Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Energiingenjör till Akademiska Hus

Akademiska Hus, Lund

Ansök nu

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genomerfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning.

Energi & Teknik är en både drivande och stödjande funktion avseende energieffektivisering, teknik och hållbarhet till Fastighetsområden, Projekt samt Campus- och affärsutveckling. Energi och teknik skall med specialistkompetens svara för ett kund- och utvecklingsorienterat nära stöd till fastighetsområdena. Som medarbetare på Energi och teknikavdelningen har du möjlighet att aktivt bidra till Akademiska Hus strategiska förflyttning. Du är en representant för hela Energi och teknikavdelningen vilket innebär att du förväntas vara uppdaterad på det arbete som hela avdelningen gör och bidra till Energi och tekniks totala leverans och utveckling och därmed vara väl insatt i och förstå andra enheters och kunders funktioner, processer, arbetssätt, mål och utmaningar.

Akademiska Hus har ambitiösa hållbara mål och ett av de främsta avser energieffektivisering och strategiskt arbete inom energiområdet. Ett av Akademiska Hus mål är att halvera mängden köpt energi till år 2025 med år 2000 som basår, inklusive verksamhetens energi. Rollen som energiingenjör innebär att driva och stötta inom alla olika delar av energiområdet till hela vår verksamhet - projekt, förvaltning, campus & affärsutveckling samt staber - för att nå våra mål.

Uppdraget

Som energiingenjör ingår du i gruppen Energi och Teknik Syd och utgör vår spetskompetens inom energiområdet och utgör därmed en del av vår tekniska expertis. Förutom energi finns spetskompetens inom hållbarhet, VVS, el och styr i gruppen. Arbetet sker både enskilt och i samverkan med bl.a. drift- och förvaltningspersonal, övriga ingenjörer, strateger och projektledare.

Energiingenjören arbetar med hela bredden av energifrågor och är ett stöd till förvaltning, byggprojekt och affärsutveckling samt stödfunktioner inom bolaget. Varje förvaltningsområde gör årsvisa planer avseende energieffektivisering för att nå vårt mål. I detta uppdrag är det stort fokus på att driva det operativa arbetet kring energiplaner och deltagande i andras eller egna projekt inom energiområdet.

Det är starkt meriterande om du som energiingenjör kan ta ett eller flera spetsuppdrag för bolagsövergripande uppgifter, projekt eller ansvarsområden. Meriterande om du kan ansvara för utredande och strategiska uppdrag både lokalt och bolagsövergripande.

Ditt bidrag

För att trivas och jobba framgångsrikt i uppdraget är du självgående och har samtidigt hög förmåga att samarbeta med andra, du har helhetssyn och en serviceinriktad approach samtidigt som du vågar utmana i sakfrågor. Övriga önskvärda egenskaper är initiativtagande, strukturerad, affärsmässig samt ha god analytisk förmåga.

Vi önskar att du har följande kunskap och erfarenheter:

  • Akademisk examen - civilingenjör eller högskoleingenjör inom energiområdet alternativt annan med inriktning mot energi eller motsvarande.

  • Ha verkat inom aktuell disciplin, d.v.s. arbetat som energispecialist eller energikonsult i 5-10 år.

  • Ha mycket god kännedom och praktisk erfarenhet av att driva energirelaterade projekt med ansvar att åtgärden utförts enligt överenskomna tekniska, ekonomiska och tidsmässiga ramar.

  • Väl dokumenterad kunskap och gedigen erfarenhet inom energiområdet genom att ha ansvarat för specialutredningar inom kompetensområdet och bidragit med särskild sakkunskap samt av branschstandard, normer och svenska byggregler.

  • Ha kunskap och erfarenhet av lönsamhetskalkylering. Kunskap och erfarenhet av den s.k. Belok-modellen är meriterande.

  • Ha flerårig erfarenhet av att arbeta inom fastighets- och/eller byggsektor.

  • Goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Har du några frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryteringskonsult Patrik Nordberg på patrik.nordberg@jeffersonwells.se eller Christopher Weeks på christopher.weeks@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 27 oktober.

Ansökan görs på akademiskahus.se (lediga jobb)

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu