Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Till alla jobb

Driftchef till Specialfastigheter

Specialfastigheter, Stockholm

Ansök nu

Ett mycket intressant Driftchefsjobb till Specialfastigheter

Är du en trygg och erfaren ledare som vill förvalta och utveckla unika samhällsfastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant? Då har vi jobbet för dig. Välkommen med din ansökan!

Välkommen till en värd full av möjligheter! 
Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan – alltid med hållbart värdeskapande i fokus. Vår organisation utgår från tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 29 miljarder kronor. Vi är cirka 160 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Om tjänsten 
Som Driftchef ansvarar du för att leda och styra driftuppdraget, vilket inkluderar allt ifrån planering, budgetering, genomförande, optimering, uppföljning och analyser. Centralt i ditt uppdrag är att säkerställa en enhetlig drift både inom ditt fastighetsområde men även inom bolaget som helhet i nära samarbete med våra 4 andra fastighetsområden. Vidare ska du bevaka utvecklingen på marknaden kontinuerligt och i och med den höga förändringstakt som råder så är det viktigt att du jobbar proaktivt för att kompetenssäkra verksamheten för framtiden.

I rollen kommer du att leda ett kompetent team om elva drifttekniker och det blir ditt ansvar att coacha dem i driften av fastigheterna. Beståndet som du ansvarar för består idag av 7 fastigheter om ca 370 000 m2 uthyrbar area, däribland Kronobergskvarteret på Kungsholmen. Med stort engagemang förväntas du och ditt team vara med att bidra till att uppnå fastighetsområdets driftmål och önskat resultat. Som Driftchef rapporterar du till vår Fastighetsområdeschef Stockholm.

Utöver ovanstående ingår följande i rollen som Driftchef:

  • Planera och säkerställa gott SBA-arbete

  • Arbeta enligt Sunda hus & Miljöbyggnad

  • Köldmediarapporter

  • Samverkan med samfälligheter

  • Felavhjälpande underhåll

  • Säkerställa att vi uppnår våra energisparmål och klimatmål

  • Myndighetsbesiktningar

  • Ansvar och uppföljning av jour

  • Ekonomiskt ansvar för drift och felavhjälpande

Om dig
Vi söker dig som har högskole- eller YH-ingenjörsutbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av driftverksamhet inom fastighetsbranschen och har tidigare haft arbetsledande befattningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av de speciella utmaningar som våra säkerhetsfastigheter medför. Det är även värdefullt om du har utbildning inom fastighetsdrift, ledarskap, energioptimering eller fastighetsrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor.

Som person ser vi att du har mycket goda ledaregenskaper och beslutsförmåga. Du är driven, initiativtagande och trivs med att arbeta både på egen hand och i team. Vi värdesätter god samarbets- och kommunikationsförmåga högt.

Till rollen som Driftchef söker vi dig som vill utöva ett närvarande ledarskap och som motiveras av att coacha dina medarbetare till framgång. Vi värdesätter prestigelöshet och söker en person som känner engagemang för såväl de stora frågorna som detaljerna. Vidare har du intresse och förståelse för kundens behov och ett utpräglat sinne för service och affärsmannaskap samtidigt som du är förändringsbenägen och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering 
Du ansvarar för fastigheter som är belägna i Stockholms innerstad, Solna och Kista och du kommer att vara stationerad på vårt kontor i Stockholm. En stor del av din tid kommer du att spendera ute på fastigheterna och då vår verksamhet är rikstäckande ingår även resor utanför ditt fastighetsområde i viss mån.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Låter det intressant? 
Välkommen med din ansökan! Specialfastigheter samarbetar i denna rekrytering med People360. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Judith Kovacs på tel. 0705–111 466. Sista ansökningsdag är 6 december men intervjuer kommer att ske löpande under hela processen så skicka gärna ditt CV med ett personligt brev så snart som möjligt!

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Publicerad 2020-11-13

Ansök nu