Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Fastighetschef till Kyrkogårdsförvaltningen

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholms kyrkogårdsförvaltning är huvudman för begravningsverksamheten i Stockholm. Kyrkogårdsförvaltningen bedriver begravnings- och serviceverksamhet med högt ställda etiska krav och ansvarar för 11 begravningsplatser, 13 kapell och 2 krematorier med stora kulturhistoriska värden.

Gillar du fastigheter, teknik och att bygga relationer i en utvecklingsinriktad organisation så kan den här rollen vara en öppning för dig. Vi söker dig som är aktiv och drivande i utvecklingsarbete. Vi står inför en expansiv fas med flera spännande projekt framför oss. Just nu pågår arbetet med ny begravningsplats på Järva och där vi inom snar framtid kommer att påbörja byggnationen av ett unikt ceremonihus och en större ekonomifastighet. Ett ceremonihus kommer även att byggas på Strandkyrkogården.

Ditt uppdrag

Rollen innebär ansvar som fastighetschef tillika avdelningschef för den tekniska avdelningen, med personal-, resultat- och arbetsmiljöansvar. Den tekniska avdelningen ansvarar för kremationsverksamheten samt förvaltning av fastigheter och har även ansvar för kapellen och ceremonier i samband med gravsättning. Avdelningen består av ca 30 medarbetare med en ansvarig enhetschef för kapell- och krematorieenheten.

Du har övergripande ansvar för förvaltningens fastigheter. Du ansvarar för att ta fram och ajourhålla affärsplaner och för att fastigheterna tekniskt och affärsmässigt följer affärsplanerna. Uppdraget innebär ansvar för kontakter med externa leverantörer och entreprenörer. Du är en van kravställare och beställare med förmåga att identifiera god kvalitet. Ett stort ansvarsområde kommer vara styrning, utveckling, optimering och kvalitetsledning av nya och befintliga processer och rutiner, t ex inom avtalsuppföljning, projektledning och strategiskt upphandlingsarbete.

I uppdraget ingår även ansvar för myndighetskrav och säkerhetsfrågor i fastighetsförvaltningen. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och du rapporterar direkt till förvaltningschef.

Din bakgrund

Som chef hos oss är Du en förebild. Ditt ledarskap kännetecknas av en god förmåga att inspirera, skapa goda relationer och engagemang. Du har stor integritet och mod att ta ansvar och fatta beslut, prioritera utifrån vad en situation kräver och ser till hela verksamhetens bästa. Du behöver vara kommunikativ och tycka att det är roligt att leda i förändring.

För denna tjänst krävs att du har:

  • Relevant högskoleutbildning inom fastighetsekonomi eller förvaltning eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig

  • Flerårig chefs/arbetsledarerfarenhet

  • Flerårig erfarenhet av fastighetsförvaltning inklusive drift samt med erfarenhet inom olika tekniska områden kopplat till fastighetsområdet

  • Dokumenterad erfarenhet av att driva större utvecklingsprojekt inom fastighetssidan

  • En god förståelse för fastighetsekonomi och förmåga att analysera och kalkylera kostnader inom området

  • Insikt och kunskap i frågor rörande fastighets- och entreprenadjuridik

Vi förväntar oss att du initierar och driver utvecklingsarbete där digitalisering, utveckling av arbetsmetoder och ökat samarbete mellan förvaltningens enheter kommer att vara viktiga pusselbitar. Du har en stark drivkraft att leverera resultat. Du tar vara på möjligheterna i förändrade förutsättningar, har ett intresse i att utveckla det hållbara samhället och har god känsla för service. Då rollen spänner över många kontaktytor har du en mycket god förmåga att samarbeta och samverka med andra professioner.

Vi erbjuder dig

Som chef på Kyrkogårdsförvaltningen erbjuds du chefsintroduktion samt utbildningsinsatser och seminarium inom aktuella verksamhets- och personalfrågor. Vi tillämpar flextid, sommar- och vinterarbetstid samt olika friskvårdsinitiativ.

För mer information och ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31/8. Urval och intervjuer kommer ske när annonstiden löpt ut. Frågor om tjänsten besvaras fr o m vecka 33.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Publicerad 2022-08-03

Ansök nu