Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Erfaren projektledare till Specialfastigheter

Specialfastigheter, Stockholm

Ansök nu

Välkommen till en värd full av möjligheter! Specialfastigheter är ett statligt ägt bolag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 30 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 170 medarbetare.

Som projektledare hos Specialfastigheter kommer du att få arbeta med ny- och ombyggnationer av fastigheter med stort fokus på säkerhet och hållbarhet. Som projektledare blir du en del av ett team med 16 medarbetare vilka idag utgår från Linköping, Stockholm, Göteborg, Lund och Örebro.

  • Du förväntas självgående ansvara för genomförande av större projekt i enlighet med Specialfastigheters övergripande mål och riktlinjer.

  • Du leder och ansvarar för Specialfastigheters projekt gentemot hyresgäster, affär- och fastighetsområdeschefer under hela projektprocessen från projektering till överlämning till förvaltning. 

  • Du följer upp och säkerställer leverans i enlighet med fastställda kvalitets-, miljö-, ekonomi- och tidsramar.

  • Du ansvarar för samtliga myndighetskontakter och säkerställer att regelverk erhålls och att krav efterlevs.

  • Som projektledare kommer du även ha som uppgift att initiera och driva erfarenhetsåterföring från dina projekt till företaget och projektteamet.

Om dig
Du är utbildad civil- eller byggnadsingenjör alternativt att du införskaffat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Utöver det har du minst tio års erfarenhet av att framgångsrikt leda större byggprojekt som beställare eller entreprenör. I rollen förväntas:

  • Affärsmässighet och god erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning, prognoser och uppföljning.

  • Erfarenhet av upphandling av konsulter och entreprenörer samt kunskap i entreprenadjuridik.

  • Förhandlingsvana.

  • Ett stort intresse för fastigheter och byggprojekt samt en god helhetsförståelse för branschen.

Erfarenhet av att självständigt driva projekt i säkerhetskritiska miljöer samt arbete enligt LOU är meriterande. Vi värdesätter även erfarenhet av miljöcertifieringar för byggnader. Du kommer att arbeta i nära samarbete med både kunder och andra intressenter såväl som med vår egen fastighetsorganisation och bolagets stödfunktioner. Därför är det av stor vikt att du har en mycket god samarbetsförmåga och värdesätter goda relationer. Du är en trygg och stabil person med naturlig fallenhet för en god och framgångsrik kommunikation. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du förstår och kan tillämpa affärsmässiga principer.

På Specialfastigheter kombineras öppenhet, gemenskap och affärsmässighet med kompetens och nytänkande - Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill vara med på den utmanande resa vi har framför oss!

Placering
Din placeringsort blir Stockholm men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innefattar tjänsten resor och körkort för personbil är ett krav.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 12/12 men urval görs löpande så ansök gärna redan idag.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Kontaktpersoner
Cecilia Seavers
Enhetschef projekt
0107886358
cecilia.seavers@specialfastigheter.se

Jessica Svalberg
HR-generalist
010-788 62 61
jessica.svalberg@specialfastigheter.se

Publicerad 2021-11-17

Ansök nu