Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Energistrateg till Möller & Partners

Möller&Partners, Huvudkontoret i Stockholm alternativt någon av Möller & Partners övriga orter

Ansök nu

Är du tekniskt lagd och har ett gediget intresse för energi? Ta chansen och påverka branschens ekologiska fotavtryck!

Fastighetsbranschen står för närmare en tredjedel av Sveriges energianvändning. För Möller & Partners är det en självklarhet att vara med och bidra till energioptimering av verksamheten och dess ekologiska fotavtryck. Som ett led av detta vill bolaget växa med en energistrateg till Förvaltning Bostad.

Verksamhetsområdet arbetar bland annat med förvaltning och utveckling av hyresfastigheter i Akka Egendom - ett fastighetsbolag med inriktning på bostadsfastigheter i små och medelstora tillväxtkommuner runtom i Sverige och med Resinova Bostad - en fastighetsstruktur med inriktning på hållbara nyproducerade bostadsfastigheter i större städer.

Har du ett brinnande intresse för energifrågor och vill ansluta till ett entreprenöriellt bolag i framkant? Då ska du läsa vidare!

Vårt erbjudande

Möller & Partners är ett personligt, ambitiöst och professionellt företag med familjär företagskultur och sunda värderingar. Den familjära känslan bidrar till en stark gemenskap där kulturen som råder är en av de faktorer som gör att många söker sig till oss, samt blir långvariga i sina anställningar.

Teamet består av engagerade medarbetare som har bred kompetens och gedigen erfarenhet av investeringar, förvaltning och utveckling av fastigheter. Läs gärna mer om dina eventuellt framtida kollegor här.

Vidare arbetar Möller & Partners aktivt med sina värderingar och hållbarhet. Genom att göra fastighetsinvesteringar i svenska kommuner bidrar bolaget till samhällsutvecklingen när de tillhandahåller verksamhetsanpassade lokaler samt prisvärda bostäder med god standard och trygg boendemiljö - två grundläggande förutsättningar för ett bättre samhälle.

Din roll som energistrateg

Hållbarhet värderas högt när det kommer till nya investeringar och företaget arbetar aktivt för en gemensam hållbarhetskultur inom bolaget. Genom olika energieffektiviseringsinitiativ och hållbara byggnadsmetoder kan Möller & Partners minska kostnaderna i deras bestånd, samtidigt som de förbättrar hållbarheten och ökar värdet av deras investeringar.

Som energistrateg har du en operativ roll där du ansvarar för att initiera, planera och prioritera energispararbetet inom bostadsförvaltningen. I samråd med närmsta kollegor kommer du att upprätta underhålls- och investeringsplaner för lämpliga energisparåtgärder. Med anledning av detta ansvarar du för framtagande av kalkyler och analysering av underlag för att fatta beslut om energiinvesteringar. Vidare ansvarar du för uppföljning och kvalitetssäkring av förbrukningsstatistiken. Detta för att följa uppsatta besparingsmål för respektive anläggning och område.

Detta är ett fint tillfälle för den energikunnige där man kommer kunna se stora resultat av sitt arbete och påverka bolagets resultat i hög utsträckning.

I rollen rapporterar du direkt till Desirée Morast. Desirée är fastighetschef på Möller & Partners och ansvarar för företagets bostadsportföljer.

Övriga arbetsuppgifter i urval:

  • Genomföra projekt kring uppkoppling av större undercentraler för att möjliggöra styrning och uppföljning på distans

  • Styra det lokala energiarbetet vilket innebär nära samarbete med lokala drifttekniker

  • Övergripande styrning, upphandling, genomförande och uppföljning av energiprojekt

Känner du igen dig i nedan?

För att bli framgångsrik i rollen som energistrateg har du ett stort intresse för ny teknik, fastigheter och energifrågor. Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning samt minst tre års praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har tidigare drivit energiprojekt självständigt med ett lyckat resultat och har troligtvis en bakgrund som teknisk förvaltare eller drifttekniker. Du besitter kunskap i Microsoft Office och energiuppföljningssystem samt är en skicklig kommunikatör i såväl tal som skrift. Vidare är körkort ett krav och resor i tjänsten förekommer cirka fem resdagar per månad.

Vi söker dig som är nyfiken, ansvarsfull och självständig. Du har en förmåga att fatta beslut och är analytisk i ditt arbetssätt. Genom proaktivitet driver du arbetet framåt samt kommer med egna initiativ. Vidare är du en social och relationsskapande person som har lätt för att samarbeta och leda, även på distans. Till sist trivs du i ett snabbfotat, mindre bolag med stora möjligheter att själv planera och påverka din arbetssituation.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Ansökan

Vid denna rekrytering samarbetar Möller & Partners med Croisette Human Capital, som tillsätter kompetens inom fastighetsbranschen. För oss på Human Capital är det av stor vikt att du som kandidat känner dig inkluderad och trygg under hela rekryteringsprocessen. Vi arbetar därför hårt för hålla dig uppdaterad så långt det bara är möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar därför få in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor angående tjänsten, vänligen kontakta Amanda Edénamanda.eden@croisette.se eller 073-944 37 40.

Om Möller & Partners

Möller & Partners är ett partnerägt fastighetsbolag som grundades år 2000. Bolaget äger, utvecklar och förvaltar fastigheter över hela Sverige och inom alla fastighetssektorer. Sedan start har Möller & Partners förvaltat över 1.5 miljoner kvadratmeter och genomfört mer än 100 transaktioner för ett värde över SEK 20 miljarder.

I Möller & Partners verksamhet ingår ett antal intressebolag och dotterbolag som kapitaliseras av externa investerare. Genom åren har Möller & Partners samarbetat med ett flertal välkända svenska och internationella fonder samt institutionella investerare. De har lång erfarenhet av att framgångsrikt leverera avkastning genom etablerade plattformar och anser att ett projekt inte är slutfört förrän varje möjlighet har utvärderats och projektets fulla potential har uppnåtts. Det är genom det här synsättet som Möller & Partners skapar värde åt deras uppdragsgivare och hyresgäster.

Publicerad 2022-11-21

Ansök nu