Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Drifttekniker till Akademiska Hus i Uppsala

Akademiska Hus, Uppsala

Ansök nu

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Vill du, i samverkan med kollegor och våra kunder, arbeta som drifttekniker i en varierande och teknikintensiv miljö, som inbegriper både moderna undervisnings- och kontorslokaler samt äldre hus som behöver vårdas ömt? Vi söker en drifttekniker till förvaltningsområdet Ultuna/Green Innovations Park som innefattar bland annat SLU:s kontor, bibliotek och lärosalar men också dom flesta av våra kommersiella hyresgäster på Campus som driver spännande innovativa verksamheter.

Ditt uppdrag:

Som drifttekniker har du en teknisk generalistroll med ansvar för tilldelade byggnader, det inbebriper allt från föreläsningssalar till moderna laboratorier. Du är kundens första kontakt i driftfrågor med ansvar för att säkerställa en god kundupplevelse i vardagen. Du har tekniskt ansvar för en eller flera fastigheter med kunden i fokus. Du ansvarar för den tekniska driften i form av tillsyn, skötsel och hantering av felanmälningar samt är delaktig i planering och uppföljning av underhåll. Driftteknikern är en del av förvaltningsteamet.

Som drifttekniker bidrar du till Akademiska Hus uppdrag genom ditt fokus på driftoptimering, energibesparingsarbete samt tillsyn och skötsel som säkerställer vår viktigaste basleverans. Du bistår vid upprättande av och genomförande av underhållsplan. Du hanterar felanmälan, tjänst hos hyresgäst och rondering av byggnad och mark. Du träffar kund och hyresgäst i vardagen och deltar i kunddialogen.

Vi erbjuder:

Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. Hållbarhet är vår ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Ditt bidrag:

Har du läst så här långt så inser du nog rollens utmaningar och tjusning. För att bli framgångsrik i ditt uppdrag så tror vi att du har flerårig erfarenhet av fastighetsdrift och ett stort intresse för fastighter och teknik. Du har kunskap inom tekniska installationer för kraft och belysning, ventilation, VVS-tekniska anläggningar, styr- och regler samt energi- och klimatfrågor. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du som grund teknisk eller fastighetsinriktad utbildning inom gymnasium och med påbyggnad från yrkeshögskola eller motsvarande. Utökade kunskaper inom styr- och reglerteknik är meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska och har god datorvana. B-körkort är ett krav.

Genom ditt sätt att vara bidrar du med stort engagemang och samverkan med de som delar ditt uppdrag både internt och hos kund. Du agerar affärsmässigt och vårdar goda relationer. Du planerar ditt arbete självständigt och gillar att hitta lösningar genom dels analysen du gör men också genom att dela erfarenheter med dina kollegor och med kund.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan snarast dock senast 10 december 2021.

För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta;

Rekryterande chef:
Pia Möllerström, Fastighetsförvaltare, pia.mollerstrom@akademiskahus.se

Driftingenjör för Ultuna/GIP:
Joel Ingolf, Driftingenjör, joel.ingolf@akademiskahus.se

Rekryteringskonsult:
Anne Wegar tfn 0709-535880 alt anne.wegar@jeffersonwells.se

Publicerad 2021-11-25

Ansök nu