Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Driftingenjör med fokus på VVS till Akademiska Hus i Umeå

Akademiska Hus, Umeå

Ansök nu

Är du serviceinriktad och gillar kontakt med människor och vill fortsätta jobba med teknisk drift? Vi söker en operativ driftingenjör som vill vara med på vår resa genom att bidra med effektiv och snabb problemlösning med ett stort kundfokus. Rollen avser arbete med vårt fastighetsbestånd på och runt campusområdet.

Vad kan vi på Akademiska Hus erbjuda dig?
Akademiska Hus har nu fått certifikatet "Excellent Arbetsgivare 2021", vilket betyder att företaget tillhör toppskiktet bland de arbetsgivare som ingår i Nyckeltalsinstitutet kvantitativa kartläggning av faktiska arbetsvillkor. På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål - att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation.

Vi kan erbjuda dig varierande arbetsuppgifter i en ansvarsfull roll med många kontaktytor. Du bidrar med din kompetens och med initiativ till effektivisering - och har samtidigt möjlighet att själv utvecklas. Vi erbjuder förmånliga villkor och kompetensutveckling - och vi är dessutom ett trevligt team som håller till i trevliga lokaler på campusområdet.

Din roll
Du tillser att byggnader och system körs med hög kostnadseffektivitet med ett bra inomhusklimat och en hög driftsäkerhet samt att verka för att systematiskt förbättra driftprestanda, avhjälpa fel och uppgradera system och anläggningar. Du kommer också att ansvara för att utveckla system, hjälpmedel, kompetens och arbetssätt. Budgetering av system- och mediakostnader och bistå vid underhållsplanering är också en del av dina uppgifter. Du samverkar med den övriga drift- och förvaltningsorganisationen och du kommer att vara ett stöd för både drifttekniker och förvaltare i det dagliga arbetet. För att lyckas i rollen krävs också ett stort samarbete med optimeringsgruppen där driftingenjör och drifttekniker dagligen arbetar för att minska energianvändningen.

Fler uppgifter:

 • Delaktig i samverkan kring energieffektivisering tillsammans med kund

 • Delaktig till att förbättra tekniken/förvaltningen och arbeta med strategiska tekniska lösningar

 • I samråd med tekniska förvaltaren kravställa tekniska system i nybyggnads-, ombyggnads- och installationsprojekt

 • Bistå vid upprättande och genomförande av underhållsplan

 • Genomföra hyresgästmöten

 • Analysera felanmälningar och larm för att kunna reducera antal felanmälningar

 • Kontaktyta mot externa intressenter så som kommun/energibolag avseende störningar i leverans av el/vatten/avlopp osv

 • Ansvarig för dokumentationen av driftsfunktioner

Din erfarenhet och utbildning

 • Du har en Högskoleutbildning inom fastighet/drift eller annan relevant teknisk utbildning

 • Erfarenhet av arbete med driftstrategier i tekniskt avancerade system samt hur dessa samverkar.

 • Det är mycket meriterande om du av erfarenhet av projektering av VVS-system

 • Du får gärna ha erfarenhet av att bistå i felsökning gällande flödesproblematik, verkningsgrader och liknande

 • Erfarenhet inom styr/reglerteknik och övervakning av tekniska installationer

 • Du har flera års erfarenhet av fastighetsdrift och underhåll, gärna ur beställarögon, samt god kunskap inom samtliga tekniska discipliner.

Vem söker vi?
Som person är du självgående och visar stort engagemang för dina uppgifter. Du har ett strukturerat arbetssätt och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Problemlösning och komplexa frågor faller sig naturligt för dig och du är lyhörd för kundens önskemål. Du har förmågan att engagera och få med dig andra och ser samarbete som en förutsättning för att nå mål. Kreativitet och genuint intresse för energi/teknikfrågor är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Om Akademiska Hus
Akademiska hus är ett av landets största fastighetsbolag och vi ägs av staten. Varje dag studerar, forskar och arbetar omkring 300 000 personer i de kunskapsmiljöer som Akademiska Hus förvaltar. Med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för kunden. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Genom ny teknik, innovativa lösningar och bred samverkan arbetar vi för att göra våra fastigheter så effektiva och energismarta som möjligt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 99,6 miljarder och en omsättning på 6,5 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 14 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se

Din ansökan
Ansök så snart som möjligt med tanke på att rekryteringsarbetet sker löpande men sista ansökningsdagen är 8 augusti. Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells, en del av Manpower Group. Anställningen är hos Akademiska Hus i Umeå. För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cathrine Lind på telefon 070-5770618 eller e-post: cathrine.lind@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-06-03

Ansök nu