Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Erfarna projektledare till Statens fastighetsverk

Statens fastighetsverk, Stockholm

Ansök nu

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Nu söker SFV flera erfarna projektledare. Som projektledare är du med och ansvarar för unika och spännande byggprojekt i Sverige och utomlands. SFV:s projektverksamhet ökar och vi på Projektledningsenheten behöver förstärkning.

Vi söker nu drivna projektledare med två olika profiler:

  • Är du projektledaren som vill fokusera på att leda den stora projektorganisationen och har flerårig erfarenhet av ledarskap i stora projekt?

  • Eller är du projektledaren som vill ansvara att leda unika och spännande projekt inom SFV:s unika fastighetsbestånd och har flerårig erfarenhet av projektledning?

Merparten av projekten finns i Stockholmsområdet, som exempelvis ombyggnad av regeringskvarteren Rosenbad och Lejonet, och restaurering av Stockholms slotts fasader. Vi driver flera projekt runt om i landet exempelvis Gustavianum i Uppsala och Kungshuset i Lund men även utrikes på Sveriges ambassader och institut i exempelvis Helsingfors, Washington och Peking.

Din roll
Som projektledare ansvarar du för några av SFV:s byggprojekt i olika skeden, från förstudie och program till genomförande och överlämning av projektet till förvaltningen. Din uppgift är att leda projektet och projektdeltagarna mot satta mål inom beslutade ramar.

En vanlig dag för dig i rollen som projektledare i ett av de stora projekten kan börja med en avstämning med entreprenören om samarbetsklimatet i projektet. Ni ser tillsammans några viktiga områden att gemensamt jobba med framöver.

Som projektledare med flerårig erfarenhet inleder du till exempel förmiddagen med ett arbetsmöte kring möjligheten till återbruk och energibesparande åtgärder i projektet. Därefter går du igenom de sista förberedelserna inför morgondagens erfarenhetsåterföring av ditt avslutade projekt. Efter samtalet kopplar du upp dig på digitalt fika med dina kollegor på Projektledningsenheten. Stämningen är god och det blir många skratt!

Din profil

Projektledare med erfarenhet av stora projekt

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning inom bygg- och fastighetsbranschen, alternativt har du skaffat dig kompetens i arbetslivet som vi bedömer likvärdig.

För profilen som projektledare med fokus att leda stora projekt har du flerårig erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen och gedigen erfarenhet av att framgångsrikt driva stora byggprojekt i rollen som projektledare eller projektchef. Vi sätter stort värde på din ledarförmåga och det är meriterande om du har erfarenheten att bygga upp och leda en stor projektorganisation för att nå det gemensamma målet.

Projektledare med flerårig erfarenhet

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning inom bygg- och fastighetsbranschen, alternativt har du skaffat dig kompetens i arbetslivet som vi bedömer likvärdig.

För profilen som projektledare med flerårig erfarenhet har du erfarenhet som
projekt-, produktions- eller projekteringsledare i byggprojekt. Vi sätter stort värde på din ledarförmåga.

För båda profilerna

Det är meriterande om du har erfarenhet från projekt med hög säkerhetsnivå och i byggherrerollen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi ser även språkkunskaper utöver svenska som meriterande.

Inom SFV är såväl kulturmiljö som hållbarhetsfrågor av stor vikt och vi ser det som meriterande att du har god kompetens och erfarenhet inom dessa områden.

I projekten värdesätter vi samarbetsförmågan med alla parter för att skapa ett bra projektresultat. Vi ser även att du är driven och strukturerad.

Mer information
Ange i din ansökan vilken profil du söker i första hand.

SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Projektledningsenheten har sin hemvist på SFV:s huvudkontor i centrala Stockholm men vi har kontor runtom i Sverige, ex. Lund och Uppsala. Därför kan placeringsort diskuteras om så önskas.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Sista ansökningsdag är 10 maj 2021. Vi ser fram emot din ansökan och CV.

Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Kontakt:
Kristin Åberg Nilsson, Enhetschef
010-478 75 02

Publicerad 2021-04-19

Ansök nu