Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Driftingenjör till Familjebostäder, Stockholm

Familjebostäder, Stockholm

Ansök nu

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 19 500 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder.

Familjebostäder söker driftingenjör till norra Stockholm
Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

För att på bästa sätt möta Familjebostäders högt satta mål söker vi nu en Driftingenjör med placering i Förvaltningsområde i norra Stockholm till driftenheten som utgör en del av Fastighetsförvaltningen. Enheten är inne i en spännande fas avseende utveckling av enheten.

Driftingenjören har en viktig roll för drift- och teknisk förvaltning av fastighetsportföljens tekniska system för att säkerställa att en bra inomhusmiljö uppnås i syfte att nå bolagets strategiska mål. Driftingenjören är en teknisk specialist som har huvudansvaret för att optimera fastighetens tekniska system. Det innebär även att utveckla drift- och underhållsverksamheten där ambitionen är att de beslut vi fattar om förändringar av våra fastigheter ska utgå ifrån anläggningstillgångarnas och byggnadernas livscykelperspektiv.

Du rapporterar till driftchef och utgår från ett av bolagets större fasta platskontor i Rinkeby. Enheten består i dagsläget av tio driftingenjörer, specialister, en gruppchef och elva drifttekniker.

Dina arbetsuppgifter

 • Ansvara för samt leda drift, underhåll och driftoptimering av fastigheternas tekniska installationer så att en bra inomhusmiljö uppnås.

 • Fungera som sakkunnig i fastighetstekniska frågor, hålla i driftmöten och utbildningar vid behov.

 • Samordnat med förvaltare ansvara för upprätta underhållsplaner kopplat till tekniska installationer.

 • Ta fram beslutsunderlag, lönsamhetskalkyler avseende investeringar i fastighetsinstallationer.

 • Kontrollera, analysera mediestatistik.

 • Säkerställa att ställda myndighetskrav hanteras, följs upp och att anmärkningar åtgärdas.

 • Initiera, leda, utredningar, följa upp och utvärdera mindre energi- och underhållsprojekt.

 • Utveckla verksamheten med att upprätta och följa upp driftplaner, instruktioner etc.

Kvalifikationer

 • Relevant högskole-/universitetsutbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande.

 • Fastighetsingenjör eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt.

 • Minst fem års erfarenhet av en liknande roll inom drift/teknisk förvaltning eller närliggande inom fastighetsbranschen.

 • Fördjupad kunskap och erfarenhet av fastighetstekniska system tex El, VVS, ventilation, styr- och regler.

 • Meriterande är erfarenhet av energibesparing/energioptimering inom bostadsföretag.

 • Erfarenhet av arbetsledning, att driva, samordna och leda projekt.

 • God kännedom om lagar, bestämmelser, entreprenadjuridik och standarder inom VVS, energi, hiss, brand och el etc.

 • God IT- och administrationsvana och erfarenhet av digitalt arbetssätt.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • B-körkort.

Personliga egenskaper

 • Du har god förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva egna frågor till avslut.

 • ​​​​​​​Vidare har du god förmåga att smidigt kommunicera, bygga och bibehålla goda samarbeten samt skapa goda relationer såväl internt som externt.

 • Noggrann med sinne för både detaljer och helheten, har en god struktur på arbetet.

 • Du behöver ha struktur, vara en god problemlösare och kunna arbeta växelvis operativt som strategiskt.

Att jobba hos Familjebostäder
Familjebostäders värdegrund är en viktig del i vårt dagliga arbete. Där betonar vi engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande. Vi står inför en spännande utveckling i företaget med tillväxt och fokus på samhällsnytta. Att vara en del av ett genuint och trevligt bolag med goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda samtidigt som bolaget är i en tillväxt-och utvecklingsfas. Du får möjlighet till bra samarbete med kompetenta kollegor, kontinuerlig kompetensutveckling, goda anställningsvillkor och för rätt person finns bra utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder dig en bred och utvecklande roll med många kontaktytor, trevliga lokaler, god arbetsmiljö och delaktighet med engagerade kollegor.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Familjebostäder AB med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karina Andersson på karina.andersson@fasticon.se eller 073-023 22 18.

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.

Publicerad 2021-04-01

Ansök nu