Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Fastighetsekonom

Fastighets AB Stenvalvet, Stockholm

Ansök nu

Vi söker dig affärsorienterade fastighetsekonom, som både har en analytisk förmåga och en förmåga att vara flexibel när det gäller. Vi söker dig som drivs av att få medverka till att våra fastigheter är både lönsamma och hållbara. Hos oss kommer du att få arbeta i en prestigelös och målinriktad företagskultur som uppmuntrar till engagemang och delaktighet.

Tjänsten

Som Fastighetsekonom på Stenvalvet ansvarar du för att upprätta lönsamhetsanalyser och samordnar förvaltningsenhetens resultatuppföljning, budget- och prognosprocess. Bakgrunden för uppdraget är att se till att fastigheterna blir så lönsamma som möjligt, att värdet består eller ökar. Rollen är central och viktig som ett stöd i att på ett pedagogiskt vis synliggöra lönsamheten i fastigheterna. Du samarbetar tätt med regionchefer och förvaltare. Rapportering sker till förvaltningschef. Din arbetsplats är på vårt huvudkontor i Stockholm, centralt i city. Du får ett utmanade och varierande arbete i ett framgångsrikt, stabilt, och växande företag där våra värderingar, Långsiktig, Lyhörd och Omsorgsfull präglar vårt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Investeringskalkylering

 • Löpande uppföljning och analys av investeringars lönsamhet och ekonomiskt utfall för avslutade projekt

 • Projektleda uppföljning av mål, slutkostnadsprognos för projekt, förfallostruktur, vakanser och kundnöjdhet

 • Vara superuser i BI-system, administrera och utbilda i systemet

 • Stötta förvaltningen vid genomförandet av olika analyser, t ex upprättande av affärsplan, verksamhetsanalys

 • Delta i arbetet med att granska externa fastighetsvärderingar i samband med bokslut

 • Upprätta årsplan för förvaltningen

 • Medverka i förvaltningsenhetens utvecklingsarbete

Kvalifikationer

 • Civilingenjörs-/högskoleexamen inom fastighetsekonomi eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet inom fastighetsekonomi och analys som bedöms som likvärdig kunskapsnivå 

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande roll

 • Mycket goda kunskaper inom fastighetsekonomisk analys och fastighetsvärdering

 • Mycket goda färdigheter i Excel

 • God pedagogisk förmåga

 • Meriterande med erfarenhet av utvecklingsarbete, t ex affärsplaner, verktyg för lönsamhetsberäkning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är målmedveten och samvetsgrann samt driver dina processer på ett strukturerat, planerat och noggrant sätt. Du är trygg och stabil i din profession och har en förmåga att på ett pedagogisk vis föra fram ditt budskap. Genom ditt sätt att vara lösningsorienterad, analytisk och flexibel skapar du förtroenden och respekt. Din inställning till ditt arbete präglas av affärsmässighet, professionalism och ett stort ansvarstagande.  Rollen innebär kontakt med många olika personer och aktörer vilket kräver att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Som ambassadör för företaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla företagets värden och varumärke, något som du också sätter stort värde på.

Blir du nyfiken att söka!

Om du tycker att tjänsten som Fastighetsekonom på Stenvalvet passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Stenvalvet med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se . Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Skicka din ansökan snarast. Jag ser fram emot att läsa din ansökan! Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn, susanne.bryhn@fasticon.se eller 070-531 34 25

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs gärna mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se.

Publicerad 2020-03-17

Ansök nu