Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Energiansvarig till NP3 fastigheter, Sundsvall

NP3 Fastigheter, Sundsvall

Ansök nu

Vill du jobba på strategisk nivå med energi i fastigheter och är van att driva energiprojekt? NP3 fastigheter AB har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågan och erbjuder dig nu möjligheten att vara med och utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete.

NP3
 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i främst norra Sverige. Den 30 juni 2022 uppgick fastighetsbeståndet till 1 893 000 kvadratmeter uthyrbar area fördelat på 480 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsvärdet per den 30 juni 2022 uppgick till 19,2 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
I rollen som Energiansvarig ansvarar du för NP3 fastigheters energistrategi och därmed för att säkra ett långsiktigt hållbart energiarbete för hela fastighetsportföljen. Du leder energiarbetet mot strategiskt uppsatta mål genom att driva avancerade energiprojekt samt interna utvecklingsprojekt och tar fram de krav och riktlinjer inom energiområdet som behövs. Du ansvarar för arbetet med energiuppföljning/energistatistik och utvecklar arbetssätt för en effektiv energiuppföljning och rapportering. Vi ser att du har en bakgrund som konsult eller tidigare har arbetat med energi/hållbarhet inom fastighetssektorn.

Exempel på uppgifter som ingår eller kan ingå i rollen

  • Driva och säkerställa arbetet med att nå uppsatta energisparmål

  • Driva större energiprojekt, ex. geoenergi eller solceller

  • Agera bollplank till förvaltare inom energifrågor

  • Ansvar för NP3s elhandel

  • Ta fram en mätplan och tillvägagångsätt hur vi ska mäta energi i våra fastigheter

  • Sammankalla och genomföra uppföljningsmöten mot energimål

  • Analysera förbrukning och avvikelser samt bistå organisationen med åtgärdsförslag

  • Ansvar för vårt energiuppföljningssystem


Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig med utbildning som energiingenjör eller motsvarande och har mycket goda kunskaper inom energi i fastigheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva energiarbete på strategisk nivå samt att du har lett större energiprojekt i storleksordningen 2–5 mkr och har en övergripande kunskap om miljöcertifiering av fastigheter. Du har en tidigare erfarenhet av tekniska system i kommersiella fastigheter och har vana att analysera data. Kunskap om system och tidigare delaktighet i rapportering av hållbarhetsarbete såsom GRI, GRESB och Taxonomin är meriterande.

Som energiansvarig arbetar du tätt tillsammans med förvaltningschefen och den tekniska förvaltningen och har ett nära samarbete med olika personer inom hållbarhet för att säkra ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Du rapporterar till Förvaltningschefen.

Som person är du strategisk och engagerad, har ett affärsmässigt driv och har stor förmåga att arbeta självständigt utifrån fastslagna ramar.
I ditt dagliga arbete är du lösningsorienterad och har lätt att samarbeta med andra. Du driver projekt självständigt med laget i fokus och trivs i en miljö där du själv har möjlighet att påverka struktur och uppsättning. Du är en viktig spelare för NP3 i vår tillväxtresa där ditt driv och intresse för energi och hållbarhet gör skillnad. Goda kunskaper i Officepaketet (främst Excel), kommunikation på både svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

NP3s organisation är platt och decentraliserad vilket främjar en entreprenöriell och kreativ kultur bland medarbetarna. Varje medarbetare får ta stort ansvar inom sitt eget kunskapsområde, vilket syftar till att skapa engagemang och arbetsglädje. I likhet med oss har du kunden hela tiden i fokus och det ska kännas naturligt för dig att arbeta efter våra ledord: personlig, engagerad och affärsmässig. I rollen utgår du helst från vårt huvudkontor i Sundsvall även om placering på andra orter kan vara möjlig. Resor förekommer då våra fastigheter är spridda över ett större geografiskt område främst i norra Sverige.

Övrig information

Start: Under senhösten/vintern med hänsyn till uppsägningstid. Vi gör ett löpande urval, vänta inte med din ansökan

Plats: Sundsvall eller annan ort där bolaget finns representerat

Lön: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer? Kontakta Förvaltningschef Mattias Lyxell, mattias.lyxell@np3fastigheter.se eller COO Marie Selin, marie.selin@np3fastigheter.se

Publicerad 2022-09-19

Ansök nu