Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Energiingenjör till Alebyggen

Alebyggen AB, Nödinge

Ansök nu

Alebyggen är det kommunägda bostadsföretaget i Ale kommun med 2100 lägenheter och 11 000 kvm lokaler. Vår affärsidé är att erbjuda ett attraktivt bostadsalternativ anpassat till varje livssituation för dagens och morgondagens hyresgäster.

Alebyggen söker en engagerad energiingenjör!

Vill du vara en del av det viktiga uppdraget att erbjuda det goda boendet till både dagens och morgondagens hyresgäster? Alebyggen är alebornas allmännyttiga bostadsföretag och ägs till 100 procent av Ale kommun, och är i en stark utvecklingsfas med flera nyproduktions- och fastighetsutvecklingsprojekt. Nu söker Alebyggen en energiingenjör som vill vara med på deras tillväxtresa och hjälpa dem att möta de nya spännande utmaningarna som väntar.

Om tjänsten
I rollen som energiingenjör på Alebyggen kommer du att vara en nyckelperson i arbetet med att uppnå bolagets energi- och klimatmål. Du kommer att arbeta med energiutredningar av fastigheter och aktivt driva projekt för att effektivisera energi- och vattenförbrukningen. Genom att bidra med kostnads- och miljöbesparande råd och aktiviteter för fastigheterna och Alebyggens hyresgäster så skapar vi gemensamt ett hållbart boende.

I rollen ingår även:

  • Delta i planering, upphandling, genomförandet av underhåll samt investeringar avseende energi-VA-och ventilationsfrågor.

  • Fakturahantering samt delaktig i budget- och prognosarbete för energianvändningen.

  • OVK-besiktningar

  • Ansvar för driftövervakningssystemet, driftstatistiksystemet, Sammanställa och analysera energidata.

  • Agera som teknisk stödfunktion till områdesförvaltare gällande frågor kring VA, ventilation och värme.

  • Stötta i olika projekt genom att ta fram underlag och data samt ge råd i energifrågor.

  • Åtgärdar akuta fel inom verksamhetsområdet tillsammans med kvartersvärdar och områdesförvaltare. 

  • Upprätta årlig miljöredovisning enligt kvalitets- och miljöledningssystem.

Din profil
Vi söker dig som har god erfarenhet av rollen som energiingenjör, eller en motsvarande roll, gärna med erfarenhet från fastighetsbranschen.
För att axla rollen professionellt är det av stor vikt att du tidigare har arbetat med energiberäkningar. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vidare är du en van användare av Office-paketet.

Personliga egenskaper
Du är en strukturerad person med en god utvecklad analytisk förmåga som uppskattar att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor. Då det krävs många personer för att delta i ett projekt bör du ha god samarbetsförmåga och vilja samt en naturlig fallenhet för att bygga långsiktiga relationer.
Med hjälp av dina tidigare erfarenheter är du trygg i din roll samt har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Det är även en stor tillgång i denna roll om du är duktig på att lyssna in behov för att skräddarsy lösningar.

Alebyggen erbjuder
Hos Alebyggen erbjuds du ett brett, självständigt och utvecklande arbete med god gemenskap och korta beslutsvägar. Alebyggen skapar hemlängtan!

Välkommen med din ansökan!
Om du tycker att tjänsten som energiingenjör passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar AB Alebyggen med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Imran Waheed på imran.waheed@fasticon.se eller 073–559 50 86.

Urvalsarbetet sker löpande och sista ansökningsdag är den 1: a juni.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning.

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se.

Publicerad 2022-04-29

Ansök nu