ansök nu

Har du ett stort intresse för avancerad fastighetsteknik, energioptimering- och energieffektivisering? Trivs du dessutom i en strategisk roll där du får driva och genomföra energiprojekt? – Ta chansen och arbeta på ett av Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar förvaltning och utveckling!

Vi på Corem förvärvar, förvaltar, förädlar och bygger nya fastigheter i attraktiva lägen i Sverige, Danmark och USA. Vi har ett långsiktigt perspektiv där vi förvaltar fastigheter med egen personal i syfte att vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Om tjänsten
Som Fastighetsingenjör kommer du ha en strategisk roll där du ansvarar för teknisk underhållsplanering och långsiktig teknisk underhållsstrategi i ett fastighetsbestånd bestående av kontor och butiker. I rollen kommer du bland annat vara delaktig i planering och genomförande av energiprojekt samt ansvara för energiuppföljning och energioptimering för att se till att bolagets energimål uppfylls. Du rapporterar till Driftchef och ingår i enhetens driftgrupp som består av fastighetstekniker och teknisk förvaltare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med driftchef och teknisk förvaltare strategiskt planera teknik och ta fram tekniska underhållsplaner i fastigheterna

 • Stötta och utbilda enheten i teknik och energifrågor

 • Samarbeta med fastighetstekniker i teknik- och energifrågor

 • Ta fram kompletterande underlag för energiprojekt och genomföra energiprojekt tillsammans med teknisk förvaltare

 • Aktivt arbeta med energioptimering, förbättringar och kostnadsbesparingar

 • Medverka vid upphandling av teknik

 • Att tillsammans med fastighetstekniker genomföra vinterkontroller

 • Aktivt arbeta med energioptimeringsinsatser i fastigheterna

 • Ta fram underlag för kostnadsbudget

 • Uppdatering av driftinformation i energiuppföljningssystem

 • Fakturahantering

 • Omvärldsbevaka teknisk utveckling

Om dig
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning eller motsvarande teknisk eftergymnasial utbildning och ca fem års erfarenhet av att arbeta med avancerad fastighetsteknik. Du har goda kunskaper gällande energioptimering, energieffektivisering och har tidigare arbetat med att driva tekniska projekt. Du behärskar svenska i tal och skrift, har god datavana samt har erfarenhet av budgetarbete och fakturahantering. B-körkort är ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kommersiella fastigheter.

Som person är du kvalitetsmedveten, engagerad och självgående. Du tar initiativ, är lösningsorienterad och trivs i en roll där du får samarbeta, engagera och involvera medarbetare i projektform på affärsenheten. Du är nyfiken på ny teknik och håller dig uppdaterad med vad som händer i branschen.

Om Corem
Corem, med fokus på logistikfastigheter, förvärvade 2021 fastighetsbolaget Klövern och dess fastighetsbestånd med tonvikt på kontor och kommersiella lokaler. Under namnet Corem Property Gorup AB har vi nu fusionerats och vårt gemensamma erbjudande expanderat. Tillsammans är vi ett av Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag, med ett brett utbud av fastigheter som gör det möjligt för oss att erbjuda attraktiva lokaler och aktivt bidra till stadsutvecklingen i tillväxtregioner.

Inom Corem är engagemang, samarbete och eget ansvar viktiga ledord. Vi prioriterar medarbetarnas kompetens, trivsel och hälsa. De senaste årens resultat från medarbetarenkäten visar på ett mycket gott helhetsbetyg för Corem som arbetsgivare.

Process och ansökan
Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I denna rekrytering samarbetar vi på Corem med Devotum. Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV samt svara på några frågor. De kandidater som bäst matchar rollen kommer telefonintervjuas och sedan bli kallade till en intervju hos Devotum. Nästa steg är en intervju hos oss på Corem. Referenstagning på slutkandidater är en del av rekryteringsprocessen.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Lina Widevall på 070-4993800.

Publicerad 2022-08-24

Ansök nu